۲۶ مرداد ۱۳۹۵، ۱۳:۲۱
کد خبر: 82190663
T T
۰ نفر
يك ميليون هكتار كانون جديد بيابان زايي در كشور

تبريز - ايرنا - معاون آبخيزداري، امور مرتع و بيابان سازمان جنگل ها و مراتع كشور با اشاره به عمليات بيابان زدايي در سطح هشت ميليون هكتار در نقاط مختلف كشور طي 50سال گذشته گفت: با اين وجود يك ميليون هكتار كانون جديد بيابان زايي بوجود آمده است.

پرويز گرشاسبي روز سه شنبه در حاشيه كارگاه آموزشي مقابله با گرد و غبار در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: اين كانون هاي جديد در استان هاي آذربايجان شرقي، آذربايجان غربي، قزوين، تهران، خوزستان و كرمان ايجاد شده است.
وي اضافه كرد: اين كارگاه آموزشي هم با هدف تبادل تجارب و درس آموزي از كنترل پديده هاي جديد گرد و غبار بين چهار استان آذربايجان شرقي، آذربايجان غربي، خوزستان و سيستان و بلوچستان تشكيل شده است.
وي با بيان اينكه درياچه اروميه، سواحل و دشت هاي حاشيه آن در دو سه سال اخير منشا ريزگردهايي بود كه گاهي منجر به طوفان هاي شني شد، افزود: استان هاي خوزستان و سيستان و بلوچستان، در مدت ياد شده با پديده گرد و غبار مواجه بودند و راجع به مهار كانون هاي گرد و غبار اقداماتي شروع كرده اند كه به دو استان ديگر هم آموزش مي دهند.
گرشاسبي در رابطه با اقدامات انجام شده براي مقابله با بيابان زايي گفت: 32.5ميليون هكتار بيابان در سطح كشور وجود دارد كه يك ميليون هكتار كانون جديد گرد و غبار هم به آن اضافه شده و در مقابل سالانه حدود 70 تا 80 هزار هكتار بيابان را مهار مي كنيم.
به گفته گرشاسبي با توجه به تجربه هاي بدست آمده در دو سه سال اخير، در مجموع 17 هزار هكتار از كانون هاي گرد و غبار در سه استان مورد هدف قرار گرفته است.
وي در مورد منشا خارجي گرد و غبارها و نحوه مقابله با آن نيز خاطر نشان كرد: ستاد ملي گرد و غبار به رياست سازمان حفاظت محيط زيست تشكيل و دستگاه هاي مرتبط زيادي از جمله وزارت امور خارجه، محيط زيست و سازمان جنگل ها عضو آن هستند كه بايد روي بحث كانون هاي گرد و غبار كار كنند و سازمان جنگل ها بيشتر كارهاي فني را انجام مي دهد.
كارگاه آموزشي مقابله با بيان زدايي و پديده گرد و غبار با حضور مديران و كارشناسان منابع طبيعي و آبخيزداري استان هاي آذربايجان شرقي، آذربايجان غربي، خوزستان و سيستان و بلوچستان در تبريز برگزار شد.
6132/6183