به گزارش ایرنا ، كنگره ملی خلق چین تاكیدكرده است كه تصویب این معاهده گام بزرگی از سوی این كشور برای كاهش گازهای گلخانه ای و آلودگی كربن است.
آمریكا وچین بزرگترین تولید كنندگان كربن آلوده وگازهای گلخانه ای در جهان هستند و یارانه سنگینی به سوخت های فسیلی اختصاص می دهند و از این بابت همواره در صدر كشورهایی هستندكه بشدت از آنها انتقاد می شود.
در واقع این معاهده در پاریس تصویب شد تا كشورها بتوانند تا سال 2030 میلادی میزان آلودگی دی اكسید كربن را تا 30 درصد كاهش دهند.
اهمیت تصویب این معاهده از سوی چین كه تلویزیون مركزی این كشور نیز اعلام كرده آن است كه چین اولا بزرگترین تولید كننده دی اكسید كربن جهان می باشد و دوم اینكه كشورهای دیگر هم می توانند به تبعیت از چین اقداماتی در راستای مقابله با تحولات اقلیمی انجام دهند.
ا سوی دیگر چین دقیقا زمانی خبر تصویب این معاهده را می دهد كه میزبان اجلاس سران گروه جی 20است و این راه انتقادهای بیشتر از كوتاهی چین در مقابله با تحولات اقلیمی را به روی كشورها می بندد.
اجلاس مذكور روزهای یكشنبه و دوشنبه در شهر هانگ جو در شرق چین برگزار می شود و موضوع تحولات اقلیمی ، رشد اقتصادی ،انرژی ،مخاطرات مالی ، آلودگی آب و هوایی و محیط زیست و امور مالی و بانكی از جمله مهمترین موضوعات مطروحه در آن خواهد بود .
موافقت چین و آمریكا در باره معاهده پاریس و كمك آنها به كاهش آلودگی دی ادكسید كربن از علت های اصلی شكل گیری این پیمان بود و كنگره های دو كشور قرار بوده است تا زمان كنونی آن را تصویب كنند.
معاهده زمانی اجرایی می شود كه 55 كشور تولید كننده 55 درصد از دی اكسید كربن آلوده آن را تصویب كنند كه آمریكا و چین به تنهایی 40 درصد را شامل می شوند و احتمال اجرایی شدن پیمان قوت گرفته است.
اولین پیمان آلودگی هوایی سازمان ملل در سال 1992 بود كه تصویب شد و به دنبال آن پیمان كیوتو در سال 1997 شكل گرفت و معاهده پاریس سومین پیمانی است كه در زمینه تحولات اقلیمی منتشر می شود.
آساق ** 231**1590
پكن ـ ایرنا ـ كنگره ملی خلق چین (مجلس )امروز شنبه از تصویب نهایی معاهده تحولات آب و هوایی پاریس خبر داد.