در اين يادداشت آمده است: به گزارش كميسيون اروپا اين كشور در سال 2015 ميلادي 76.34 درصد از برق مصرفي خود را در نيروگاه هاي هسته اي توليد كرد و به همين دليل هم بيشترين سرمايه گذاري را در ساخت اين نيروگاه ها و بازسازي نيروگاه هاي قديمي انجام داد.
چين ركورد دار بالاترين نرخ رشد توليد
به گزارش گروه خبر و تحليل اميدهسته اي، چين بالاترين نرخ رشد توليد برق هسته اي را دارد و اين نرخ بالاي رشد را مي توان در تعداد زياد نيروگاه هاي در حال ساخت در اين كشور مشاهده كرد. هم اكنون 28 راكتور هسته اي در چين در حال احداث است كه بيشترين شمار راكتورهاي در حال ساخت در يك كشور است. اتحاديه هسته اي جهاني اعلام كرد: چين در نظر دارد ظرفيت توليد برق هسته اي خود را تا سال 2020 به 80 گيگا وات برساند. اين كشور در نظر دارد تا سال 2030 ميلادي ظرفيت توليد خود را به 200 گيگا وات و تا سال 2050 به 400 گيگا وات برساند و سهم توليد برق هسته اي را از مرز 15 درصد نياز مصرفي كشور بيشتر كند.
از طرف ديگر كشورهاي هند و كره جنوبي و روسيه هم ساخت چندين راكتور توليد برق هسته اي را آغاز كرده اند .كره جنوبي در نظر دارد توان توليد برق هسته اي خود را به 27.3 گيگا وات در سال 2020 ميلادي برساند و تا سال 2030 ميلادي اين ظرفيت را از 43 گيگا وات بيشتر كند. دولت هند هم اعلام كرد ظرفيت توليد برق هسته اي را تا سال 2020 به 14.6 گيگا وات مي رساند و در سال 2032 توان توليد خود را از 63 گيگا وات بيشتر مي كند . هند در نظر دارد تا سال 2050 ميلادي 25 درصد از برق مصرفي خود را با كمك نيروگاه هاي هسته اي تامين مي كند.
روي ديگر سكه
اما ساخت نيروگاه هسته اي و سرمايه گذاري در اين زمينه تنها يك روي سكه است . در روي ديگر سكه ضرورت تعطيلي نيروگاه هاي هسته اي قرار دارد كه به دليل قديمي بودن احتمال خطر هنگام كار كردن با آن افزايش پيدا مي كند. آژانس بين المللي انرژي در گزارش اخير خود نوشت: تا 15 سال آينده بالغ بر100 راكتور هسته اي در دنيا تعطيل مي شود كه دليل تعطيلي و از كار افتادگي آنها را مي توان قديمي بودن اين راكتورها دانست.
استفاده از راكتورهاي قديمي خطرات زيادي دارد و به همين دليل بعد از يك بازه زماني بايد راكتورها بازسازي شود و با گذشت طول عمو مفيد آنها بايد از دور بركنار شوند.
اروپا قديمي ترين مالك نيروگاه هاي هسته اي
اروپا را مي توان قديمي ترين مالك نيروگاه هسته اي در دنيا دانست. عدم وجود منابع انرژي فسيلي در كشورهاي اروپايي سبب شد تا توجه اين قاره به انرژي هسته اي و توليد برق هسته اي جلب شود و سرمايه گذاري در ساخت نيروگاه هاي تازه در اين كشورها هر روز بيشتر شود.
به گزارش آژانس بين المللي انرژي اسلواكي دومين كشور اروپايي است كه بيشترين سهم از برق هسته اي را توليد مي كند. اين كشور در سال گذشته 55.9 درصد از انرژي برق مصرفي خود را با كمك نيروگاه هسته اي توليد كرد و مجارستان كه در جايگاه سوم قرار داشت توانست 52.67 درصد از انرژي برق خود را با كمك نيروگاه هاي هسته اي تامين كند.
بلژيك در اين رده بندي در جايگاه چهارم قرار داشت . اين كشور در سال قبل 41.47 درصد از انرژي برق خود را توسط نيروگاههاي هسته اي توليد كرد . كشورهاي سوئد و اسلواني از نظر سهم توليد برق هسته اي در جايگاه پنجم و ششم قرار داشتند. در سال 2015 ميلادي سويد 38.10 درصد از انرژي برق خود را با كمك برق هسته اي توليد كرد و سهم اسلواني به 37.53 درصد رسيد.
درسال 2015 ميلادي چك 35.78 درصد از برق مصرفي خود را با كمك انرژي هسته اي توليد كرد و فنلاند موفق شد تا 33.74 درصد از انرژي برق خود را با كمك اين منبع انرژي توليد كند .آلمان كه سيزدهمين كشور بزرگ توليد كننده برق هسته اي در اروپا بود تنها 14.09 درصد از انرژي برق مورد استفاده خود را به كمك نيروگاههاي هسته اي توليد كرده است.
منبع: پايگاه اينترنتي اميد هسته اي / 10 شهريور 95
اول**1577
تهران - ايرنا - پايگاه اينترنتي اميد هسته اي ايرانيان در يادداشت روز چهارشنبه نوشت: نيروگاه هاي توليد برق هسته اي در 31 كشور دنيا وجود دارند كه اغلب اين كشورها در اروپاي غربي، امريكاي شمالي ، آسياي شرقي و آسياي جنوبي هستند. كشور فرانسه بزرگترين سهم از انرژي برق مصرفي خود را با كمك انرژي هسته اي تامين مي كند و از قديمي ترين سرمايه گذاران در اين زمينه است.