زهره خواصي روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: برخي از مشكلات مربوط به سال هاي نوجواني شيوع بيشتري دارد كه اغلب نيازمند مداخله كمتر، اما برخي ديگر در حد ناسازگاري، بيماري و يا اختلال رواني و اجتماعي قابل توجه بوده و نيازمند اقدامات مداخلهگرانه جدي هستند.
وي اظهار كرد: فراهم نبودن شرايط تربيتي مناسب، نداشتن آشنايي اوليا و مربيان با نيازها و ويژگي هاي كودكان و پي نبردن به مشكل آنها از علت هاي اساسي بوجود آمدن مشكلات در دوران نوجواني هستند.
خواصي افزود: با توجه به اينكه اين دوره اهميت قابل توجهي در زندگي آينده و بزرگسالي فرد دارد و بسياري از انتخاب ها و تصميم ها در اين دوران انجام مي شود، پيشگيري از بروز مشكلات و درمان آنها به توجه و تاكيد فراواني نياز دارد.
وي بيان كرد: شناخت اين مشكلات شايد بعد از شناخت ويژگي ها و نيازهاي مرحله نوجواني اولين گام موثر در كمك به نوجوان براي داشتن يك مرحله رشدي سالم است.
كارشناس مسئول سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي استان زنجان ادامه داد: در همين راستا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي و واحد سلامت نوجوانان و مدارس در طرح تحول نظام سلامت مراقبت هاي ادغام يافته سلامت نوجوانان (گروه سني شش تا 18 سال) را با تاكيد بر پيشگيري از بيماري ها و مخاطرات شايع دوران نوجواني با توجه به اولويت ها مورد توجه قرار داده است.
وي اظهار كرد: اين اولويت ها شامل آموزش صحيح به فرد و والدين، تشخيص و درمان صحيح و به موقع بيماري ها و اختلالات ايجاد شده، پيشگيري از بروز عوارض و ناتواني هاي احتمالي، درمان عوارض ايجاد شده، ارجاع به موقع به سطوح بالاتر و پيگيري بر اساس دستورالعمل ها و راهنمايي هاي باليني است.
خواصي افزود: نوجوانان و دانش آموزان امروز، والدين فردا هستند و توفيق در افزايش آگاهي بهداشتي و ايجاد نگرش و رفتار سلامت نگر در آنها تضمين كننده سلامت نسل حاضر و آينده كشور است كه پايداري برنامه هاي توسعه را به دنبال دارد.
وي خاطرنشان كرد: نوجوانان مي توانند تاثير شگرفي در نهاد خانواده و جامعه داشته باشند چرا كه آنها قادر هستند پيام ها و عادت هاي بهداشتي را از مدرسه به خانه منتقل كنند.
به گفته وي، ارتقا آگاهي و بهبود نگرش و عملكرد دانش آموزان مي تواند به بروز تغييرات مثبت در اطرافيان آنها منجر شود و بر اين اساس بايد به نوجوانان و دانش آموزان به چشم پيام آوران سلامت نگريست كه مي توانند نقش فعالي در ارتقا سلامت جامعه ايفا كنند.
6085/7320
زنجان - ايرنا - كارشناس مسئول سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي استان زنجان گفت: نوع رفتار و شيوه زندگي در سال هاي نوجواني تاثير شگرفي بر سلامت و احتمال بروز بيماري هاي قلبي، عروقي، عوارض ناشي از سوانح و حوادث، ديابت و چاقي در بزرگسالي دارد.