فريبرز غيبي يكشنبه شب در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، گستره كل جنگل هاي شمشاد شمال كشور را 70 هزار هكتار عنوان و بيان كرد: امروز خشكيدگي شمشادزارهاي شمال كشور خود معضلي جدي است چنانكه نيمي از اين شمشادها خشكيده است.
وي افزود: اين خشكي و گرما خود موجب طغيان برخي آفت ها شده است كه از جمله آنها آتشك و پروانه شب پره شمشاد است كه دو سوم شمشادها را درگير كرده است.
وي اظهار كرد: در اين ميان آفت شب پره، وارداتي است و امروز جنگل هاي شمشاد شمال كشور را بشدت تهديد مي كند.
وي تصريح كرد: بايد سازمان حفظ نباتات در بحث ورود بذر، نهال و گونه هاي گياهي وارداتي دقت نظر بيشتري داشته و كنترل و قرنطينه آنها را با حساسيت بيشتري دنبال كند.
غيبي گفت: در اين ميان طي اين سال ها به دليل خشكسالي ها و بهره برداري غير اصولي از جنگل ها، منابع آب هاي سطحي و سفره هاي زيرزميني، فشار زيادي به جنگل هاي خارج از شمال وارد شده است.
وي اظهار كرد: امروز بخش زيادي از جنگل هاي زاگرس به دليل سرشاخه بري براي تعليف دام و قطع درختان براي تهيه هيزم و مواد سوختي و بيش از آن قطع درختان و زير كشت بردن اين زمين ها در حال تخريب است و بهره برداري هاي غيرمجاز از شيرآبه، صمغ درختان و مانند آن كه در پايداري طبيعت موثر است، اين امر را تشديد كرده است.
وي گفت: پروژه هاي عمراني ناسازگار با جنگل ها و وجود دام مازاد در عرصه هاي طبيعي بويژه جنگل ها از عوامل تخريب و مانع زادآوري و بازسازي جنگل است.
رئيس مركز جنگل هاي خارج از شمال سازمان جنگل ها و مراتع كشور افزود: خشكي، تغيير اقليم و ريزگردها بر جنگل ها فشار مي آورد و رفتار فيزيولوژي آنها را كاهش داده است.
وي ادامه داد: از سال 87 يك ميليون و 150 هزار هكتار جنگل هاي زاگرس در 2 استان تحت اين فشارها و آفت سوسك چوبخوار و بيماري زغالي قرار گرفت كه به مرور در جنگل هاي هفت استان كشور گسترش يافت اما با اقدامات علمي و مبارزه گسترده اي كه طي اين سال ها صورت گرفت، و بارندگي مناسب در حال حاضر تا حدودي مديريت شده است.
كل وسعت جنگل هاي كشور 14،3 ميليون هكتار است كه از اين ميزان 6 ميليون جنگل هاي زاگرس، چهار هزار و 200 هكتار جنگل هاي ايراني و توراني و 2 ميليون هكتار جنگل هاي خليج فارس است.
شبد/5132/1906/ 3404
آفت زدگي يك ميليون هكتار جنگل زاگرس و 50 هزار هكتار شمشادزارهاي شمال
۲۴ مرداد ۱۳۹۵، ۲۳:۱۸
کد خبر:
82188513
مشهد- ايرنا - رئيس مركز جنگلهاي خارج از شمال سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري گفت: طغيان آفات يك ميليون و 150 هزار هكتار از جنگل هاي زاگرس مديريت شده، اما حدود 50 هزار هكتار جنگل شمشاد كشور به دليل گستردگي آفت در معرض خطر قرار دارد.