هيجان شروع سال تحصيلي جديد را اين روزها در چهره دانش آموزان مي شود ديد؛ موضوعي كه براي والدينشان نيز خاطره انگيز است كه البته با دغدغه آماده سازي فرزندانشان براي شروع مدرسه آميخته شده است.
يكي از اين دغدغه ها براي والدين در اين روزها تعيين سرويس اياب و ذهاب مدرسه فرزندانشان است و در اين راستا مسئولاني از استانداري، فرمانداري، شهرداري، آموزش و پرورش، شوراي شهر، پليس راهور و ساير ارگان ها همه ساله در كارگروه موضوع ماده 18 شيوه نامه اجرايي سرويس هاي اياب و ذهاب دانش آموزان گرد هم جمع مي شوند تا در اين خصوص چاره انديشي كنند.
آنگونه كه روح الله اعظمي رييس انجمن اوليا و مربيان آموزش و پرورش كرمانشاه مي گويد: در سال گذشته سازمان تاكسي راني در كرمانشاه حدود 400 آزانس پيمانكار را مستقيم به آموزش و پرورش معرفي كرد اما امسال اين تعداد به 100 پيمانكار تقليل يافته كه مستقيم زيرنظر سازمان تاكسي راني كنترل مي شوند.
مديرعامل سازمان مديريت و نظارت بر تاكسيراني شهر كرمانشاه نيز در اين خصوص به خبرنگار ايرنا گفت كه سازمان تاكسيراني از ابتداي خرداد ماه فراخواني به آژانس هاي تاكسي تلفني و شركت هاي حمل و نقل عمومي درون شهري واجد شرايط براي مشاركت در طرح سرويس مدارس انجام داده و اين فراخوان تا نيمه اول مهر ماه نيز ادامه خواهد داشت.
سجاد سليماني در خصوص نرخ سرويس ها گفت كه امسال نيز نرخ سرويس مدارس به مانند سالهاي گذشته پس از بررسي هاي كارشناسانه توسط كارگروه ماده 18 آيين نامه اياب و ذهاب دانش آموزي با تصويب شوراي شهر به ميزان 15 درصد افزايش يافته است.
وي گفت كه براين اساس براي خودروهاي سواري، تاكسي، خطي و آژانس به ازاي هر نفر ماهيانه از يك تا پنج كيلومتر 600 هزار ريال، از پنج تا هشت كيلومتر 750 هزار ريال و از هشت تا 15 كليومتر 850 هزار ريال تعيين شده است.
سليماني ادامه داد كه نرخ ماهيانه سرويس مدارس براي خودروهاي ون به ازاي هر نفر از يك تا پنج كيلومتر 500 هزار ريال، از پنج تا هشت كيلومتر 600 هزار ريال، از هشت تا 15 كيلومتر 650 هزار ريال تعيين شده است.
وي افزود: براي خودروهاي ميني بوس نيز به ازاي هر نفر از يك تا پنج كيلومتر 350 هزار ريال، از پنج تا هشت كيلومتر 400 هزار ريال و از هشت تا 15 كيلومتر 450 هزار ريال در نظر گرفته شده است.
البته آن گونه كه رييس انجمن اوليا و مربيان آموزش و پرورش كرمانشاه مي گويد مطابق شيوه نامه ابلاغي، ظرفيت خودروهاي سواري چهار نفر، ون 10 نفر و ميني بوس 17 نفر است و رانندگان حق سوار كردن دانش آموزان بيش از ظرفيت اعلامي را ندارند.
در اين خصوص رييس پليس راهور كرمانشاه نيز در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، از برخورد با رانندگاني خبر داد كه بيش از ظرفيت خودرو دانش آموز سوار مي كنند.
سرهنگ محمد مرادي، همچنين بر ممنوع بودن مسافركشي توسط مسافربرهاي شخصي تاكيد كرد و افزود: متاسفانه در بخش اتوبوس هاي حمل و نقل عمومي در شهر كرمانشاه كمبود وسيله داريم و اين مساله منجر به نبود توازن عرضه و تقاضا در اين بخش شده است.
مرادي همچنين در خصوص معاينه فني سرويس هاي مدارس نيز گفت كه سرويس هاي مدارس حتما بايد برچسب معاينه فني خودرو داشته باشند و الا جريمه خواهند شد.
به گفته وي، طبق قانون كليه خودروهاي شخصي و عمومي تا پنج سال ساخت نياز به معاينه فني ندارند اما به خودروهاي شخصي پنج سال ساخت به بالا معاينه يكساله داده مي شود در حالي كه در بخش خودروهاي عمومي به دليل استهلاك بيشتري كه دارند از پنج تا 10 سال معاينه شش ماهه و از 10 سال به بالا معاينه فني سه ماهه داده مي شود.
آنگونه كه مديرعامل سازمان مديريت و نظارت بر تاكسيراني شهر كرمانشاه مي گويد: رانندگان سرويس هاي مدارس علاوه بر شرط دارا بودن معاينه فني خود بايد شرايط ديگري از جمله داشتن برچسب سرويس مدارس، نداشتن سوء پيشينه و اعتياد، داشتن بيمه نامه شخص ثالث، بحث سرمايش و گرمايش خودرو، متانت و وقار و پاكدامني، دقت عمل در جابجايي دانش آموزان و ... را داشته باشند.
رييس انجمن اوليا و مربيان آموزش و پرورش كرمانشاه نيز از كنترل سرويس هاي مدارس توسط كارگروه ويژه اي خبر داد كه در هر مدرسه تشكيل مي شود و عبارتند از نماينده اوليا دانش آموزان، رييس انجمن مدرسه، مدير مدرسه، پيمانكار مدرسه و يك بازنشسته دستگاه هاي اجرايي كه فرزندش محصل آن مدرسه باشد.
اعظمي افزود: در اين كارگروه تمام مسايل مربوط به رانندگان و وضعيت صلاحيت آنها از حيث مجرد نبودن و نيز داشتن گواهينامه و باقي موارد بررسي مي شود.
مديرعامل سازمان مديريت و نظارت بر تاكسيراني شهر كرمانشاه نيز تاكيد كرد كه از ادامه كار رانندگاني كه بدون اخذ مجوز از سازمان تاكسيراني و نصب برچسب سرويس مدرسه اقدام به جابجايي دانش آموزان نمايند جلوگيري مي شود و با خاطيان برابر آيين نامه انضباطي برخورد خواهد شد.
سليماني توصيه كرد كه رانندگان زحمت كشي كه مبادرت به امر سرويس مدارس مي نمايند در اسرع وقت نسبت به نصب برچسب اقدام نمايند تا مشكلي پيش نيايد.
در استان 2 ميليون نفري كرمانشاه 321 هزار دانش آموز وجود دارد كه در چهار هزار و 132 مدرسه با 15 هزار و 338 كلاس درس تحصيل مي كنند.
جواد الماسي خبرنگار ايرنا مركز كرمانشاه
8066/7457
كرمانشاه- ايرنا- در سال هاي اخير شاهد افزايش استقبال خانواده ها از استفاده از سرويس مدارس هستيم موضوعي كه از طرفي مي تواند موجب رونق كسب و كار مسافركش هاي زحمت كش جامعه شود و از طرف ديگر برنامه ريزي منظم تر مسوولان را مي طلبد.