به گزارش ايرنا، محمد صالح نيا روز شنبه در مراسم توديع و معارفه رئيس اداره ميراث فرهنگي گناباد افزود: توسعه و رونق گردشگري از جمله نتايج به ثمر نشستن برجام بود و با تحقق آن صنعت گردشگري جايگاه واقعي خود را پيدا كرد.
وي ادامه داد: در اين ميان ثبت جهاني قنات قصبه مسير را براي جذب گردشگر داخلي و خارجي بيش از پيش در منطقه فراهم كرد و بايد از اين ظرفيت حداكثر بهره را گرفت.
معاون اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي گفت: جشن ملي ثبت قناتهاي ايران در فهرست آثار جهاني يونسكو اوايل مهر ماه آتي با محوريت قنات قصبه در گناباد برگزار مي شود.
وي افزود: استحكام بخشي قنات قصبه در دست انجام است لذا تا پيش از جشن ملي قناتها امكان بازديد از آن ميسر نيست اما بعد از تكميل عمليات دوباره براي بازديد گردشگران بازگشايي مي شود.
محمدعلي نبي پور فرماندار گناباد هم در اين نشست گفت: بايد از ظرفيتهاي گردشگري، تاريخي و فرهنگي اين خطه براي توسعه اشتغالزايي، رونق و افزايش سهم اقتصادي شهرستان در سطح منطقه و كشور بهره گرفت.
در اين مراسم عليرضا شناسايي به عنوان رئيس جديد اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گناباد معرفي و از خدمات هشت ساله امان الله نوروري در اين سمت تقدير شد.
چهلمين كميته ميراث جهاني سازمان يونسكو در شهر استانبول در 25 تير ماه گذشته قنات قصبه گناباد از خراسان رضوي به همراه قناتهاي بلده خراسان جنوبي، زارچ و حسن آباد مشير مهريز يزد، جوپار كرمان، اكبرآباد و قاسم آباد بروات و ابراهيم آباد در استان مركزي به ثبت جهاني رسيدند.
شهرستان گناباد داراي 250 اثر تاريخي و معنوي است كه از اين تعداد 142 اثر به ثبت آثار ملي رسيده است.
چهار موزه باستانشناسي، مردمشناسي، آب و موزه روستايي زعفران هم در گناباد براي بازديد علاقه مندان داير است.
وجود 17 مقبره امامزاده ها از ديگر ظرفيتهاي مهم معنوي و مذهبي شهرستان گناباد است. گناباد در 287 كيلومتري جنوب مشهد قرار دارد.
7545/2095/1858
معاون ميراث فرهنگي خراسان رضوي: ثبت جهاني قنات قصبه بستر توسعه را هموار كرد
۱۳ شهریور ۱۳۹۵، ۱۳:۰۲
کد خبر:
82215294
گناباد-ايرنا- معاون توسعه مديريت و پشتيباني اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي گفت: ثبت جهاني قنات قصبه در گناباد بستر توسعه و رونق اقتصادي گردشگري منطقه اي را در اين ناحيه هموار كرد.