۱۶ شهریور ۱۳۹۵، ۱۷:۰۰
کد خبر: 82220331
T T
۰ نفر
برای اولین بار سه  دانشگاه ایرانی در رتبه بندی جهانی 'كیو اس ' قرار گرفتند

لندن - ایرنا - تازه ترین نتایج رتبه بندی دانشگاه های جهان كه روز سه شنبه از سوی موسسه «كیو اس» برای سال 17-2016 میلادی منتشر شد، نشان می دهد كه علاوه بر دانشگاه های شریف و تهران، سه دانشگاه دیگر ایران برای اولین بار در این رتبه بندی جهانی قرار گرفته اند.

به گزارش ایرنا، بر اساس نتایج رتبه بندی موسسه «كیو اس» دانشگاه صنعتی شریف، علم و صنعت، امیركبیر، تهران و شهید بهشتی به عنوان برترین دانشگاه كشور در میان 916 دانشگاه برتر جهان در رتبه بندی كیو.اس قرار گرفته اند.
این برای اولین بار است كه سه دانشگاه ایرانی علم و صنعت، صنعتی امیر كبیر و شهید بهشتی در كنار دانشگاه های تهران و شریف كه در سال های گذشته در این فهرست قرار داشتند، قرار می گیرند.
بر اساس این گزارش، دانشگاه صنعتی شریف در رتبه بندی جدید 'كیو.اس' توانست با بیش از 40 پله رشد، رتبه ای در بازه 440-431 را كسب كند و دانشگاه تهران نیز با كسب رتبه قبلی اش در بازه 600-551 قرار دارد.
دانشگاه علم و صنعت، امیر كبیر و شهید بهشتی نیز كه برای اولین بار به فهرست دانشگاه های برتر جهان موسسه 'كیو اس ' راه یافتند به ترتیب رتبه هایی در بازه 491-500، 501-550 و 700 را كسب كردند.
در این فهرست همچنین موسسه فناوری ماساچوست همچون سال گذشته مقام اول جهان را به دست آورده است.
دانشگاه استنفورد و دانشگاه هاروارد نیز به ترتیب مقام دوم و سوم جهان را به خود اختصاص دادند.
بر اساس نتایج این موسسه، دانشگاه های انگلیس برای اولین بار پس از دوازده سال با كاهش رتبه بندی مواجه شده اند.
در این رتبه بندی دانشگاه كمبریج كه طی سنوات گذشته رتبه سوم را به خود اختصاص داده بود، در سال 2016 جای خود را به دانشگاه هاروارد آمریكا واگذار كرد.
در همین حال دانشگاه های «ایمپریال» از رتبه هشتم به نهم، «كینگز كالج» از رتبه 19 به 21، مدرسه اقتصاد انگلیس از رتبه 35 به 37 و دانشگاه «بریستول» از 37 به 41 افت كرده است.
به طور كلی از 48 دانشگاه انگلیس، 38 دانشگاه با كاهش رتبه در این گزارش مواجه شده اند.
كارشناسان انگلیسی، كاهش رتبه دانشگاه های این كشور را ناشی از برگزیت و ابهامات در خصوص وضعیت پذیرش دانشجو در این دانشگاه ها می دانند.
بر اساس گزارش یادشده، دانشگاه های آسیایی نیز همچون سالهای گذشته، رشد قابل ملاحظه ای را تجربه كردند.
براساس گزارش موسسه، 'كیو اس'، 916 دانشگاه برتر از میان 3هزار و 800 دانشگاه و موسسه آموزشی سراسر جهان برگزیده شده اند.
روش شناسی رتبه بندی جهانی كیو اس بر اساس دامنه گسترده‌ای از فعالیت‌های دانشگاه طراحی شده و در چهار حوزه كلی وضعیت آموزش، پژوهش، قابلیت جذب در بازار كار و بین المللی سازی دانشگاهها توسط شش شاخص از جمله اعتبار علمی، اعتبار كارفرما، نسبت هیات علمی با دانشجو، میزان مقالات اعضای هیات علمی ارزیابی می كند.
اروپام**4**ن*1552