به گزارش ايرنا به نقل از روابط عمومي بانك مركزي، يكي از حلقههاي متصل به «دستورالعمل اجرايي كارت اعتباري مرابحه (كام)» كه در 18 شهريور ماه به شبكه بانكي كشور ابلاغ شد، عمليات حسابداري مربوط به نحوه ثبت و ضبط رويدادهاي مالي مرتبط با كارت اعتباري مرابحه (كام) است.
مرابحه يكي از عقود اسلامي است و عبارتست از «فروش كالا به بهاي معلوم به مشتري، به ترتيبي كه تمام يا قسمتي از بهاي كالا به اقساط مساوي يا غيرمساوي در سررسيد يا سررسيدهاي معين دريافت شود.»
اين دستورالعمل ميتواند موجب ايجاد وحدت رويه، شناسايي و ثبت دقيق رويدادهاي مالي مربوط و ارتقاي شفافيت صورتهاي مالي موسسه هاي اعتباري شود.
«دستورالعمل حسابداري كارت اعتباري مرابحه (كام)» كه در پانزدهمين جلسه كميسيون مقررات و نظارت مؤسسات اعتباري در 28 شهريور ماه به تصويب رسيد، درباره كارتهاي اعتباري مرابحه صادر شده و لازمالاجرا است.
بر اين اساس، بانك ها و مؤسسه هاي اعتباري غيربانكي موظفند عمليات حسابداري را طبق اين دستورالعمل، در دفاتر خود اعمال كنند.
به گزارش بانك مركزي، در دستورالعمل حسابداري كارت اعتباري مرابحه، رويدادهاي مالي مرتبط با كارت اعتباري و تغييرات اعمال شده در دستورالعمل اجرايي به شرح زير تبيين مي شود:
1- رويدادهاي مالي مرتبط با امكان بازپرداخت تسهيلات دريافتي مرابحه با استفاده از كارت اعتباري به صورت نسيه اقساطي.
2- رويدادهاي مالي در ارتباط با تخفيف حداقل 90 درصد سود مستتر در قسط/اقساط زود پرداخت (متناسب با مدت باقيمانده تا سررسيد قسط/اقساط پرداختشده)، در صورت بازپرداخت تمام يا بخشي از تسهيلات دريافتي مرابحه با استفاده از كارت اعتباري توسط مشتري پيش از سررسيد.
3- رويدادهاي مالي مرتبط با عدم دريافت سود از مشتري در صورت توافق مؤسسه اعتباري و پذيرنده كارت اعتباري، مبني بر پرداخت مطالبات پذيرنده (ناشي از استفاده مشتري از كارت اعتباري) از سوي مؤسسه اعتباري در پايان دوره تنفس، مشروط به اينكه مشتري بدهي خود را تا پايان دوره تنفس پرداخت كند.
4- رويدادهاي مالي در ارتباط با واريز وجه به كارت اعتباري از سوي مشتري، به منظور افزايش مبلغ قابل پرداخت در خريدهاي با مبالغ بيش از سقفهاي تعيين شده با استفاده از كارت اعتباري.
همچنين در جلسه كميسيون مقررات و نظارت مؤسسات اعتباري بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران، «كارمزد صدور و اعتبارسنجي مشتري»، يك صدهزار ريال و «آبونمان سالانه كارت اعتباري» موضوع ماده 33 دستورالعمل اجرايي كارت اعتباري مرابحه (كام)، يك درصد اعتبار تخصيص يافته به دارنده كارت تعيين شد.
بانك مركزي تذكر داده است نقد شدن مبلغ اعتبار كارتهاي اعتباري نزد پذيرندهها به دليل اينكه موجب انحراف موضوع از كاركرد اصلي و اهداف متصور بر آن ميشود، به طور مطلق ممنوع است.
اقتصام**2022*1436*خبرنگار:ميثم طاهري* انتشاردهنده: داود پورصحت*
توسط بانك مركزي؛
دستورالعمل حسابداري كارت اعتباري مرابحه به شبكه بانكي ابلاغ شد
۱ مهر ۱۳۹۵، ۱۵:۰۴
کد خبر:
82239429
تهران- ايرنا- دستورالعمل حسابداري كارت اعتباري مرابحه (كام) به منظور تبيين بهتر و اجراي صحيح و مطلوبتر اجراي اين طرح، شامل عمليات حسابداري و نحوه ثبت و ضبط رويدادهاي مالي به شبكه بانكي ابلاغ شد.