بهمن مشكینی شامگاه یكشنبه در دومین نشست فصلی مدیران عامل سازمانهای مردم نهاد با موضوع سمن و رسانه در همدان افزود: دانشگاه ها، مراكز علمی و تشكل های اجتماعی می توانند نقش كادرسازی داشته باشند در حالیكه هم اینك ما مدرك گرا شده و افراد را در پیچ و خم بروكراسی اداری قرار می دهیم.
وی اظهار كرد: در صورت مدیریت تشكلهای مردم نهاد از سوی دولت آنها می توانند ضامن بقای نظام اسلامی باشند در غیر اینصورت دشمن در آنها رخنه می كند.
معاون امور سازمانهای مردم نهاد مركز اجتماعی فرهنگی وزارت كشور تاكید كرد: امروز بین بانكها، بیمه و نظامهای دولتی و تشكل های مردم نهاد، سمن ها كمترین اشكال را در حوزه مالی، مفاسد اجتماعی و اخلاقی، مشكلات سیاسی و امنیتی دارند.
مشكینی با ذكر اینكه نوع تشكل ها حركت به سمت اداره صحیح كشور است گفت: لازمه دستیابی به تمدن ایرانی - اسلامی توجه به تشكل ها است و سمنها ملزم به كار تشكلاتی و جامعه سازی به دعوت و حمایت مردم هستند.
وی تصریح كرد: تشكل ها رانت قدرت و شركت و دكان نیستند بلكه خدمتگزار ملت بوده و در قالب مشاركت سازماندهی شده اند.
معاون امور سازمانهای مردم نهاد مركز اجتماعی فرهنگی وزارت كشور اضافه كرد: سهم آورده تشكلهای مردم نهاد ظرفیت انسانی بوده و آورده دولت نیز نظارت، توسعه، حمایت و تشویق است.
مشكینی با ذكر این سوال كه چرا دولت ایران باید 100 هزار نفر نیرو داشته باشد و دیگر دولت ها حداقل پرسنل را داشته باشد گفت: به این خاطر قیمت تمام شده فرهنگ، سیاست، اقتصاد و صنعت افزایش یافته است.
وی تاكید كرد: نیازها و خواسته های عرصه های اجتماعی با گفتار درمانی حل نمی شود و با وجود اینكه مسئولان باید حامی تشكل ها باشند ولی یك عده دنبال گفتار درمانی هستند.
معاون امور سازمانهای مردم نهاد مركز اجتماعی فرهنگی وزارت كشور با ذكر اینكه فعالیت تشكل های اجتماعی مقدس است افزود: تشكل ها در دانش ارتباطات، 'رسانه' محسوب می شوند و وظیفه این رسانه گفتمان سازی اجتماعی است.
مشكینی یادآوری كرد: برخی از نقاط ایران شامل همدان نقش مهمی در تمدن سازی دارند و رهبری فرزانه انقلاب درباره تمدن سازی رویكردهایی را مطرح كردند كه در این راستا باید تلاش كرد تمدن نوین یا تمدن ایرانی - اسلامی حاكم شود.
وی افزود: یكی از اركان اصلی شكل گیری یك تمدن، مشخص شدن نقش و جایگاه مردم در آن جامعه است و اگر تشكلها در ایران نقش و تعریف درستی داشته باشند می توان به آستانه تمدن ایرانی - اسلامی دست یافت.
وی خاطرنشان كرد: یك زمان عده ای به اشتباه نگاه امنیتی به سازمانهای مردم نهاد داشتند در حالیكه نگاه دولت یازدهم مغایر با این نوع رویكرد بوده و این دولت سمنها را یك فرصت می داند.
معاون امور سازمانهای مردم نهاد مركز اجتماعی فرهنگی وزارت كشور افزود: تغییر رویكرد نسبت به سمن ها امری الزامی است و چاره ای جز این نداریم كه استعداد مردم را در سمنها كشف كنیم.
مشكینی اضافه كرد: با روش كنونی نمی توان كشور را اداره كرد و باید ساختار اداری كشور كه ساخته دوران پهلوی اول است را تغییر داد چون این سیستم اجرایی مناسب نیست.
وی بیان كرد: با چه مجوز شرعی درآمد حاصل از فروش نفت و مالیات باید صرف پرداخت حقوق شود؟ تاكنون چند نفر قانون اساسی را مطالعه كرده اند؟
وی با ذكر اینكه ساختار شوراها به بدترین نحو شكل گرفته است گفت: شورا یكی از حلقه هایی است كه می توان از این طریق مردم را به میدان آورد ولی از این ساختار به نحو مطلوب اجرایی نشده است.
معاون امور سازمانهای مردم نهاد مركز اجتماعی فرهنگی وزارت كشور تاكید كرد: باید درباره چرایی محترم نشمردن نظر تشكل ها و باور به قوی بودن تفكر و ایدهای مسئولان نسبت به سمنها پاسخگو بود همچنین چرا برخی بر این باورند كه تشكلهای مردمی منافع ملی را مد نظر قرار نداده و مصلحت كشور را نمی دانند؟
مشكینی افزود: مسئولان باید كاری كنند كه استعداد این ملت در یك جریان كادر سازی شناسایی شوند تا در صورت نقص، خستگی و بازنشستگی یك مسئول 10 جوان تازه نفس برای گرفتن بار مسئولیت وجود داشته باشد.
وی گفت: بی توجهی به نوع مدیریت كشور موجب شده به مدت سه دوره بازنشستگی مسئولان تمدید شود در حالیكه می توان از نیروهای جوان استفاده كرده و از نیروهای بازنشسته نیز به عنوان مشاور بهره گرفت.
دومین نشست فصلی مدیران عامل سازمانهای مردم نهاد با حضور فرماندارن همدان، بهار، كبودرآهنگ و فامنین مدیران مسئول رسانه ها با محوریت سمن و رسانه در استانداری همدان برگزار شد.
7526/6993 * خبرنگار: علیرضا جهانگیری * دبیر: اكبر بهاروند
مشاور وزیر كشور:
تشكلهای اجتماعی باید كادرسازی برای نظام اسلامی را انجام دهند
۲۸ شهریور ۱۳۹۵، ۲۱:۳۴
کد خبر:
82235143
همدان - ایرنا - معاون امور سازمانهای مردم نهاد مركز فرهنگی و اجتماعی وزارت كشور گفت: سازمانهای مردم نهاد و تشكل های اجتماعی باید كادرسازی برای نظام اسلامی را انجام دهند.