۲۵ شهریور ۱۳۹۵، ۱۷:۳۴
کد خبر: 82231486
T T
۰ نفر

ترسيم دقيق ترين نقشه كهكشان راه شيري

۲۵ شهریور ۱۳۹۵، ۱۷:۳۴
کد خبر: 82231486
ترسيم دقيق ترين نقشه كهكشان راه شيري

تهران - ايرنا - آژانس فضايي اروپا دقيق ترين نقشه كهكشان راه شيري را كه حاوي موقعيت بيش از 1.1 ميليارد ستاره در فضا است، منتشر كرد. اين نقشه نشان مي دهد كهكشان راه شيري نشان بزرگتر از چيزي است كه پيش از اين تصور مي شد.

به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از بي بي سي، اين نقشه سه بعدي حاوي اطلاعاتي است كه براي اولين بار توسط تلسكوپ فضايي Gaia گردآوري شده است. اين تلسكوپ در سال 2013 ميلادي به فضا پرتاب شد و از ماه جولاي سال 2014 كار اسكن كهكشان را آغاز كرد. اين رصدخانه فضايي در 14 ماه ابتداي فعاليت خود توانست مجموعا موقعيت دقيق 1142 ميليون ستاره را در كهكشان راه شيري به دست آورد.
از بين 1.142 ميليارد ستاره اي كه اكنون موقعيت آن ها را در فضا مي دانيم، در حدود 400 ميليون ستاره، ناشناخته وجود دارد. بنابر اين كهكشان راه شيري بزرگتر از آن چيزي است كه پيش از اين تصور مي شد.
تلسكوپ Gaia كه در فاصله 1.5 ميليون كيلومتر از زمين مستقر شده و به يك دوربين با وضوح تصوير يك ميليارد پيكسل مجهز است، قابليت اندازه گيري قطر موي انسان را از فاصله 1000 كيلومتري دارد.
بازبيني و ساماندهي اطلاعات خام به دست آمده از فضاپيماي Gaia و اطمينان از موقعيت و شدت نور ثبت شده از بيش از يك ميليارد ستاره در فضا، با تلاش 450 دانشمند فضايي و متخصص نرم افزار اروپايي به انجام رسيد و نتيجه اين تلاش ها نه تنها موقعيت 1.142 ميليارد ستاره را در اختيار مي گذارد، بلكه مقايسه اين اطلاعات با دو نقشه قديمي تر از كهكشان موسوم به Hipparcos و Tycho امكان تخمين فاصله و نحوه حركت حدود دو ميليون ستاره را براي محققان فراهم كرده و دورنماي بي سابقه اي از حركت فيزيكي ستارگان در فضا را به دست داده است.
تلسكوپ Gaia براي انجام يك ماموريت پنج ساله به فضا پرتاب شد و هدف اوليه آن، شناسايي يك ميليارد ستاره بود. اما از آنجا كه اين تلسكوپ توانست در طول يك سال ماموريت اوليه را به انجام برساند، ظاهرا قرار است تعداد بسيار بيشتري از ستاره هاي موجود در كهكشان را شناسايي كند. آنچه اين تلسكوپ تا كنون شناسايي و اسكن كرده است، در حدود يك درصد از تمام ستارگان موجود در كهكشان راه شيري است و هنوز راهي بسيار دراز تا شناسايي تمام ستارگان موجود در اين كهكشان باقي است.
علمي (6) ** 9259**2017
۰ نفر