جبار احمدپور روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این تعداد بیمه شده این صندوق می توانند از خدمات بیمه اجتماعی شامل بازنشستگی، از كارافتادگی و پرداخت مستمری به بازماندگان بهره مند شوند.
وی اضافه كرد: طبق بررسی های انجام شده 138 هزار خانوار واجد شرایط عضویت (سرپرستان خانوارهای بالای 18 سال) در این صندوق در كردستان ساكن هستند و ضریب تحت پوشش قرار گرفتن در كردستان 32.6 درصد است.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی كشاورزان، روستائیان و عشایر كردستان گفت: میانگین كشوری بهره مندی روستاییان از این صندوق 23 درصد بوده و استان كردستان 9 درصد از میانگین كشوری بیشتر است.
وی اظهار كرد: این استان رتبه 10 كشوری را از نظر تحت پوشش قرار دادن روستائیان و عشایر دارد و ارتقای این رتبه نیازمند فرهنگ سازی، تلاش و همیاری دهیاران و شوراهای اسلامی روستاها است.
احمدپور گفت: سرپرستان خانوارها در روستاها و شهرهای كمتر از 20 هزار نفر جمعیت، كشاورزان ساكن در شهرها و رانندگان حمل بار و مسافر برون شهری در روستاها و شهرهای كمتر از 20 هزار نفر جمعیت می توانند تحت پوشش این صندوق قرار گیرند.
وی با اشاره به اینكه دو برابر حق بیمه پرداختی هر فرد را در قالب این صندوق دولت پرداخت می كند، اضافه كرد: حق بیمه پرداختی سالانه از سوی هر فرد از یك میلیون و 800 هزار ریال تا چهار میلیون و 200 هزار ریال است كه مبنای پرداخت این حق بیمه سطح درآمد متقاضی است كه برای آن هشت سطح درآمد تعیین شده است.
وی اظهار كرد: سرپرستان خانوارهای روستایی می توانند با توجه به درآمد ماهیانه خود، در هشت سطح درآمدی به صورت خوداظهاری نسبت به عضویت در این صندوق اقدام كنند.
احمدپور افزود: انتخاب سطح درآمدی بالاتر به معنی دریافت حقوق مستمری بیشتر بوده و این مطلب یكی از ویژگی های منحصر به فرد این صندوق بیمه است.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی كشاورزان، روستائیان و عشایر كردستان گفت: كارگزاران این بیمه در شهرستان های سنندج و قروه در بین شهرستان های استان پیشتاز بوده و تاكنون به ترتیب 9 و 6هزار خانوار را تحت پوشش قرار دادند.
وی اضافه كرد: در سطح استان كردستان در مجموع 132 كارگزار فعالیت می كنند كه از این تعداد، 21 كارگزار در سنندج و مابقی در شهرستان های مختلف استان پراكنده هستند.
وی اظهار كرد: هم اكنون 466 خانوار كردستانی تحت پوشش این صندوق مستمری فوت و 66 خانوار نیز مستمری ازكارافتادگی دریافت می كنند.
صندوق بیمه كشاورزان، روستاییان و عشایر در سال 84 تاسیس شد، این صندوق هم اكنون دارای 12 هزار باجه روستایی پست بانك در كشور است و تاكنون 38 هزار پرونده بیمه تشكیل داده است.
3020
سنندج- ایرنا- مدیر صندوق بیمه اجتماعی كشاورزان، روستائیان و عشایر كردستان گفت: این صندوق تاكنون توانسته 45 هزار خانوار روستایی و عشایری استان را تحت پوشش بیمه اجتماعی قرار دهد.