۱۶ شهریور ۱۳۹۵، ۹:۲۶
کد خبر: 82219371
T T
۰ نفر
تمام مدارس كپری و خشتی سیستان وبلوچستان تا سال 96 برچیده می شود

چابهار- ایرنا- معاون توسعه امور علمی و فرهنگی سازمان برنامه و بودجه كشور گفت: با تلاش دولت و خیران تمام مدارس كپری، خشتی و غیر استاندارد استان سیستان وبلوچستان تا پایان سال 1396 برچیده و به فضای استاندارد تبدیل می شود.

به گزارش ایرنا، محمدرضا واعظ مهدوی دوشنبه شب در همایش خیران مدرسه ساز سواحل مكران در تالار وحدت دانشگاه دریانوردی وعلوم دریایی چابهار اظهار داشت: دولت تدبیر وامید توجه زیادی به مشكلات مردم به ویژه فضای آموزشی مناطق مختلف سیستان وبلوچستان دارد.
وی افزود: دولت برای نخستین بار ردیف بودجه ای جداگانه ای را به مبلغ یك هزار و 700 میلیارد ریال (170 میلیارد تومان) برای حذف مدارس غیر استاندارد در این استان نظر گرفته است.
واعظ مهدوی گفت: در گذشته مدارس كپری سیستان وبلوچستان استاندارد سازی شده ولی هنوز به خاطر عمق محرومیت و بافت مناطق روستایی و عشایری اینگونه مدارس در برخی مناطق دایر است.
وی بیان كرد: خیران با صداقت و دلسوزی همراه دولت هستند و مشاركت زیادی برای ساخت مدارس در جای جای نقاط كشور به ویژه سیستان وبلوچستان و هرمزگان داشته اند.
استاندار سیستان وبلوچستان نیز با تشریح خدمات دولت در استان اظهار داشت: فقط ایرانشهر در این استان گاز دارد كه بنا داریم تا سال آینده مشعل گاز را در دیگر نقاط این استان روشن كنیم.
وی با بیان اینكه تا قبل از سال 1392 در سیستان وبلوچستان در مجموع سه هزار میلیارد تومان در حوزه های مختلف هزینه شده است، خاطر نشان كرد: در طول سه سال دولت تدبیر وامید بیش از 12 هزار میلیارد تومان پرورژه تعریف شده و درحال اجراست.
وی اظهار امیدواری كرد با حضور وزیر آموزش و پرورش و خیران كشوری تمام مدارس خشتی ، كپری و نامناسب تبدیل به فضای استاندارد شود.
وی یكی از مشكلات و حضور نیافتن خیران در مناطق مختلف سیستان وبلوچستان و چابهار كنارك را نداشتن شناخت از عمق مشكلات و اوضاع مدارس عنوان كرد و افزود: باید مسئولان و مردم از خیران دعوت كنند تا مناطق را ببینند.
استاندار سیستان وبلوچستان گفت: سرانه فضای آموزشی سیستان وبلوچستان نسبت به میانگین كشور در سطح پایینی قرار دارد كه لازم است این شاخص با طرح عدالت آموزشی ارتقا پیدا كند.
نماینده مردم چابهار، نیكشهر، كنارك و قصرقند نیز گفت: مسئولان براساس مشكلات بودجه را اختصاص بدهند تا مناطق مختلف همزمان رشد و توسعه پیدا كنند.
عبدالغفور ایران نژاد افزود: سرانه فضای آموزشی در چابهار به 2 متر نمی رسد ولی همین آمار در استان سه متر و در كشور بیش از پنج متر است.
وی خواستار رعایت عدالت آموزشی در توزیع امكانات و اعتبارات و رساندن سرانه فضای آموزشی شهرستانهای چابهار، نیكشهر، كنارك و قصرقند به پنج متر میانگین كشوری شد.
وی از توجه و نگاه مثبت دولت در توسعه سواحل مكران قدردانی كرد و افزود: اجرای طرح های بزرگ گازرسانی، راه آهن و رسمی كردن مرز ریمدان چابهار نمونه ای از توجه دولت به این منطقه است.
مدیركل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس سیستان وبلوچستان نیز گفت: خیران در این همایش ساخت بیش از 80 مدرسه را در سیستان وبلوچستان و هرمزگان تعهد كرده اند كه امیدواریم در آینده نیز سهم مشاركت و حضور خیران در این استان بیشتر شود.
علیرضا راشكی افزود: سرانه فضای آموزشی در كشور بیش از پنج متر، در سیستان وبلوچستان سه متر و در چابهار و كنارك یك متر است.
وی با ابراز خرسندی از همت دولت برای حذف مدارس خشت و گلی و كپری افزود: زحمات و توجه دولت در طول سه سال اخیر و عزم آن برای استانداردسازی مدارس جدی و قابل تقدیر بوده است.
به گزارش ایرنا، همایش خیران مدرسه ساز سواحل مكران با رویكرد عدالت آموزشی و با حضور بیش از 200 خیر مدرسه ساز، وزیر آموزش و پرورش، فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ، مسئولان استان های هرمزگان و سیستان وبلوچستان در چابهار برگزار شد.
3043 / 6081
۰ نفر