دكتر محمدحسن عصاره در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا افزود: فعاليت مراكز پژوهشي و تحقيقاتي، سطح زير كشت، ورود محصولات به بازار داخلي و بين المللي و ميزان سرانه مصرف از جمله شاخص هايي رشد در اين صنعت است.
وي افزود : افزايش تعداد داروهاي گياهي، شركت هاي فعال دانش بنيان، تربيت نيروهاي متخصص و سلامتكده ها نشان از پيشرفت و ارتقاء شاخص ها در اين صنعت دارد.
عصاره ادامه داد: مقايسه آمار و ارقام اين حوزه در سال هاي اخير نشان مي دهد كه صنعت گياهان دارويي رشد خوبي را طي كرده و با برنامه ريري هاي انجام شده اميدواريم اين روند با شتاب بيشتر ادامه يابد.
عصاره، خام فروشي، فرآوري نكردن گياهان دارويي، نبود كشت انبوه و مكانيزه را از جمله مشكلات اين حوزه برشمرد و گفت: با برنامه ريزي و اقدامات انجام شده شاهد كاهش اين گونه مشكلات هستيم.
**رشد صادرات گباهان دارويي
دبير ستاد توسعه علوم و فناوري گياهان دارويي و طب سنتي گفت: در سال هاي اخير با اقدامات فعالان اين صنعت و برنامه ريزي متوليان، شاهد رشد صادرات گياهان دارويي هستيم.
وي افزود: صادرات محصولات مهم اين صنعت مانند محصولات دانش بنيان و نيز زعفران، زرشك و شيرين بيان رشد داشته و بسياري از محصولات اين حوزه هم وارد جريان صادرات شده است.
عصاره اظهار كرد كه در مجموع اقدامات خوبي در حوزه صادرات انجام شده اما براي رسيدن به اهداف عاليه هنوز فاصله داريم و اميدواريم اين رشد سالانه افزايش يابد.
دبير ستاد توسعه علوم و فناوري گياهان دارويي و طب سنتي ارزش صادرات شركت هاي دانش بنيان در اين حوزه در سال گذشته را نزديك به 30 ميليون دلار اعلام كرد.
وي همچنين به محدوديت برداشت ريشه گياه شيرين بيان اشاره كرد و گفت: برداشت ريشه اين گياه براساس قوانين ممنوع شده و شركت ها آن را براي صادرات به تعدادي فرآورده تبديل مي كنند. از صادرات اين محصول هم حدود 35 ميليون دلار عايد كشور مي شود.
وي ادامه داد كه ارزش صادرات ساير محصولات گياهي به شكل فرآوري يا نيمه فراوري و خام حدود 90 ميليون دلار است كه اين حوزه هم نسبتا رشد خوبي داشته است.
عصاره بيان كرد: سطح زير كشت زعفران در سال هاي اخير خوشبختانه رشد چشمگير داشته و از 88 هزار هكتار در سال 93 به حدود 94 هزار هكتار و توليد اين محصول در حال حاضر به حدود 350 تن رسيده است.
تحقيقات دانشپژوهان كشور نشان مي دهد كه از هشت هزار گونه گياهي موجود در كشور، بيش از دو هزار گونه آن داراي خواص دارويي، عطري، ادويه اي و آرايشي بهداشتي هستند.
علمي ** 1201 ** 1568
دبير ستاد توسعه علوم و فناوري گياهان دارويي و طب سنتي
پيشرفت صنعت گياهان دارويي آغاز شده است
۲۸ مرداد ۱۳۹۵، ۸:۲۰
کد خبر:
82193107
تهران- ايرنا- دبير ستاد توسعه علوم و فناوري گياهان دارويي و طب سنتي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري مي گويد پيشرفت اين صنعت در كشور آغاز شده است.