به گزارش ايرنا، «محمود افخمي رشيدي» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا در هرات افزود كه راه آهن خواف – هرات، مهمترين راه ورود و خروج كالا و مسافر در اينده خواهد بود و نسبت به مسيرهاي مرزي ديگر بين دو كشور از ظرفيت تجاري فوق العاده اي برخوردار خواهد بود.
طول مسير خط آهن خواف – هرات، 191 كيلومتر است كه شهرستان هاي مرزي خواف ايران از توابع استان خراسان رضوي را به شهرستان «غوريان» واقع در استان هرات به يكديگر متصل مي كند. 114 كيلومتر اين مسير در خاك افغانستان و بقيه آن در خاك ايران واقع است.
اين مسير خط آهن به چهار قطعه تقسيم شده است كه دو قطعه آن در خاك ايران و دو قطعه ديگر در خاك افغانستان قرار دارد و ايران، قطعه اول و دوم آن را در خاك خود تكميل كرده و هفته گذشته عمليات ريل گذاري قطعه سوم آن را نيز اغاز كرده و قرار است قطعه چهارم با كمك ايتاليا به دست افغان ها احداث شود.
سركنسول ايران در هرات گفت كه توافق نامه اجرايي اين خط آهن در سال 1385 بين ايران و افغانستان منعقد و يك سال بعد، عمليات اجرايي آن آغاز شد، اما در سال 1391 به دليل اعمال تحريم ها عليه ايران و مشكلات فني، متوقف شد و بار ديگر عمليات اجرايي آن، در سال 1393 در دولت يازدهم ازسرگرفته شد.
وي افزود كه تكميل خط آهن خواف - هرات، در كنار انعقاد توافق نامه سه جانبه چابهار بين كشورهاي ايران، افغانستان و هندوستان، مبادلات تجاري ميان تهران - كابل و نيز كشورهاي منطقه را افزايش مي دهد؛ زيرا قرار است در آينده اين خط اهن از هرات به «مزار شريف» در شمال افغانستان و از آنجا به كشورهاي اسياي ميانه امتداد پيدا كند.
افخمي گفت كه اين خط آهن در توسعه همكاري هاي معدني ميان ايران و افغانستان نيز نقشي عمده دارد زيرا معدن سنگان در مرز دو كشور در نزديكي اين مسير قرار دارد و درحال حاضر ايران سالانه 8.5 ميليون تن از معدن سنگ اهن «سنگان» برداشت مي كند.
سركنسول ايران در هرات افزود كه خط آهن خواف - هرات، علاوه بر اينكه به رونق مبادلات تجاري ميان دو كشور كمك مي كند، به ايجاد اشتغال و امنيت افغانستان نيز كمك خواهد كرد و امنيت كشور همسايه ما، در امنيت ايران هم اثرگذار خواهد بود.
اساق**1610**1392
سركنسول ايران در هرات: 400 كارخانه از برق صادراتي ايران در هرات فعال شده اند
۲۰ شهریور ۱۳۹۵، ۹:۵۳
کد خبر:
82224651
هرات - ايرنا - سركنسول جمهوري اسلامي ايران در هرات گفت كه با صادرات 50 مگاوات برق ايران به هرات، 400 كارخانه در آن فعال شده اند و با تكميل راه آهن خواف – هرات، استان هرات افغانستان در جوار مرزهاي ايران به قطب اقتصادي تبديل خواهد شد.