به گزارش خبرنگار ايرنا، مجيد وفادار روز يكشنبه در نشستي با خبرنگاران اظهار داشت: اين پرندگان شكاري هفته گذشته توسط ماموران نيروي انتظامي در پاسگاه چغازردي ميناب از قاچاقچيان به دست آمده بودند.
وي افزود: اين پرندگان پس از يك هفته نگه داري، تيمار و مراقبت در زيستگاههاي استان رها سازي شدند و قاچاقچيان قصد داشتند اين پرندگان را به كشورهاي حاشيه خليج فارس قاچاق كنند.
وي تاكيد كرد: همكاري متقابل پليس و همياران محيط زيست با اداره كل حفاظت محيط زيست استان هرمزگان نقش موثري در حفظ و حراست از سرمايه هاي ملي دارد .
شاهين و بحري از گونه هاي درحال انقراض است؛ اين پرندگان از خانواده شاهين سانان بوده كه از ارزش اكولوژيك بسيار بالايي در چرخه طبيعت برخوردارند و زنده گيري و در اسارت گرفتن اين پرندگان جرم محسوب مي شود.
بحري پرنده شكاري درخطر انقراض است .
پرنده شكاري شاهين به طول 40 تا 52 سانتيمتر در مناطق كوهستاني، جنگل ها و صخره ها بسر مي برد و از گونه در معرض خطر انقراض است.
گرايش قاچاقچيان به شكار اين پرندگان به خاطر سود كلاني است كه با فروختن آن به دلالان و سپس به شيوخ ثروتمند كشورهاي عربي همسايه خليج فارس به جيب مي زنند كه تهديدي بسيار جدي براي انقراض و نابودي اين گونه پرندگان كمياب و با ارزش و در نهايت چرخه طبيعت است.
جريمه هر بهله شاهين 600 ميليون ريال است.
7198/ 6048/1772
بندرعباس- ايرنا- مديركل حفاظت محيط زيست هرمزگان از رهاسازي 16 بهله پرنده شكاري شاهين و بحري در زيستگاه هاي استان خبر داد.