سلماسي در نهم اوت 1948 ميلادي، به صحنه رقباي وزنه بردارش در المپيك 1948 لندن رفت و ايران را به نخستين مدال وزنه برداري رساند.
او مدالش البته برنزي بود و كيميا عليزاده نيز پس از گذشت هشت دوره المپيك از 1948 تا 2016 ريو بار ديگر «برنز»ي در المپيك گرفت كه نامش را در تاريخ ايران ماندگار كرد و به نخستين بانوي مدال آور زنان در تاريخ المپيك ايران تبديل شد.
پس از جعفر سلماسي، «محمود نامجو» نيز در رشته وزنه برداري در المپيك 1952 هلسينكي نخستين مدال نقره را براي كشورمان به ارمغان آورد. پس از او، «محمد نصيري» در المپيك 1968 مكزيكوسيتي نخستين طلاي وزنه برداري را كسب كرد.
پيش از آن، امامعلي حبيبي كشتي گير نامدار ايران در المپيك 1956 ملبورن، ايران را براي نخستين بار در تاريخ المپيك، طلايي كرد. پس از آن، نخستين طلاي تكواندو را «هادي ساعي» در المپيك 2004 آتن تصاحب كرد.
همچنين نخستين طلاي كشتي فرنگي ايران نيز به نام حميد سوريان در المپيك 2012 لندن ثبت شد و از زمان نخستين اعزام بانوان ايران به المپيك پس از انقلاب، 20 سال گذشت تا نخستين مدال بانوان ورزشكار ايران به دست كيميا عليزاده در تاريخ ثبت شد.
ثبت نخستين مدال برنز بانوان ايران اين نويد را مي دهد كه بانوان ورزشكار ايراني در المپيك هاي بعد نشان هاي خوشرنگ تري را از المپيك صيد كنند.
ورزشي**9250**1545
تهران- ايرنا- «كيميا»ي تكواندوي ايران پس از 68 سال از ثبت نخستين مدال المپيك كشورمان توسط مرحوم «جعفر سلماسي» در بازي هاي 1948 لندن، در بازي هاي المپيك 2016 ريو نخستين مدال بانوان را در بازي هاي ريو گرفت، تا نام او در كنار نام آوران ديگر ايران به ثبت برسد.