۱۳ شهریور ۱۳۹۵، ۱۲:۲۸
کد خبر: 82215210
T T
۰ نفر

جهش صادرات غیر نفتی در كرمان

۱۳ شهریور ۱۳۹۵، ۱۲:۲۸
کد خبر: 82215210
جهش صادرات غیر نفتی در كرمان

كرمان - ایرنا - صادرات استان كرمان از سال 92 تاكنون با جهش كم سابقه همراه بوده و امسال نیز 78 درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است.

به گزارش ایرنا استان پهناور كرمان با توان تولید بسیاری از محصولات باغی و زراعی مرغوب، مواد معدنی و صنایع وابسته از دیرباز سهم چشمگیری در صادرات غیر نفتی كشور داشته و البته با افت و خیزهایی نیز همراه بوده است.
همچنین آمارها از افزایش واردات كالاهای سرمایه ای به استان حكایت دارد كه نشانگر اثرگذاری اقدامات توسعه ای و عمرانی با اجرای طرح های مختلف در سه سال اخیر است.
توجه به صادرات غیرنفتی و تسهیل امور این بخش ضمن ایجاد انگیزه رقابت در تولیدكنندگان و افزایش درآمدهای ارزی در پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی تاثیر بسزایی دارد.
مدیركل گمركات استان كرمان از رشد 78 درصدی صادرات از گمركات استان طی 4 ماه سال جاری خبر داد و گفت: میزان صادرات كالا از طریق گمركات استان در این مدت 316 میلیون و 490 هزار و 333 دلار به وزن 87 هزار و 642 تن بوده است.
محمدرضا قادر روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار افزود: این مقدار نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر ارزش 78 درصد رشد داشته است.
وی اظهار كرد: عمده ترین كالای صادراتی گمرك استان كرمان شامل پسته و مغز آن، نانو كامپوند مستربچ گرانول، مصنوعات مسی، خرما خشك و تازه، كاشی و سرامیك و غیره است كه به كشورهای عراق، افغانستان، پاكستان، چین، ایتالیا، آلمان، اسپانیا و غیره صادر می شود.
مدیركل گمركات استان كرمان افزود: آمار واردات 4 ماه سال جاری این استان نیز به ارزش 260 میلیون و 194 هزار و 60 دلار و به وزن 40 هزار و 83 تن بوده كه این مقدار نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر ارزش 9 درصد و از نظر وزن 6 درصد رشد داشته است.
وی گفت: مهمترین كالای وارداتی به استان شامل اجزا و قطعات خودرو، سایر لوازم و ماشین آلات صنعتی مكانیكی، انواع نخ غیر پنبه ای، الیاف اكرلیك، ماشین آلات راه سازی و كشاورزی و غیره است.
وی بیان كرد: واردات به استان كرمان از كشورهای چین، كره، امارات، آلمان، هندوستان، پاكستان، ارمنستان و تركیه انجام می شود.
قادر افزود: استان كرمان 622 صادركننده دارد كه 250 نفر از این صادركننده ها به صورت مستمر فعالیت می كنند.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان كرمان هم گفت: این استان در حال خارج شدن از صادرات تك محصولی است.
مصطفی زریسفی افزود: استان كرمان در سال 93 نسبت به مدت مشابه سال 92 در عرصه صادرات یك جهش تاریخی داشته به گونه ای كه سال 92 میزان صادرات استان 795 میلیون دلار بود كه این رقم در سال 93 به یك میلیارد و 167 میلیون دلار رسید و سال گذشته توانستیم این جهش را حفظ كنیم.
وی گفت: صادرات استان كرمان در سال گذشته، یك میلیارد و 64 میلیون و 611 هزار دلار بوده كه نشان دهنده موفقیت استان در حوزه صادرات است.
وی علت كاهش 9 درصدی صادرات سال گذشته استان را كمبود محصول در بخش صادرات پسته عنوان كرد و افزود: سال گذشته میزان صادرات پسته در استان 82 هزار تن و سال 93 میزان صادرات پسته 118 هزار تن بود و در سایر محصولات افزایش صادرات را شاهد بودیم.
زریسفی اظهار كرد: صادرات تمام محصولات معدنی، جالیزی، خرما و 100 درصد فرش استان از طریق گمركات غیر كرمان به انتخاب صادركنندگان انجام می شود كه حدود 25 درصد است.
وی با بیان اینكه استان كرمان بیش از 25 میلیون دلار صادرات فرش دارد گفت: بیشتر صادركنندگان فرش استان كرمان در تهران زندگی می كنند.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان كرمان افزود: هر استانی كه میزان صادراتش از میلیارد بالا برود نشان می دهد كه آن استان در حوزه صادرات موفق عمل كرده است.
وی با اشاره به اینكه تعداد صادركنندگان با توجه به برداشته شدن تحریم ها رو به افزایش است عنوان كرد: در استان كرمان به افراد غیرحرفه ای در تجارت، كارت بازرگانی داده نشده و نخواهد شد و فقط با بررسی شرایط متقاضی و همچنین تایید صلاحیت از سوی اتاق بازرگانی، كارت بازرگانی صادر می شود.
زریسفی با تاكید بر اینكه كمیته پایش تجارت خارجی استان در سال جاری فعالیت بیشتری نسبت به سال های گذشته دارد بیان كرد: توان محقق كردن اهداف برنامه اقتصاد مقاومتی را كه دغدغه همه مسئولان است داریم و در سال جاری این اتفاق خواهد افتاد.
وی گفت: خوشبختانه عمده واردات استان كرمان از داخل گمركات استان انجام شده و تراز تجاری استان هم اكنون مثبت است.
گمرك بم در منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید، گمرك رفسنجان در منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان، گمرك سیرجان در منطقه ویژه اقتصادی سیرجان و دفتر صادراتی تازه تاسیس جنوب استان در جیرفت، مناطق گمركی استان كرمان هستند.
گزارش از نجمه حسنی
3029/3028