۲۱ مرداد ۱۳۹۵، ۱۳:۴۹
کد خبر: 82184405
T T
۰ نفر
وزیر نفت عمان: تهران و مسقط برای تغییر مسیر آبی لوله گاز توافق كردند

تهران - ایرنا - وزیر نفت و گاز عمان روز چهارشنبه در گفت وگو با رویترز، اعلام كرد عمان و ایران برای تغییر مسیر و طراحی خط لوله زیردریایی گاز به منظور وارد نشدن به آب های تحت كنترل امارات عربی متحده، به توافق رسیدند.

به گزارش خبرگزاری رویترز از مسقط ، محمد بن حمد الرمحی افزود: عمان و ایران در مرحله پیشرفته طراحی این خط لوله هستند و در مورد راهكارهای طراحی عمیقتر خط لوله نسبت به طراحی اولیه به توافق رسیدند تا این خط لوله از مرزهای آبی هیچ كشور ثالثی عبور نكند.
وی گفت: این خط لوله بجای طراحی در عمق 300 متری كه پیش از این مورد نظر بود، قرار است در عمق یك هزار متری زیر سطح دریا طراحی شود و این خط لوله همچنین اندكی كوتاهتر خواهد شد.
الرمحی مشخص نكرد كه این خط لوله گاز به چه علت وارد آب های امارات نخواهد شد؛ مقام های عمان و امارات پیش از این درباره این پروژه بحث كرده اند، اما روشن نیست كه آیا امارات موافقت خود را با این پروژه اعلام كرده یا با مسیر عبوری از آب های این كشور مخالفت كرده است.
مقام های امارات بطور علنی درباره این موضوع صحبتی نكرده اند.
الرمحی گفت: عمان همچنان انتظار دارد تا پیش از پایان سال 2016 شركت ها را برای حضور در مناقصه مهندسی، تهیه و ساخت این پروژه دعوت كند.
وی از برآورد هزینه این پروژه خودداری، اما تاكید كرد كه این خط لوله را ایران و عمان بر اساس سهم 50 - 50 تامین اعتبار خواهند كرد.
این مقام عمانی افزود: عمان مذاكراتی را با طرف های ژاپنی، كره ای و چینی برای تامین اعتبار (فاینانس) پروژه آغاز كرده و استقبال خوبی از آن شده، بنابراین فاینانس پروژه مشكلی نخواهد داشت.
وزیر نفت و گاز عمان پیش بینی كرد كه این خط لوله دو سال پس از امضای قرارداد با شركت های سازنده به بهره برداری برسد، اما در عین حال گفت كه قیمت گاز ممكن است پروژه را به تاخیر اندازد.
وی با بیان اینكه این خط لوله در شرایط امروز بازار سودآور نخواهد بود، افزود: من نسبت به آینده قیمت های نفت و گاز خوشبین نیستم؛ ما با شریكان خود در این زمینه كه بازار خیلی امیدواركننده نیست تفاهم داریم.
رویترز گزارش داد: ایران و عمان در سال 2013 توافقنامه انتقال گاز طبیعی به عمان را امضا كردند و ارزش این قرارداد در دوره ای بیش از 25 سال حدود 60 میلیارد دلار برآورد شد. در پی لغو تحریم های ایران در ماه ژانویه، دو كشور ایران و عمان تلاش خود را برای اجرای این پروژه احیا كردند. اما موضوع قیمت گاز و فشارهای آمریكا بر عمان نیز موجب تاخیر در این پروژه شده بود.
به گزارش ایرنا، علیرضا كاملی مدیرعامل شركت ملی صادرات گاز ایران اواخر خرداد ماه با بیان اینكه عمان در حال اخذ مجوزهای لازم برای عبور لوله واردات گاز ایران از مسیر آبهای سرزمینی امارات است، ابراز امیدواری كرد كه عمان این مجوزها را دریافت كند تا پروژه با سرعت به كار خود ادامه دهد.
مهمترین طرح صادرات گاز ایران به كشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس، صادرات گاز به عمان است كه در صورت اجرایی شدن آن، گاز صادراتی كشورمان در عمان به ال.ان.جی (گاز طبیعی مایع شده) تبدیل و به بازارهای هدف صادر خواهد شد.
مدیرعامل شركت ملی صادرات گاز ایران همچنین گفت: هفت شركت خارجی برای حضور در پروژه صادرات گاز ایران و عمان اعلام آمادگی كردند اما تا زمانی كه نتایج مطالعات در زمینه این خط لوله منتشر نشود نمی توان با شركت های خارجی برای حضور در این پروژه مذاكره جدی كرد.
براساس توافق سال 2014 میان دو كشور، قرار است برای ١٥ سال روزانه ٢٨ میلیون مترمكعب گاز ایران از طریق یك خط لوله از بستر خلیج فارس به عمان صادر شود.
اروپام**1078**1275
۰ نفر