به گزارش ايرنا به نقل از روابط عمومي ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان قزوين، محمدعلي حضرتي افزود: از اين تعداد سه اثر تاريخي قنات اميرآبادنو، يخچال تاريخي جنت آباد و مسجد تاريخي طزرك در حوزه آثار تاريخي غيرمنقول و چهار محدوده گلزار شهدا در حوزه آثار دفاع مقدس و انقلاب اسلامي استان قزوين به ثبت رسيدند.
وي اظهار داشت: در جلسه شوراي ثبت حريم آثار ملي غيرمنقول، ثبت سه اثر تاريخي قنات اميرآباد نو در جنوبغربي شهرستان بوئينزهرا، يخچال تاريخي جنتآباد در جنوب غربي شهرستان قزوين، مسجد تاريخي طزرك واقع در شهرستان بوئينزهرا و چهار محدوده گلزار شهدا در شهرستانهاي آبيك و الوند و روستاهاي رزجرد و آرشت مورد بررسي و تائيد نهايي قرار گرفت و با ثبت اين آثار تعداد آثار تاريخي ثبت شده قزوين در فهرست ميراث ملي كشور به 1318 اثر افزايش يافت.
حضرتي با بيان اينكه يخچال تاريخي جنت آباد تنها نمونه معماري بومي يخچالها در منطقه است، افزود: اين يخچال از آثار تاريخي مربوط به دوره قاجار در جنوب غربي شهرستان قزوين و در مجاورت روستاي جنتآباد واقع شده كه يكي از تنها نمونههاي معماري بومي يخچالها در منطقه است كه داراي پلان مدور و گنبدي شكل بوده كه در سالهاي گذشته گنبد آن فرو ريخته و حدود سه متر از ارتفاع فضاي يخدان در دل زمين واقع شده و همين امر موجب نگهداري و ماندگاري يخ در زمان طولاني ميشده است.
وي همچنين با اشاره به ويژگيهاي قنات تاريخي امير آباد نو افزود: اين قنات از آثار تاريخي مربوط به دوره قاجار است كه در جنوبغربي شهرستان بوئينزهرا و در مجاورت محوطههاي باستاني نظير سگزآباد و بلبلتپه واقع شده است.
حضرتي افزود: مادر چاه اين قنات در مجاورت رودخانه حاجي عرب آب را به زمينهاي كشاورزي مجاور هدايت ميكند و مظهر اين قنات هم اكنون درون بافت روستا واقع شده، طول اين قنات 8 كيلومتر و داراي 128 حلقه چاه است كه عمق آنها بين 90 سانتي متر تا سه متر متغير است.
مدير كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري قزوين مسجد تاريخي طزرك را از ديگر آثار ثبت شده در فهرست ملي آثار غير منقول عنوان كرد و ابراز داشت: مسجد تاريخي طزرك درشهرستان بوئينزهرا واقع شده و به لحاظ معماري از آثار منحصر به فرد اين منطقه به شمار ميآيد. اين مسجد داراي الگوي شبستاني و 9 گنبد با پلان مربع است كه در مجاورت آبانبار ، امامزاده و محوطه تاريخي طزرك واقع شده و از آثار برجسته دوره قاجار محسوب ميشود.
اين مسئول همچنين از ثبت چهار محدوده گلزار شهداي استان خبر داد و افزود: پيرو تفاهمنامه منعقد شده بين سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري و بنياد شهيد و امور ايثارگران كشور براي ثبت محدودههاي گلزار شهدا، پروندههاي ثبتي 4 محدوده گلزار شهدا در شهرستانهاي آبيك، الوند، روستاهاي رزجرد و آرشت توسط اين اداره كل و بنياد شهيد استان تهيه و پس از بررسي در شوراي ثبت سازمان ميراث فرهنگي كشور ثبت اين آثار در حوزه آثار انقلاب اسلامي و دفاع مقدس مورد تاييد واقع شد.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان قزوين در پايان يادآور شد: تا پايان سال 94 در استان قزوين تعداد 1311 اثر تاريخي در فهرست آثار ملي كشور به ثبت رسيده و با ثبت اين هفت اثر غير منقول تعداد آثار ثبتي استان به 1318 اثر افزايش يافت كه اميدواريم با تداوم اين روند بتوانيم گامهاي موثري در راستاي حفاظت و صيانت از آثار تاريخي ارزشمند استان برداريم .
7389/ 6128
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري
هفت اثر تاريخي غيرمنقول استان قزوين در فهرست آثار ملي كشور ثبت شد
۲۴ شهریور ۱۳۹۵، ۱۵:۰۹
کد خبر:
82230128
قزوين- ايرنا- مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان قزوين از ثبت هفت اثر تاريخي غيرمنقول استان در فهرست آثار ملي كشور خبر داد.