۲۲ مرداد ۱۳۹۵، ۱۹:۱۹
کد خبر: 82185590
T T
۰ نفر
راهكارهای ایجاد تسهیلات گمركی بیشتر میان ایران و نخجوان بررسی شد

باكو – ایرنا –راهكارهای ایجاد تسهیلات گمركی بیشترفیمابین در جریان سفر روز جمعه هیات مدیران گمرك سه استان شمال غرب جمهوری اسلامی ایران به نخجوان مورد بررسی قرار گرفت .

به گزارش ایرنا به نقل از سركنسولگری كشورمان در نخجوان ٬این هیات هشت نفره به ریاست علی اصغر عباس زاده ناظر گمرك استان آذربایجان شرقی و متشكل از مدیران گمرك سه استان آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل٬ با هدف تداوم دیدارهای مدیران گمركی دو طرف و با هدف تسهیل امور جاری و رفع موانع موجود به نخجوان سفر كردند .
هیات ایرانی در بدو ورود به نخجوان با منصور آیرم سركنسول جمهوری اسلامی ایران دیدار و در خصوص شرایط موجود در مناسبات دو جانبه با تاكید بر مسائل گمركی و زمینه های توسعه همكاری ها در این بخش گفت و گو كرد .
آیرم در این دیدار٬ توسعه و تسهیل مناسبات گمركی را برای دو طرف مهم دانست و تاكید كرد كه توسعه مناسبات تجاری و اقتصادی بدون روان سازی و بهبود شرایط گمركی میان دو طرف امكان پذیر نیست .
وی همچنین به پیگیری های مستمر این نمایندگی برای برگزاری نشست های مشترك گمركی به عنوان یكی از مهم ترین بخش های تاثیرگذار در مبادلات تجاری اشاره كرد و برگزاری نخستین نشست گمركی با طرف نخجوانی را در مردادماه سال گذشته در تبریز٬سرآغاز خوبی برای ادامه همكاری های گمركی دوجانبه دانست.
علی اصغر عباس زاده ناظر گمركات آذربایجان شرقی نیز با تشكر از سركنسولگری كشورمان به دلیل تلاش برای برنامه ریزی و برگزاری دومین نشست مشترك با مسئولین جمهوری خودمختار نخجوان، به تحولات اساسی كه در حوزه گمركات كشور در حال رخ دادن است اشاره كرد و شكل گیری مدیریت واحد در پایانه های مرزی و نیز پنجره واحد گمركی را از مهم ترین برنامه های پیش رو دانست.
سپس هیات گمركی جمهوری اسلامی ایران با آصف محمد اف رئیس كمیته دولتی گمرك جمهوری خود مختار نخجوان دیدار كرد .
آصف محمد اف در این دیدار ضمن تشكر از میزبانی مسئولین ایرانی در اولین نشست برگزار شده در تبریز و خوش آمدگویی به هیات ایرانی، از سركنسول كشورمان به جهت پیگیری های جدی برای توسعه روابط و رفع موانع موجود تشكر كرد.
وی با اشاره به اهمیت موضوع گمرك در روابط اقتصادی دو جانبه خواستار ملاقات های ماهانه میان مدیران گمركات دو طرف در مرزهای مشترك شد.
عباس زاده رئیس هیات ایرانی نیز با تشكر از میزبانی مسئولین نخجوانی٬ بر تلاش دو طرف برای تسهیل و روان سازی امور گمركی تاكید كرد.
منصور آیرم سركنسول جمهوری اسلامی ایران نیز با اشاره به سفر اخیر رئیس جمهوری ایران به باكو، آن را هفتمین دیدار روسای جمهوری ایران و جمهوری آذربایجان دانست كه در طول تاریخ روابط بی سابقه بوده و نشان از عزم دو طرف برای توسعه همكاری ها دارد.
وی در ادامه به امضاء 17 سند همكاری در 6 ماه گذشته و در زمان سفر متقابل رئیسان جمهوری ایران و جمهوری آذربایجان اشاره و اظهار داشت كه با امضاء موافقتنامه همكاری های گمركی در اسفند ماه سال 94 ٬زمینه برای گسترش تعاملات و همكاری های گمركی بیش از پیش آماده بوده و با برگزاری جلسات كارشناسی می توان در جهت اجرائی كردن بخش های این موافقت نامه اقدام كرد.
مسائل فنی گمركی و فنی به ویژه در مبادی مرزهای مشترك موضوع عمده مورد مذاكره در این دیدار بود و طرفین به تفصیل در خصوص موضوعات و موانع موجود و راه های رفع آن گفت و گو كردند .
به پیشنهاد سركنسول جمهوری اسلامی ایران مقرر شد دیدارهای دوره ای شش ماهه میان ناظران گمرك سه استان شمال غرب ایران و مسئولین كمیته دولتی گمرك جمهوری خود مختار نخجوان برگزار شود كه مورد استقبال طرفین قرار گرفت و بر اساس همین پیشنهاد محل برگزاری نشست مشترك سوم، شهر ارومیه تعیین شد .
بازدید از اداره گمرك، اداره بازرسی گمركی، مركز تجارت و موزه شهر نخجوان از برنامه های پایانی هیات ایرانی در این سفر یك روزه بود.
خاورم **337**2041**