به گزارش روز شنبه ايرنا از پايگاه اينترنتي بي بي سي ورلد، محققان شركت بيوجن پس از آزمايش داروي 'آدوكانوماب' بر روي 165 بيمار مبتلا به آلزايمر به مدت يكسال به اين نتيجه رسيدند كه اين دارو نه فقط براي اين افراد مضر نبوده بلكه زوال حافظه را متوقف كرده است.
با اين حال 40 نفر از كساني كه در اين كارآزمايي شركت كرده بودند به دليل عوارض جانبي مثل سردرد از ادامه كارآزمايي خودداري كردند.
هر چند نتايج اوليه اميدواركننده بود اما براي اطمينان از سودمندي و بي ضرر بودن دارو به تحقيقات بسيار بيشتر و گستردهتري نياز است.
از اين رو محققان بيوجن در مرحله بعدي قصد دارند كارآزمايي خود را روي بيش از 2700 بيماري كه در مراحل اوليه هستند، در آمريكا، اروپا و آسيا انجام دهند.
در آلزايمر نوعي پروتئين به نام آميلوئيد-بتا در مغز رسوب ميكند و باعث تخريب سلولهاي عصبي ميشود از اين رو پيشگيري از ايجاد اين رسوبات آميلوئيد، هدف اصلي محققاني است كه به دنبال داروي آلزايمر هستند.
با اين حال جستجوي داروي آلزايمر تا به حال نااميدكننده بوده، آخرين دارويي كه براي درمان آلزايمر مجوز گرفته ده سال پيش ساخته شده است.
متخصصان و كارشناسان ديگر از نتايج تحقيق شركت بيوجن كه در نشريه نيچر منتشر شده، 'با احتياط' استقبال كردهاند.
دكتر ديويد رينولدز دانشمند ارشد موسسه تحقيقات آلزايمر انگليس ميگويد، نتايج اين تحقيق حاكي از شواهدي است كه شايد رده دارويي جديدي براي درمان اين بيماري در چشمانداز باشد.
دكتر جيمز پيكت رييس تحقيقات انجمن آلزايمر انگليس هم ميگويد:نكته جالب اين است كه هر چه دوز دارو بيشتر باشد آميلوئيد بيشتري از مغز افراد پاك ميشود.
در حال حاضر داروهاي موجود در بازار مستقيما بر روند بيماري تاثيري نميگذارند بنابراين دارويي كه با زدودن آميلوئيد، واقعا سير بيماري را كُند كند، تحول بسيار قابل توجهي است.
اما دكتر تارا اسپايرز-جونز از دانشگاه ادينبورو محتاطانه اظهار خوش بيني ميكند و زياد هيجانزده نيست چون بسياري از داروهايي كه در مراحل اوليه به خوبي جواب ميدهند در تحقيقات بزرگتر ناكام ميمانند.
علمي **1311**1440
تهران - ايرنا- محققان در آمريكا معتقدند كه به ساخت داروي آلزايمر نزديك شده اند.