به گزارش ایرنا، خانم «چویی یی تینگ» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا خاطر نشان کرد که در مسیر راه ابریشم، راه ها و فضای بازی برای همکاری بین دوکشور چین و ایران وجود دارد و موسسات و شرکت های دو کشور می توانند همکاری های گسترده ای با یکدیگر در این چارچوب برقرار کنند.
جاده ابریشم یا راه ابریشم، شبکه راههای به همپیوستهای با هدف بازرگانی در آسیا بود که شرق و غرب آسیا را به هم و به شمال آفریقا و خاور اروپا پیوند میداد؛ مسیری که تا قرن پانزدهم میلادی به مدت ۱۷۰۰ سال، بزرگترین شبکه بازرگانی دنیا بود.
اما «کمربند اقتصادی جاده ابریشم» و «جاده ابریشم دریایی قرن بیست و یک» ابتکارهایی هستند که برای نخستین بار در پاییز سال ۲۰۱۳ توسط رییس جمهوری چین و به ترتیب در جریان دیدارهایی از قزاقستان و اندونزی ارائه شد که بعدها با عنوان «یک کمربند - یک جاده» به جهان معرفی شد.
این کمربند بعنوان شبکه ای طراحی شده از جاده های فراسرزمینی و خطوط آهن، لوله های نفت و گاز و دیگر پروژه های زیرساختی است که از شهر «شی ان» در مرکز چین آغاز و سراسر آسیای میانه را در می نوردد و سرانجام به مناطق دوردستی چون مسکو، روتردام و ونیز می رسد.
«یک کمربند - یک راه» با سرمایه گذاری بیش از یک هزار میلیارد دلار توسط چین آغاز شد و اکنون بیش از ۱۲۳ کشور دنیا و ۲۹ سازمان بینالمللی قرارداد همکاری با چین به امضا رسانده اند.
استاد دانشگاه «چینگ خوا» و دبیرکل موسسه بین المللی همکاری های راه ابریشم چین در ادامه خاطر نشان کرد که قلمروهای علمی و فنی، اقتصادی، تجاری، هوش مصنوعی و بسیاری از ساختارهای زیربنایی و همچنین گردشگری، فرهنگی و تجارت گردشگری می تواند در چارچوب همین مسیر انجام شود.
چویی از راه ابریشم به عنوان پل ارتباطی بین دو کشور یاد کرد که می تواند باعث توسعه دو کشور شود و افزود: راه ابریشم همکاری بین چین و ایران را سهل تر کرده و به آن سرعت بیشتری بخشیده است و مزایای فراوانی برای ایران به عنوان یکی از کشورهای مهم، تاثیرگذار، قدیمی و دارای جاذبه های فرهنگی فراوان دارد.
وی در مورد تقویت همکاری های دو کشور در فرهنگ و گردشگری گفت: در مسیر توسعه اقتصادی همواره به فرهنگ اولویت داده شده است و این یکی از راه های اساسی و زیربنایی مبادلات و ارتباطات بین کشورها و شناخت بیشتر از فرهنگ است.
دبیرکل موسسه بین المللی همکاری های راه ابریشم با یاداوری اینکه دو کشور می توانند گفت و گوهای بیشتری داشته باشند، افزود: راه ابریشم چارچوب های فراوانی برای این همکاری ایجاد کرده است. شهرهای ایران و چین می توانند در زمینه های فرهنگی، تجاری و اقتصادی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و موسسات آنها باید برای رشد یکدیگر همکاری برنامه ریزی شده، داشته باشند.
وی گفت که شکل دادن به این همکاری ها و افزایش تبادلات بین موسسات و انجام فعالیت های فرهنگی و تجاری با مساعدت یکدیگر، از جمله برنامه های راهبردی میان دو کشور است.
استاد دانشگاه «چینگ خوا» ایده راه ابریشم را برای توسعه و آینده دو کشور مهم توصیف کرد و گفت: در این مسیر چین و ایران می توانند دو مکمل و دو کشور همکار باشند.
او به لغو روادید سفر به ایران برای گردشگران چینی اشاره کرد و آن را یک تسهیل کننده مهم برای سفر به ایران دانست که در صورت کنترل کرونا می تواند صنعت گردشگری ایران را توسعه بخشد.
خانم چویی این اقدام را در راستای مساعدت به رشد اقتصادی ایران هم مهم دانست و اضافه کرد: این راهبرد موثر و مهم می تواند باعث توسعه تجارت در ایران شود، تولیدات ایران را شناخته شده تر کند و به رشد اقتصادی ایران بیانجامد و فرصت های بیشتری در اختیار تهران قرار دهد.
نظر شما