۳۰ شهریور ۱۳۹۵، ۲۰:۲۴
کد خبر: 82237188
T T
۰ نفر

اوباما آخرین نطق خود را در سازمان ملل ایراد كرد

۳۰ شهریور ۱۳۹۵، ۲۰:۲۴
کد خبر: 82237188
اوباما آخرین نطق خود را در سازمان ملل ایراد كرد

تهران - ایرنا - «باراك اوباما» رئیس جمهوری آمریكا در آخرین سخنرانی خود در اجلاس سران مجمع عمومی سازمان ملل متحد به بیان دستاورد های دوره هشت ساله ریاست جمهوری خود پرداخت.

به گزارش ایرنا، وی در سخنرانی خود كه قریب به 50 دقیقه به طول انجامید، بازگشت به رشد اقتصادی پس از بحران اقتصادی سال 2008، مقابله با تروریست ها، تقویت رژیم منع اشاعه تسلیحات هسته ای، حل و فصل مسئله هسته ای ایران از طریق دیپلماسی، روابط دوباره آمریكا با كوبا، كمك به كلمبیا برای پایان چند دهه درگیری و انتخابات دمكراتیك در میانمار را شماری از مهم ترین دستاورد های دوره ریاست جمهوری هشت ساله خود برشمرد و آن را ماحصل همكاری با دیگر كشورها دانست.
اوباما درادامه با ادعای اینكه خشونت در جهان با گذشت بیش از دو دهه از پایان جنگ سرد، هم اكنون به سطح پایینی رسیده است، گفت كه از سوی دیگر كاهش سطح اعتماد مردم، اداره دولت را در مسیر دشواری قرار داده است.
اوباما گفت كه تحولات اقتصاد جهانی در 25 سال اخیر زندگی میلیارد ها نفر را بهبود بخشیده است و شمار افرادی را كه در فقر شدید زندگی می كنند را از 40 درصد به 10 درصد جمعیت جهان كاهش داده است.
وی با اشاره به این موضوع تاكید كرد كه هر اندازه اصولی همچون بازار آزاد، مردم سالاری، حقوق بشر و قوانین بین الملل ناقص هستند، مستحكم ترین پشتوانه پیشرفت بشر در قرن جاری به شمار می آیند.
وی در اظهاراتی كه انتقادی به صحبت های «دونالد ترامپ» نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری آمریكا تعبیر شد، دیوار كشیدن و مقابله با روند جهانی شدن را مردود دانست.
وی سیاست های مداخله جویانه آمریكا را اینگونه توجیه كرد كه امروزه تحولات یك منطقه بر دیگر مناطق جهان تاثیر گذار است.
رئیس جمهوری آمریكا تاكید كرد كه اقتصاد دستوری در مقابل بازار آزاد راه به جایی نخواهد برد.
وی با اشاره پیشرفت در زمینه های مختلف همچون فناوری و اینترنت و گام های مثبت در راستای مقابله با تحولات آب و هوایی، مردم سالاری به شیوه آمریكایی را بهترین مسیر برای مقابله با چالش های جهانی دانست.
وی با بیان اینكه تحولات سال 2014 اوكراین نه یك طرح برنامه ریزی شده از سوی عناصر خارجی بلكه یك اعتراض مردمی بود، روسیه را به استفاده از زور برای بازگشت «شكوه گذشته» متهم كرد.
اوباما گروهی از كشورهای عضو شوروی سابق را مردم سالار دانست و پیشرفت آنها را دو چندان توصیف كرد و در مقابل، به سیاست های روسیه تاخت.
وی گفت : اگر دولت روسیه به دخالت در امور كشورهای همسایه ادامه دهد، شاید از محبوبیت داخلی برخوردار باشد، اما به مرور زمان موقعیت خود و امنیت مرزهای كشور را تضعیف می كند.
اوباما در بخشی از اظهارات خود به سیاست های چین هم خرده گرفت و افزود : حل صلح آمیز اختلاف های دریای جنوبی چین از مسیر قانونی، ثبات بیشتری در قیاس با نظامی سازی چند سنگ و صخره دریایی به همراه خواهد داشت.
اوباما همچنین با بیان اینكه راه حل غیرنظامی تنها راه پایان بحران سوریه است، بار دیگر سیاست یك بام و دو هوای آمریكا در قبال مسئله فلسطین را تكرار كرد.
اوباما از یك سو از رهبران فلسطین خواست كه موجودیت اسرائیل را به رسمیت بشناسند و از سوی دیگر گفت كه رژیم صهیونیستی نمی تواند برای همیشه خاك فلسطین را اشغال كند.
وی در بخشی از صحبت های خود به ایران هم اشاره كرد و گفت: در شرایطی كه تهران اعمال برخی محدودیت ها را پذیرفته و امنیت جهانی (به زعم آمریكا) و توانایی ایران برای تعامل با دیگر كشورهای جهان افزایش یافته است، آزمایش های هسته ای كره شمالی تهدیدی برای جهانیان است و پیونگ یانگ باید با پیامد های سخت آن مواجه شود.
وی بر لزوم پذیرش پناهجویان تاكید كرد و این در حالی است كه سیاست های دونالد ترامپ كه از شانس بالایی برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری برخوردار است، كاملا ضد پناهجویان است.
وی در ادامه وضعیت پناهندگان و نحوه برخورد با آنها، سانسور خبری در برخی كشورها، نبود آزادی بیان و تبعیض نژادی، دینی و جنسیتی را از جمله چالش هایی امروز جامعه بین الملل دانست.
اوباما گفت، در 25سال گذشته تعداد دولت های دمكرات در جهان دو برابر شده و امروزه شبكه های اجتماعی به مردم این امكان را می دهند تا دغدغه های خود را به گوش مسئولان برسانند كه البته این روند سطح انتظارات از مسئولان را بالا برده است.
رئیس جمهوری آمریكا در مورد مسائل خاورمیانه گفت، اگر ذره ای از هزینه ای كه در جنگ با عراق متقبل شدیم را صرف كمك به نهادهای اقتصادی و اجتماعی می كردیم، كشورهای زیادی دچار بحران نمی شدند و امروز همان كشورها می توانستند خریدار محصولات آمریكا باشند.
وی افزود ' تاریخ نشان داده است كه دیكتاتوری تنها به یكی از این دو راه ختم می شود، ادامه سركوب یا فرار از وطن.'
به گفته اوباما، جامعه بین الملل باید با افراط گرایی و نژادپرستی مبارزه كند و در غیر این صورت، تمدن بشری رو به افول خواهد بود.
رئیس جمهوری آمریكا در پایان سخنان خود تصریح كرد كه حل این مشكلات و بحران ها بدون مشاركت جامعه بین الملل میسر نبوده و هیچ كشوری نخواهد توانست به تنهایی این مشكلات را حل كند.
این آخرین سخنرانی اوباما در اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل بود. دوره هشت ساله ریاست جمهوری وی 20 ژانویه سال آینده میلادی (یكم بهمن سال جاری) پایان می یابد. انتخابات ریاست جمهوری آمریكا هم هشت نوامبر (18 آبان) برگزار خواهد شد.
گفتنی است حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری كشورمان نیز هم اكنون برای شركت و سخنرانی در هفتاد و یكمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد عازم نیویورك شده است.
اروپام ** 9386 ** مترجم : مهران معینی جم انتشار دهنده: محمد حسن دوستارگان