به گزارش ايرنا، خبرگزاري صداي افغان به نقل از «شاه حسين مرتضوي» افزود كه امكان نقل و انتقال كالا براي افغانستان در گذشته تنها از طريق دروازه تورخم در شرق كشور وجود داشت، اما امروز ؛ افغانستان درهاي مختلف ترانزيتي و تجارتي را از راه هاي مختلف به روي خود باز كرده است.
سند ايجاد دالان بين المللي حمل و نقل از طريق بندر چابهار سوم خردادماه سال 95 با حضور «حسن روحاني» ، «محمد اشرف غني» و «نارندرا مودي» سران كشورهاي ايران ،افغانستان و هندوستان امضاء شد.
بندر چابهار ايران 800 كيلومتر راه بازرگانان افغان را نسبت به بندر «كراچي» پاكستان براي انتقال كالاهاي خود كوتاه تر مي كند و علاوه بر آن، كابل بدون محدوديت هاي فعلي مي تواند نقل و انتقال كالا را به كشورهاي آسياي ميانه در شمال افغانستان انجام دهد.
مسئولان اقتصادي افغانستان مي گويند: درحال حاضر پاكستان، مشكلات سياسي را به مسائل اقتصادي گره زده و به دليل رقابت ديرينه با هند، اجازه نمي دهد بازرگانان افغان، كالاهاي هندي را با عبور از خاك آن كشور، به آسياي ميانه انتقال دهند.
مرتضوي گفت كه كسب اين ظرفيت هاي ترانزيتي يكي از مواردي خواهد بود كه افغانستان، آن را در نشست سران كشورهاي عضو سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) در بروكسل مطرح خواهد كرد و علاوه بر آن، ما تلاش مي كنيم تا استان هاي داخل كشور را نيز از طريق ساخت بزرگراه ها به يكديگر وصل كنيم.
معاون سخنگوي رئيس جمهوري افغانستان افزود : دولت وحدت ملي افغانستان مي كوشد تا كشورهاي منطقه و همسايه در بخش ترانزيت همكاري جدي داشته باشند.
وي گفت كه اقدامات ساختاري دولت براي مبارزه با فساد، فراهم كردن بستر اصلاح نظام انتخاباتي و بحث ارتقاي حقوق زنان جامعه از جمله موارد ديگري است كه افغانستان در نشست بروكسل مطرح خواهد كرد.
اساق**1610**1392
معاون سخنگوي رئيس جمهوري افغانستان:
افغانستان از طريق راه آهن به ايران، تركمنستان و ازبكستان وصل مي شود
۲۳ مرداد ۱۳۹۵، ۱۰:۴۶
کد خبر:
82186006
كابل - ايرنا - معاون سخنگوي رئيس جمهوري افغانستان گفت كه اين كشور از طريق راه آهن به كشورهاي ايران ، تركمنستان و ازبكستان وصل مي شود و درحال حاضر نيز به بندر ترانزيتي چابهار ايران متصل شده است.