در بخشي از پيام علي جنتي كه در مراسم افتتاح يازدهمين گردهمايي بين المللي انجمن ترويج زبان و ادب فارسي در دانشگاه گيلان قرائت شد، آمده است: راز جاودانگي زبان فارسي را مي توان در داشتن همين پشتوانه غني دانست، بديهي است زباني كه چنين ستون هاي استواري داشته باشد، هرگز از بين نخواهد رفت.
در ادامه پيام افزوده شده: با اين همه، امروز عواملي چون گسترش وسايل ارتباط جمعي به ويژه شبكه جهاني اينترنت، پراكندگي ايرانيان در نقاط مختلف جهان به دلايل مختلف سياسي، اجتماعي، فرهنگي و تحصيلي، ورود بسياري از اصطلاحات انگليسي و فرانسوي به زبان فارسي، فقدان يك نهاد نظارتي كه همه رسانه ها، نشريات و انتشارات را به استفاده از يك شيوه مشخص زبان و خط فارسي ملزم كند و گسست جمعي از ايرانيان از پيشينه فرهنگي و تمدني خود، مهمترين دلايلي هستند كه زبان و خط فارسي را در معرض خطر قرار داده است.
در بخش ديگري از پيام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي بيان شده: البته زبان فارسي در گستره تاريخي خود آزمون هاي دشواري را پشت سر نهاده اما با پشتوانه استوار فرهنگي خويش، همچنان جاودانه باقي مانده است.
* زبان، عامل همبستگي
در پيام محمد فرهادي وزير علوم، تحقيقات و فناوري نيز كه در مراسم افتتاح اين گردهمايي قرائت شد، آمده است: زبان ابزار آموزش، عامل همبستگي، بازنمود تفكر اقوام و وسيله ارتباط و تبادلات در تمام زمينه هاي انساني است.
در اين پيام افزوده شده: زبان فارسي، زبان مادري چندين ملت و قوم در ايران زمين و برخي از كشورهاي همجوار آن است، پيشينه طولاني اين زبان، به مثابه يگانه مجراي ارتباط ميان بسياري از ايرانيان در درون مرزهاي آن و نيز مجراي ارتباط فارسي زبانان در وراي مرزهاي آن از يك سو و سهم سترگ آن در فرهنگ سازي و فرهنگ گستري از رهگذر ارتباط گفتاري و نوشتاري درون نسلي و فرانسلي از سوي ديگر، گواه بر ضرورت پاسداشت آن به منزله زبان زنده دنياي امروز دارد.
در ادامه اين پيام آمده است: بنابراين زبان و ادب فارسي به نام نمادي از هويت مردم ايران، فرهنگي جامع است كه اين قابليت را دارد كه به عنوان زبان علم در دنياي امروز، مورد استفاده قرار گيرد و براي تحقق اين امر، ابتكار انجمن ترويج زبان و ادب فارسي ايران بسيار راهگشاست كه هر سال همايشي بين المللي در يكي از دانشگاه هاي كشور برگزار كند.
در بخش ديگري از پيام فرهادي افزوده شده: اميد است انجمن ترويج زبان و ادب فارسي ايران چون گذشته از فرصت هاي طلايي پيش روي با هدف گسترش زبان و ادب فارسي و توليد آثار فاخر ادبي و تربيت استادان جوان به نيكي بهره برداري كند و همايش هاي سالانه اين انجمن فرصتي مغتنم براي آشناكردن آحاد مردم با زبان شيرين فارسي و فرهنگ ايراني - اسلامي اين سرزمين ديرسال باشد.
*زبان فارسي ميراث گرانقدر نياكان و ركن مهمي از اركان هويت ملي ماست
غلامعلي حداد عادل رئيس فرهنگستان زبان و ادب فارسي نيز در پيامي به اين گردهمايي گفته است: زبان فارسي كه ميراث گرانقدر نياكان و ركن مهمي از اركان هويت ملي ماست، در خود توانايي ها و ظرفيت هاي فراواني دارد كه مي تواند آن را همگام با توسعه علمي، صنعتي و فرهنگي جهان امروز ، به پيش برد و همانند يك زبان علمي بدان كارايي و كارآمدي بخشد.
در بخش ديگري از اين پيام افزوده شده: با نگاهي واقع بينانه به جهان امروز مي توان دريافت كه ميان قدرت و اقتدار كشورها و ملت ها، با توسعه يافتگي زبان آن كشورها رابطه اي مستقيم وجود دارد و هر ملتي كه زباني نيرومندتر داشته باشد، در عرصه جهاني نيرومندتر است.
در ادامه اين پيام آمده است: برپايي گردهمايي استادان و معلمان زبان و ادبيات فارسي به هميت؟؟ انجمن ترويج زبان و ادبيات فارسي فرصت فرخنده اي است تا هم نور تازه اي بر دانش و معلومات شركت كنندگان افكنده شود و هم مسايل و مشكلات موجود بر سر راه ، بيان شود و براي حل و فصل آنها چاره انديشي گردد.
يازدهمين گردهمايي بين المللي انجمن ترويج زبان و ادب فارسي، از امروز (چهارشنبه) در دانشكده ادبيات و علوم انساني دانشگاه گيلان گشايش يافت.
يك هزار و 400 مقاله به دبيرخانه اين گردهمايي ارسال شده كه از اين تعداد 740 مقاله براي نشر در مجموعه مقالات و 68 مقاله نيز براي سخنراني انتخاب شده است.
تاريخ ادبيات و سبك شناسي، دستور زبان، زبانشناسي، تاريخ زبان فارسي و گويش هاي رايج زبان فارسي، ادبيات تطبيقي و موضوع هاي ميان رشته اي، انواع ادبي(حماسي، غنايي، عرفاني، تعليمي)، كتابشناسي، نسخه شناسي و متن پژوهي از محورهاي مقالات در اين گردهمايي است.
در اين گردهمايي پژوهشگراني از كشورهايي از جمله روسيه، قزاقستان، تركيه، پاكستان، بنگلادش و آذربايجان براي ارائه مقاله شركت دارند.
يازدهمين گردهمايي بين المللي انجمن ترويج زبان و ادب فارسي، به مدت سه روز در دانشگاه گيلان ادامه دارد.
7286/2007
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي:
زبان فارسي، معرف فرهنگ و هويت شناخته شده ايران است
۱۷ شهریور ۱۳۹۵، ۱۵:۲۶
کد خبر:
82221784
رشت - ايرنا - وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در پيامي به يازدهمين گردهمايي بين المللي انجمن ترويج زبان و ادب فارسي در دانشگاه گيلان گفت: زبان فارسي، معرف فرهنگ و هويت شناخته شده ايران است و خيمه اي را مي ماند كه فرهنگ و هويت ايراني، ستون هاي آن هستند.