به گزارش روز سه شنبه ايرنا از مركز ملي ذخاير ژنتيكي و زيستي ايران، دكترسيدابوالحسن شاهزاده فاضلي گفت:اين خدمت كه به بررسي توان پروبيوتيك ها از جمله باكتري هاي اسيدلاكتيك مي پردازد پتانسيلي را براي معرفي سويه هاي ارزشمند پروبيوتيكي براي استفاده در صنايع غذايي و دارويي ايجاد كرده است.
وي افزود:افزودن پروبيوتيك ها به لبنيات صنعتي اين امكان را فراهم مي كند كه محصولات لبني با ويژگي هاي مطلوب به بازار عرضه شوند. در ضمن حق انتخابي براي مصرف كنندگان ايجاد مي شود كه راه جديدي براي استفاده از محصولات سالم را داشته باشند.
پروبيوتيك بر اساس تعريف اداره غذا و كشاورزي سازمان ملل متحد و سازمان بهداشت جهاني، ميكروارگانيسم هاي زندهاي هستند كه مصرف كافي آنها سبب نمايان شدن اثرات سلامت بخش در بدن ميزبان ميشود.
رئيس مركز ملي ذخائر ژنتيكي و زيستي ايران اظهار كرد: سلامتي محصولات حاوي پروبيوتيك ها در واقع سلامتي دستگاه گوارش را تضمين و سيستم ايمني را تقويت مي كند.
وي افزود: امروزه به دليل استفاده روزافزون از مواد لبني صنعتي امكان كاهش و يا حذف باكتريهاي پروبيوتيك بومي وجود دارد. باتوجه به اهميت پروبيوتيك ها در حفظ و ارتقاء سلامت انسان، جداسازي و شناسايي آنها در محصولات لبني سنتي و به كارگيري آنها به عنوان استارتر در توليد انبوه فرآورده هاي لبني صنعتي ضروري به نظر مي رسد.
به دليل استفاده از استارترهاي وارداتي در صنايع لبني از اهميت استارترهاي بومي كاسته شده و امكان استفاده از آنها بسيار محدود شده است.
علمي (1) ** 1201 **1440
تهران - ايرنا - رئيس مركز ملي ذخائر ژنتيكي و زيستي ايران از ارايه خدمت جديدي درجهت بهره برداري از ميكروارگانيسم هاي پروبيوتيك خبر داد.