بحارالانوار از بزرگترين كتب تفسيري است / كتاب هاي حديثي با زبان شيواي امروزي بازنويسي شود

قم ـ ايرنا ـ معاون پژوهشي مركز تحقيقات كامپيوتري علوم اسلامي با بيان اينكه كتاب بحارالانوار با دارا بودن سه نوع تفسير عادي، موضوعي و روايي از بزرگترين كتب تفسيري است، اظهار داشت: كتاب هاي حديثي مي تواند با توجه به نياز روز جامعه و با زبان شيواي امروزي بازنويسي و به همه مردم به ويژه جوانان ارايه شود.

به گزارش ايرنا، حجت الاسلام محمدحسين بهرامي شنبه شب در نشست علمي ـ رسانه اي «نقش بحارالانوار در احياي حديث شيعه» كه به مناسبت سالروز بزرگداشت علامه مجلسي برگزار شد گفت: كتاب بحارالانوار كه به عنوان دايره المعارف حديثي شيعه مشهور است، داراي 70 هزار حديث در موضوعات گوناگون است كه در 44 فصل و 2هزار و 489 باب تنظيم شده و منابع آن 436 عنوان كتاب بوده كه 85 كتاب از مصادر اهل سنت است.
وي با بيان اينكه دقت در نقل احاديث و كار گروهي براي نگارش كتاب دو ويژگي مهم كتاب ارزشمند بحارالانوار است، اظهار داشت: بر خلاف تصور برخي، بحارالانوار كه با هدف جمع آوري تمامي احاديث نه صرفا احاديث صحيح نگاشته شده است، با توجه به استفاده از كتب معتبر و مطمئن، داراي اعتبار بسياري است.
معاون پژوهشي مركز تحقيقات كامپيوتري علوم اسلامي يكي از مهمترين ويژگي هاي كتاب بحارالانوار را فقه الحديثي بودن آن دانست و گفت: علامه مجلسي فقيهي وارسته بودند كه بر محتواي احاديث ذكر شده در كتاب بحار كاملا تسلط داشته و در ذيل احاديث، بيان و تفسير كامل و جامعي مرقوم كرده است.
وي با بيان اينكه نگارش كتاب بحارالانوار باعث احياي نسخه هاي كهن كتب شيعي و جلوگيري از اضمحلال آنها شده است، خاطرنشان كرد: مجموعه احاديث در كتاب بحار، كاملا طبقه بندي شده و موضوعات گوناگون حديثي در يك منظومه واحد گردآوري شده است، از اين رو بيشترين پژوهشگران اين كتاب را به عنوان منبع آدرس داده اند.
بهرامي شرح و توضيحات احاديث در كتاب بحار را بسيار گسترده و كم نظير عنوان كرد و افزود: بحارالانوار براي رفع نياز و دغدغه جدي در قرن 11 و 12 هجري نگاشته شده است و امروزه ما نيازمند نگارش بحارالانوار ديگري هستيم كه مختصات آن متناسب با شرايط و مقتضيات امروز جامعه بوده و به طور قطع بايد با استفاده از فناوري هاي نوين و نرم افزاري باشد.
وي با بيان اينكه امروز بايد فضاي علمي با زندگي روزمره مردم پيوند بيشتري داشته باشد و همه مردم مفاخر بزرگ ملي و مذهبي همچون علامه مجلسي را به خوبي بشناسند، تصريح كرد: هنوز علم حديث در حوزه هاي علميه به عنوان يك علم مستقل جاي خود را باز نكرده و با وجود اينكه در سالهاي گذشته اقدامات خوبي در اين راستا به انجام رسيده است، مسوولان امر بايد به اين مساله توجه جدي داشته باشند.
علامه محمدباقر مجلسي (1006–1077 هجري شمسي) معروف به علامه مجلسي فقيه بزرگ شيعه در دوران صفويه بوده كه مشهورترين اثر وي بحارالانوار است كه مجموعه بزرگي از احاديث را گردآورده است.
8146/ 6133/