۲۲ شهریور ۱۳۹۵، ۸:۵۷
کد خبر: 82227403
T T
۰ نفر
برگزاری نشست جاده ابریشم در چین با تاكید بر نقش ایران در احیای دوباره این جاده

پكن - ایرنا - سمینار احیای جاده ابریشم نوین موسوم به «یك كمربند یك جاده» با تمركز بر مسائل فرهنگی و تاكید بر نقش ارزنده ایران در بازسازی دوباره این جاده در چین برگزار شد.

به گزارش ایرنا، در این نشست یك روزه كه به میزبانی مركز هنرهای تجسمی و تصویری شانگهای برپا و شب گذشته (یكشنبه) به كار خود پایان داد، در خصوص راههای گسترش همكاری كشورهای قرار گرفته در مسیر این جاده با محوریت مسائل فرهنگی بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
«لیو هونك شینگ» از بنیانگذاران این مركز فرهنگی در سخنانی از ایران به عنوان نقطه كانونی و كلیدی جاده ابریشم از گذشته تاكنون نام برد و بر نقش كشورمان در احیای دوباره این جاده تاكید كرد.
او گفت كه چین مصمم به همكاری با كشورهای قرار گرفته در مسیر این جاده تاریخی جهت راه اندازی مجدد آن است و ایران به عنوانی یكی از كشورهای مهم و تاثیرگذار نقش ارزنده ای در این زمینه دارد.
«لیو» همچنین با اشاره به موانع و چالش های پیش رو برای تحقق این هدف بزرگ كه از ایده های «شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین به شمار می رود، گفت: چین در اجرای این پروژه نباید فقط در جستجوی مسائل تجاری و اقتصادی باشد و برای رسیدن به اهداف اقتصادی می بایست در راستای گفت وگوی فرهنگها و گسترش مناسبات فرهنگی نیز اقداماتی انجام دهد.
وابسته فرهنگی كشورمان در سركنسولگری ایران در شانگهای نیز در سخنانی گفت كه جاده ابریشم علاوه بر شكوفایی اقتصادی باید راهی برای تحكیم گفت وگوی بین تمدنها، فرهنگ ها و دوستی ملتها باشد.
«بهنام آزاد» اظهار كرد: جاده ابریشم یكی از معدود مسیرهای تجاری بود كه با فرهنگ، افكار، اندیشه و بویژه مسائل دینی، قومی و معماری مردم جهان پیوند خورد و می بایست در نقش جدید خود نیز به رشد و شكوفایی تمدن های عظیم و پیشبرد نوآوری ها نقش خود را ایفا نماید.
وی از ایران به عنوان یكی از كشورهای مهم و تاثیرگذار در طرح «یك كمربند یك جاده» نام برد كه می تواند با توجه به شرایط كنونی قرن بیست و یكم، نقشی كلیدی در احیا و بازسازی دوباره آن داشته باشد.
«آزاد» با بیان اینكه عناصر فرهنگی ایرانی در طول تاریخ فراتر از مرزهای سیاسی، پیشرفته و گسترده شده است، گفت: ایران و چین از میراث داران مهمترین تمدن بشریت هستند و در این بین عناصر فرهنگی دو كشور به واسطه قدمت و سابقه طولانی خود از طریق جاده ابریشم توانسته اند در فرهنگ یكدیگر تاثیرگذار باشند.
«ار دونگ چینگ» از مسئولان مركز مستند تصویری چین نیز در سخانی به تشریح سفرهایش به 150 شهر و كشور در مسیر جاده ابرایشم بویژه ایران اشاره كرد و گفت: طی چند ماه سفری كه به همراه گروهی به ایران داشتیم عظمت و شكوه ایران و اسلام را در این كشور احساس كردم.
او گفت كه با مشاهده ایران به پویایی، عظمت و قدرت اسلام پی برده و این پویایی را در هیچ ادیان دیگری نیافته است.
آساق**1597