«مه لقا جام بزرگ» تیرانداز رشته تفنگ سه وضعیت در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، گفت: اگر در المپیك 2020 توكیو بدنبال اولین مدال های تیراندازی هستیم، باید با یك برنامه ریزی بلند مدت از همین حالا شروع كنیم و نگذاریم مثل همیشه همه چیز برای دقیقه 90 بماند. البت الان هم برای برنامه ریزی این موضوع دیر است.
وی ادامه داد: طی یكسال گذشته كه قرار بود برنامه آماده سازی تیم ملی تیراندازی به صورت منظم و بی وقفه انجام شود به دلیل كمبود اعتبار چند برنامه اعزام به مسابقات بین المللی (جهانی یا آسیایی ) و چند اردوی تداركاتی لغو شد و همانطور كه همه دیدند تیم تنها در دو ، سه اردوی تداركاتی برون مرزی اعزام شد كه البته همین اردوها نیز در روند آماده سازی تیم تاثیر بسزایی داشت.
این تیرانداز جوان ایران ادامه داد: اگر به دنبال كسب مدال تیراندازی در المپیك 2020 توكیو هستیم نباید مسابقه جام جهانی تیراندازی در باكو آذربایجان را از دست بدهیم، زیرا تیراندازان سایر كشورهای جهان سالانه چند برابر نمایندگان ایران در مسابقات برون مرزی شركت كرده و در تمرینات، روزانه بیش از 200 هدف گیری با فشنگ دارند.
این كارشناس فیزیك هسته ای گفت: برنامه ریزی و تحقق اهداف در ورزش كار مدیران ورزشی است و من در این رشته هیچ سررشته ای ندارم، اما بنظر می رسد برای كسب مدال در المپیك باید سرمایه گذاری بلندمدتی در این زمینه داشته باشیم كه البته جذب حامی مالی در این رشته باید اولین گام برای تحقق این هدف باشد.
این تیرانداز همدانی ادامه داد: تیراندازان ایرانی به ویژه زنان تیرانداز از توانایی بالایی برخوردارند و نشان دادند كه با تمام كاستی ها با روحیه جنگنده در عرصه رقابت ها ظاهر می شوند و برای ارتقا جایگاه شان و حتی كسب مدال در المپیك تلاش كردند.
وی با دفاع از عملكرد تیراندازان جوان كشورمان در المپیك ریو و همچنین تلاش های فدراسیون برای جذب حامی مالی گفت: تیراندازی و تیراندازان ایرانی ارزش سرمایه گذاری را دارند و امیدوارم فدراسیون با رویكردی جدید برنامه خود را برای جذب حامیان مالی در این رشته ادامه دهد تا تیراندازان با دغدغه كمتری در اردوهای آماده سازی و رقابت های خارجی شركت كنند.
جام بزرگ بابیان اینكه رشته تیراندازی رشته ای پرهزینه است، گفت: تیراندازی رشته پر هزینه است اما با یك نگاه به تعداد مدال های این رشته المپیكی در می یابیم كه هر هزینه ای در این رشته در كسب مدال در این رشته تاثیر گذار است و افزایش مدال های ایران در المپیك با كمك رشته تیراندازی می تواند جایگاه ایران را در حد قابل توجهی ارتقا بخشد.
وی تصریح كرد: تیراندازی ایران از سه سهمیه در لندن به پنج سهمیه در المپیك ریو رسید و البته با توجه به ظرفیت ورزشكاران ایرانی توانایی كسب سهمیه در همه رشته های مختلف این رشته را داشتیم.
جام بزرگ همچنین حضور یك مربی خوب در راس تیم ملی تیراندازی را ضرورتی برای افزایش شانس مدال آوری ایران در المپیك 2020 توكیو عنوان كرد و گفت: لازلو سوچك جزو بهترین مربیان این رشته درجهان است و البته با تمام مشكلاتی كه ورزشكاران و فدراسیون با آن دست به گریبان بود، وی توانست تیم خوبی را آماده حضور در المپیك كند.
وی تصریح كرد: البته ادامه همكاری با این مربی به مسئولان فدراسیون مرتبط است اما من و سایر هم تیمی هایم امیدواریم بتوانیم از حضور این مربی در اردوها استفاده كنیم.
ورزشی **1828**1379
تهران - ایرنا - تیرانداز المپیكی ایران با بیان اینكه امروز برای برنامه ریزی و آماده سازی تیراندازان ایران برای المپیك 2020 توكیو دیر است، گفت: به نظر من الان فرصت كافی برای آماده كردن تیراندازان برای المپیك 2024 وجود دارد.