به گزارش ايرنا، سيد مهدي مقدسي شامگاه روز شنبه با حضور در انجمن حمايت از بيماران سرطاني استان مركزي (تبسم)، افزود: در آستانه سفر رئيس جمهوري به استان مركزي، جمع بندي و طرح اصولي مسايل و نيازهاي اين بخش با كمك دانشگاه علوم پزشكي، سمن هاي سلامت بايد با جديت دنبال شود.
وي اظهار كرد: مجمع نمايندگان استان مركزي پيگيري مستمر موضوعات حوزه سلامت و محيط زيست به ويژه آلاينده هاي محيطي و بيماري هاي سخت درمان را تكليف خود مي داند و به عنوان نماينده مردم هر طرح و يا نامه اي كه بتواند مسائل اين حوزه را پيگيري و به خواسته ها پاسخ دهد در خانه ملت و ارتباط با مقامات كشوري دريغ ندارم.
مقدسي افزود: سمن هاي سلامت سرمايه بزرگ در كنار امكانات دولتي هستند و كارهاي ارزشمند آن ها بايد روز به روز افزايش يابد.
مديرعامل انجمن حمايت از بيماران سرطاني استان مركزي در اين ديدار گفت: درحال حاضر 2559 پرونده درماني بيماران در اين انجمن وجود دارد كه 59 درصد آنان زن و بقيه مرد هستند.
احمد قرباني افزود:پرونده 154 بيمار كودك در اين انجمن وجود دارد كه رسيدگي به مسائل درماني، خدمات رفاهي و حمايت هاي مختلف براي آنان در استان انجام مي شود.
وي عنوان كرد: آسايشگاه بيماران سرطاني براي افرادي كه از استان هاي ديگر و مناطق دور براي شيمي درماني و پرتودرماني به اراك سفر مي كنند با 40 سوئيت مجزا ساخته شده و در يك سال اخير 12 هزار و 460 بيمار شب خواب داشته است كه 5600 نفر آنان از استان لرستان بوده اند.
قرباني وجود يكصد خانوار سرطاني بي بضاعت و پرداخت ماهانه تغذيه رايگان، انجام پنج نوبت غربالگري سرطان براي پنج هزار نفر از جمعيت استان، وجود 1800 نيروي خير و داوطلب و مددكار و صدور 3800 كارت اهداي عضو را بخشي از خدمات انجمن تبسم عنوان كرد.
رئيس هيات مديره انجمن حمايت از بيماران سرطاني استان مركزي نيز در اين نشست گفت: ساخت خانه آرامش براي بيماراني كه روزهاي پاياني زندگي را مي گذرانند و خانواده ها امكان نگهداري آنان را نداشته وتخت هاي درماني را اشغال مي كنند، از اولويت هاي انجمن سرطان استان است.
دكتر فتح الله محقق افزود: از سال گذشته با حضور استانداري مركزي و دانشگاه علوم پزشكي اراك مسئله اعطاي زمين براي ساخت خانه آرامش مطرح شده ولي هنوز نتيجه نداده است و به نظر مي رسد كه بايد جديت بيشتري در اين خصوص اعمال شود.
وي گفت: بزرگترين سرمايه انجمن تبسم استان اعتماد مردمي است و خيران استان هم اينك با نظارت و راهبري انجمن در حال ساخت بخش درماني كودكان سرطاني در بيمارستان اميركبير اراك هستند.
نايب رئيس انجمن هيات مديره انجمن سرطان استان مركزي نيز در اين ديدار گفت: هيچ تحقيق كارشناسي و مستندات دقيقي از مسايل ارتباط آلاينده هاي محيطي با بيماري سرطان در اراك انجام نشده است.
دكتر مرتضي صديقي افزود: بر اساس نتايج سامانه ثبت سرطان وزارت بهداشت در دهه 80 ميانگين بروز سرطان در استان مركزي از امارهاي كشوري پيشي داشت و اين مهم هم در افزايش بروز برخي سرطان ها و هم در كاهش سن ابتلاي به تعدادي از سرطان ها مشاهده شده و مي طلبد در اين زمينه كار تحقيقي هدفمندي انجام شود.
انجمن حمايت از بيماران سرطاني استان مركزي در سال 86 تاسيس شده است.
6013/
مقدسي: مسئله شناسي و تقويت زيرساخت هاي درماني سرطان ضرورت اراك است
۱۳ شهریور ۱۳۹۵، ۲۱:۳۰
کد خبر:
82216040
اراك - ايرنا - نماينده مردم اراك، كميجان و خنداب در مجلس شوراي اسلامي گفت: مسئله شناسي و علت يابي علمي عارضه سرطان و تقويت زيرساخت هاي تشخيصي و درماني اين بيماري از ضرورت ها در كلانشهر اراك است.