به گزارش ایرنا، كاخ كرملین امروز (سه شنبه) اعلام كرد: پوتین، مركل و اولاند شرایط كنونی اوكراین و دورنمای پیشبرد روند حل و فصل مشكلات این كشور را در چارچوب توافق گروه مینسك بررسی كردند.
سه طرف همچنین تعیین موقعیت ویژه برای منطقه دونباس در شرق اوكراین و تدوین و تصویب قوانین لازم، اجرای اصلاحات سیاسی و عفو عمومی همراه با برگزاری انتخابات محلی را مهم خواندند.
از سوی دیگر، در جریان گفت وگوی سران توافق شد این مسائل در گروه تماس كه اوكراین امكان مذاكره مستقیم با نمایندگان مناطق دونتسك و لوهانسك در دونباس را دارد، بررسی شود.
پوتین، اولاند و مركل بی ثباتی كنونی در خطوط حائل نیروهای دولتی و مخالفین و نقض مكرر آتش بس را نگران كننده خواندند و همزمان خارج كردن تسلیحات سنگین از منطقه زیر نظر سازمان امنیت و همكاری اروپا، اتخاذ تدابیر لازم برای جلوگیری از تشدید تنش ها و جدا كردن نیروها در محدوده های غیرنظامی را مورد تاكید قرار دادند.
در جریان این مذاكرات رییس جمهوری روسیه همچنین مسائل پیش آمده اخیر در مرز این كشور با اوكراین را برای سران آلمان و فرانسه تشریح كرد.
كرملین اعلام كرد: پوتین با بیان اقدام های دسیسه جویانه كی یف كه گروهی خرابكار را دو هفته پیش برای انجام حمله های خرابكارانه به داخل كریمه اعزام كرده بود، گفت كه این گونه رویكردهای نظامی به روند حل مشكلات ضربه می زند.
مسكو اعلام كرده كه دو هفته پیش در جریان عملیات نیروهای روسیه برای جلوگیری از نفوذ گروهی خرابكار به شهر مرزی ارمیانسك كریمه سه تن از نیروهای روسی در تیراندازی نظامیان اوكراینی كشته شدند و پس از آن نیز روابط دو كشور شاهد تنش های بیشتری شد.
در این مذاكره تلفنی همچنین در باره برنامه برگزاری نشست سه جانبه سران در حاشیه اجلاس 20 كشور صنعتی كه قرار است اوایل سپتامبر در چین برگزار شود، موافقت شد.
اتحادیه اروپا و آمریكا از سال 2014 با متهم كردن مسكو به دخالت در امور داخلی اوكراین بویژه درگیری های شرق این كشور در مناطق لوهانسك و دونتسك و مخالفت با پیوستن كریمه به خاك روسیه، تحریم های اقتصادی علیه این كشور وضع كرده اند.
جدایی شبه جزیره كریمه در ساحل دریای سیاه از اكراین و پیوستن آن به روسیه در سال 2014 توسط طرفداران این كشور براساس نتایج برگزاری یك همه پرسی كه مورد تایید مسكو قرار گرفت، بزرگترین عامل افزایش تنش در روابط دو كشور بوده است.
این منطقه 25 هزار و 500 كیلومتری كه اكنون دو میلیون و 413 هزار نفر جمعیت شامل یك میلیون و 450 هزار روس، 576 هزار اوكراینی و 245 هزار تاتار است، سال 1954 توسط نیكیتا خروشچف رییس جمهوری وقت شوروی سابق كه زادگاهش اوكراین بود در قالب تغییرات نقشه ای به این كشور هدیه شده بود.
اروپام 391** 1516
مسكو- ایرنا- ولادیمیر پوتین، فرانسوا اولاند و آنگلا مركل سران روسیه، فرانسه و آلمان در گفت وگوی تلفنی سه جانبه، اوضاع اوكراین و تلاش های بین المللی برای حل سیاسی درگیری های شرق این كشور را بررسی كردند.