حسين عبدالعزيزي روز شنبه به خبرنگار ايرنا گفت: هر قاشق چايخوري شكر، 16 كالري دارد و شايد اين عدد، رقم زيادي به نظر نرسد اما ممكن است يك خوراكي معمولي صدها كالري شكر به بدن وارد كند كه هيچ ارزش غذايي هم ندارد.
وي افزود: كالري زياد نيز خطر ابتلا به چاقي و در نتيجه ديابت را افزايش ميدهد.
عبدالعزيزي اظهار كرد: هرگز نقش مهم قند و شكر در تغيير سطح قندخون را فراموش نكنيد زيرا اين تغييرات ممكن است باعث ايجاد احساس خستگي و تحريكپذيري شود.
كارشناس بهداشت مواد غذايي همچنين با اشاره به اينكه مصرف چه نوع قندها بي ضرر هستند، عنوان كرد: فروكتوز يا قند موجود در ميوهها و لاكتوز يا همان قند موجود در شير را ميتوان با خيال راحت مصرف كرد.
عبدالعزيزي ادامه داد: البته اين قندها تا زماني كه به شكل طبيعي خود باشند بي ضرر هستند و براي نمونه ميوهها داراي مقاديري قند طبيعي و مقداري فيبر و ساير مواد مغذي هستند كه اين مواد مغذي، اثرات ناسلام قند ميوه را كاهش ميدهند.
كارشناس بهداشت مواد غذايي گفت: از آنجا كه بدن ما به خوراكيهاي شيرين عات دارد، ترك ناگهاني شيريني جات و قند و شكر باعث احساس سردرد، اضطراب و نوسانات خلقي شديد ميشود.
اين كارشناس با طرح اين سوال كه آيا تا به حال شده صبحتان را بدون قهوه و يا ديگر نوشيدنيهاي كافئين دار آغاز كنيد؟ افزود: همان اتفاق يا ده برابر بدتر از آن، در اثر ترك ناگهاني مصرف قند و شكر براي شما خواهد افتاد.
عبدالعزيزي خاطرنشان كرد: بهتر است قدم به قدم مصرف قند و شكر را كاهش دهيم تا بدن فرصت تطبيق با شرايط جديد را داشته باشد.
وي در پايان گفت: دليل ديگري كه بهتر است به طور ناگهاني مصرف قند و شكر را قطع نكنيد اين است كه تغييرات آهسته، ماندگارتر هستند به خصوص اگر به تغيير در سبك زندگي شما تبديل شود.
6064
اهواز- ايرنا- يك كارشناس بهداشت مواد غذايي با هشدار نسبت به خطرات مصرف غذاهاي شيرين گفت: غذاهاي شيرين ممكن است باعث بيماري ديابت شوند.