به گزارش خبرنگار ايرنا، مهدي محمدي محقق عصر شنبه در روز ملي شعر و ادب فارسي استاد شهريار كه در تالار وحدت با حضور علي جنتي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و حميدرضا چيت چيان وزير نيرو در حال برگزاري است به شخصيت اين شاعر ماندگار و نامي كشورمان اشاره كرد و افزود: يكي از امتيازات مهم شهريار سرودن اشعاري به دو زبان زنده كشور بوده كه به قول علما و شاعران سروده هاي اين شخصيت مخلق بوده است.
وي با بيان اينكه شهر تبريز به عنوان زادگاه اين شاعر فرهيخته هميشه از سوي دانشمندان و بزرگان مورد ستايش بوده است، گفت: يكي از امتيازات شهر تبريز داشتن دانشمندان و روان بودن آن بوده كه باعث شده اين شهر مامن و جايگاه بسياري از فضلا و شاعران شود.
رئيس انجمن مفاخر فرهنگي كشور با بيان اينكه مسئله شعر و شاعري هميشه در ايران مهم و ارزشمند تلقي مي شود تاكيد كرد: از دوران رودكي تا مرحوم ملك الشعرا بهار مسئله شعر و شاعري در ايران از اهميت ويژه اي برخوردار بوده است و با كساني كه در زمينه شعر فعاليت مي كردند نيز با روي خوش و شادابي تقدير مي كردند.
به گفته وي، از گذشته در انواع شعر، مدح، هجو، حماسه، مرثيه خواني، پند و ارز مرسوم بوده كه نمونه آن را مي توان مرثيه آندولوس كه به شعر درآمده است مشاهده كرد.
** شهريار مردمي ترين سخنور در روزگار ماست
همچنين در ادامه اين همايش جلال الدين كزازي پيشكسوت و دكتراي زبان و ادبيات فارسي گفت: روز ملي شعر و ادب فارسي و استاد شهريار خجسته ترين روز در تقويم كشور است.
وي ادامه داد: ايران در تاريخ همواره سرزمين سپند سرود بوده است كه همواره سخنوري، چيره ترين هنر در اين مرز و بوم بوده است.
كزازي با بيان اينكه شهريار نه تنها در دل آموختگان ادب فارسي و فضلا محبوبيت دارد افزود: اين شاعر پرآوازه كشورمان در توده هاي مختلف مردم چه بصورت آگاهانه و چه بصورت ناآگاهانه از محبوبيت خاصي برخوردار بوده چرا كه از ديرباز كشورمان برترين سخنوران و شاهكارهاي ادبي را به جهانيان ارزاني داشته است.
كنگره ملي شعر ادب فارسي در تالار وحدت با حضور علي جنتي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، حميد چيت چيان وزير نيرو و سيد محمد علي آل هاشم رئيس سازمان عقيدتي سياسي ارتش جمهوري اسلامي ايران و جمعي از مسئولين لشكري و كشوري و جمعي از پيشكسوتان حوزه ادبيات فارسي در حال برگزاري است.
خبرنگار: مهدي مقدر - دبير: مجيد ملازاده
تهرام/7247/7243//1348/1772
تهران- ايرنا- رئيس انجمن مفاخر فرهنگي ايران با بيان اينكه آنچه خداوند در انسان قرار داده توام با شعر و شاعري است، گفت: شهريار به عنوان يكي از شاعران به نام كشور توانسته به دو زبان فارسي و تركي اشعاري زيبا و ماندگاري را از خود به جاي بگذارد.