۲۵ مرداد ۱۳۹۵، ۲۲:۵۷
کد خبر: 82189964
T T
۰ نفر
توجه به كیفیت و بازار فروش، تنها راه اعتلای صنایع دستی گلستان است

گنبدكاووس - ایرنا - مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان می گوید: تنها راه اعتلا و رونق صنایع دستی اقوام این استان توجه جدی به كیفیت و نیز بازار فروش می باشد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، ابراهیم كریمی شامگاه دوشنبه و در پایان تور یك روزه گردشگری تعدادی از خبرنگاران گلستانی و بازدید آنان از برخی طرح های حوزه گردشگری این استان، اظهار داشت: برنامه ریزی هایی برای اعتلا و رونق صنایع دستی گلستان ازسوی اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان صورت گرفته است.
وی، راه اندازی پنج مركز تخصصی تولید و بازارچه های فروش صنایع دستی دربرخی از شهرهای استان گلستان در اینده نزدیك، شناسایی هنرمندان و كارگاه های فعال صنایع دستی درمناطق روستایی و ایجاد پایانه صنایع دستی برای صادرات محصولات این حوزه در كمرگ اینچه برون را از جمله اقدامات انجام شده و یا درشرف انجام اداره كل میراث فرهنگی درحوزه صنایع دستی برشمرد.
كریمی با بیان اینكه اقوام ساكن در گلستان، بهترین صنایع دستی را تولید می كنند اما به دلیل سنتی بودن روش های تولید و بسته بندی نامناسب معمولا با مشكل فروش محصول مواجه هستند، اضافه كرد: برای رفع این مشكل ، هنرمندان باید با مراكز تخصصی صنایع دستی برای تولید محصول با كیفیت با روش های علمی و جدید و فروش محصولات تولیدی در بازارچه های صنایع دستی، ارتباط بیشتری داشته باشند.
وی تصریح كرد: برای صادرات صنایع دستی اقوام گلستانی بویژه روسری تركمن با موافقت كارگروه صادرات استان، پایانه صنایع دستی در گمرك اینچه برون در آینده ای نزدیك راه اندازی می شود.
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان با اشاره به مشكلات مالی كشور و تخصیص تنها 20 درصد از اعتبارات سال 94 این اداره كل، گفت: با این حال چند پروژه شاخص درحوزه میراث فرهنگی و گردشگری از جمله موزه روستایی قرق، موزه بزرگ باستان شناسی گنبدكاووس، ژئو پارك قلعه میران رامیان و محوطه سازی برج قابوس در دستور كار اداره كل میراث فرهنگی گلستان قرار داشت.
كریمی افزود: امسال برای پیشبرد عملیات اجرایی این طرح ها، مبلغ 14 میلیارد ریال برای موزه روستایی گلستان درقرق، 10 میلیارد ریال برای موزه باستان شناسی گنبدكاووس و پنج میلیارد ریال برای ایجاد امكانات رفاهی در محوطه برج قابوس اعتبار پیش بینی شده است.
وی گفت: علاوه بر این طرح ها امسال با همكاری فرمانداران 14 شهرستان استان گلستان و از محل اعتبارات ماده 180 حداقل یك طرح گردشگری در هر شهرستان اجرا می شود.
كریمی، ایجاد موزه و بازارچه صنایع دستی در برخی شهرهای گلستان از جمله در علی آباد كتول، كردكوی، گمیشان و توجه به احیای بافت های قدیم (ساختمان های قدیمی) در گرگان و گمیشان، انجام طرح مطالعه پنج محور گردشگری النگ و توسكستان گرگان، خالدنبی كلاله، تنگراه گالیكش و محمدآباد علی آباد كتول را از دیگر برنامه های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان برشمرد و اضافه كرد: اعتبار مطالعات هر محور گردشگری یك میلیارد ریال است.
وی، توجه به مباحث گردشگری گلستان را از دغدغه های مسئولان این استان بویژه استاندار دانست و تصریح كرد: بر این اساس علاوه بر طرح ها و اقدامات انجام شده كه در بالا ذكر شد، دو طرح ثبت جهانی دیوار دفاعی گرگان و احیای آن و نیز طرح گردشگری جزیره آشوراده كه با رعایت الزامات زیست محیطی در سازمان حفاظت محیط زیست تصویب شده است، در دستور كار قرار دارد.
مدیركل میراث فرهنگی و صنایع دستی گلستان همچنین از اختصاص مبلغ یكصد میلیارد ریال تسهیلات با تصویب كارگروه رفع موانع تولید و پرداخت 670 میلیارد ریال تسهیلات دیگر از منابع داخلی بانكی به هتل ها و مراكز اقامتی این استان خبر داد و گفت: هم اكنون عملیات احداث یا تجهیز 15 هتل از جمله دو هتل پنج ستاره در گلستان درحال انجام است كه درمجموع 500 تخت به ظرفیت این اماكن اضافه می شود.
كریمی، وضعیت مراكز درمانی و بیمارستانی گلستان را برای حوزه گردشگری سلامت خوب ارزیابی كرد و افزود: برنامه ریزی هایی توسط این اداره كل با همكاری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی استان از جمله رایزنی برای برقراری خط پروازی با كشورهای همسایه در حال انجام است.
افتتاح 13 طرح حوزه گردشگری و صنایع دستی گلستان درهفته دولت امسال با اعتبار افزون بر 162 میلیارد ریال، برگزاری جشنواره اقوام به صورت بین المللی همراه با همایش طبیعت گردی كشورهای عضو اكو در آذر 95 و رشد 70 درصدی اقامت امسال مسافران و گردشگران در این استان نسبت به سال قبل از دیگر مسائل مطرح شده توسط مدیركل میراث فرهنگی گلستان درجمع خبرنگاران بود.
استان گلستان با افزون بر یك میلیون و 900 هزار نفر جمعیت متشكل از اقوام و مذاهب مختلف كه از آن به نگارستان ایران یاد می شود و نیز بهره مندی از منابع طبیعی و خدادادی جنگل، كوه، دشت، دریا و بیایان از استان های مهم و گردشگر پذیر كشور است.
/3039/1860