يكي از فصول مهم خدمات مدارس در سال تحصيلي در حوزه اياب و ذهاب دانش آموزي است كه توجه اصولي در برنامه ريزي و نظارت آن از مطالبات جدي جامعه و خانواده هاست.
به گزارش ايرنا، سرويس دهي مطلوب در حوزه اياب و ذهاب دانش آموزي نيازمند برنامه هدفمند و هماهنگي بخش هاي متولي بر مبناي دستورالعمل هاي موجود و بهره گيري حداكثري از ظرفيت هاي بين بخشي است.
مسئولان و دست اندركاران برنامه ريزي و امور اجرايي سرويس مدارس در استان مركزي، نبود همكاري و هماهنگي در حوزه خدمت رساني به دانش آموزان را از مهمترين مشكلات اين بخش مي دانند و معتقد هستند هماهنگي اين نهادها مي تواند كيفيت خدمات را تا بهترين سطح ممكن ارتقا دهد.
رئيس اداره انجمن اوليا و مربيان استان مركزي در اين خصوص گفت: مسئولان و دستگاه هاي فعال در حوزه سرويس مدارس براي رفع دغدغه اولياي دانش آموزان و آسودگي خاطر آنان اقداماتي شامل بهره گيري از شركت ها و پيمانكاران حمل و نقل را در برخي از مدارس شهر اراك و ساوه انجام داده اند.
مهدي براتي زاده افزود: موسسات، شركتها و گروههاي پيمانكاري خودروهاي حمل و نقل دانش آموزي، اشخاص حقيقي يا حقوقي هستند كه با رعايت مقررات مندرج در آييننامه حمل و نقل دانش آموزان، با دريافت پروانه از شهرداريها يا بخشداريها در اين خصوص فعاليت مي كنند.
براتي زاده افزود: اين شركت ها پس از انجام مراحل قانوني به مدارس معرفي مي شوند و مديران مدارس نيز با توجه به دستورالعمل ها براي انعقاد قرار داد با آن ها اقدام مي كنند.
وي گفت: تمامي خودروهاي حمل و نقل دانش آموزان امسال براي نظم بخشي بيشتر، هماهنگي، يكسان سازي و جلوگيري از تخلفات احتمالي اين خودرو ها در استان مركزي به آرم يك شكل تجهيز شده اند و اميد است دستگاه هاي متولي همكاري لازم را در اين خصوص با آموزش و پرورش داشته باشند.
رئيس اداره انجمن اوليا و مربيان استان مركزي، نبود هماهنگي و همكاري لازم بين اركان سرويس مدرسه و دستگاه هاي مسئول را از جمله مشكل هاي اين بخش عنوان كرد و افزود: با توجه به اينكه دبيرخانه كارگروه حمل و نقل در آموزش و پرورش مستقر است، همكاري و هماهنگي تمامي نهادهاي دولتي و غيردولتي در حوزه حمل و نقل با اين اداره كل مسائل و مشكلات اين حوزه را به ميزان زيادي كاهش مي دهد.
به گزارش ايرنا، براتي زاده گفت: 4299 خودروي سبك و سنگين شامل تاكسي سواري، ون و ميني بوس پارسال به عنوان سرويس مدارس در استان مركزي فعاليت داشتند و 31 هزار و 500 دانش آموز توسط اين خودرو ها جا به جا شدند و پيش بيني مي شود در سال تحصيلي جديد اين رقم به 32 هزار دانش آموز افزايش يابد.
براتي زاده خاطر نشان كرد: بر اساس مصوبه شوراي ترافيك استان مركزي و آيين نامه جديد ابلاغي پليس راهور ناجا در خصوص حمل و نقل، مقرر شد كميته اي با حضور نمايندگان دستگاه هاي مسئول در استان تشكيل و نسبت به استفاده تاكسي ها در سرويس مدارس تشكيل شود و تصميم گيري لازم در اين خصوص انجام پذيرد.
رئيس اداره انجمن اوليا و مربيان استان مركزي بيان كرد: براي جلوگيري از سوار كردن بيش از ظرفيت سرويس مدارس در تمامي دستورالعمل هاي بر رعايت تعداد سرنشينان در سرويس مدارس بر اساس كارت خودرو تاكيد شده و نياز است در اين خصوص همكاري نزديكي بين پليس راهور ناجا، مديران مدارس، سازمان تاكسي راني، پيمانكاران و ساير دستگاه هاي متولي وجود داشته باشد.
براتي زاده گفت: رانندگان سرويس مدارس نيز موظف به رعايت سقف سرنشين خودرو هستند و حمل و نقل دانشآموزان با خودروهايي با ظرفيت كمتر از چهار نفر نيز ممنوع است.
وي، تعيين نرخ خدمات حمل و نقل دانشآموزان را بر اساس ظرفيت مندرج در كارت شناسايي خودرو و با كسر راننده يا مراقبان دانشآموزان عنوان كرد و افزود: نرخ سرويس مدارس هرساله در آخر فروردين ماه توسط كارگروه موضوع ماده 18 پيشنهاد و پس از تصويب شوراي شهر براي اجرا از اول سال تحصيلي به آموزش و پرورش ابلاغ مي شود.
مدير آموزش و پرورش ناحيه يك اراك نيز گفت: 167 دستگاه ميني بوس، 549 دستگاه تاكسي، 382 دستگاه خودرو آژانس، 23 دستگاه اتوبوس و 144 دستگاه خودرو ون سال گذشته در زمينه سرويس دهي اياب و ذهاب ذانش آموزان در مدارس اين شهرستان فعاليت داشتند.
سيد رحيم محمدي افزود: نشست هاي هماهنگي در اين خصوص براي خدمات رساني هر چه بهتر با سازمان تاكسي راني و ميني بوس راني شهرستان اراك برگزار شده است.
وي ادامه داد: براي نظارت هرچه بيشتر سرويس مدارس، صدور دفترچه نظارت رانندگان سرويس ها در دستور كار آموزش و پرورش است تا پيگيري و ثبت تخلف احتمالي به صورت ضابطه مند دنبال شود.
رئيس سازمان تاكسي راني شهرداري اراك در اين خصوص گفت: 549 دستگاه تاكسي در سال گذشته وظيفه جابه جايي دانش آموزان كلانشهر اراك را برعهده داشتند و امسال نيز تا كنون 200 دستگاه تاكسي براي خدمت رساني به دانش آموزان به آموزش و پرورش معرفي شده اند.
رضا علي نقي پور افزود: بر اساس برنامه ريزي هاي انجام شده سرويس مدارس امسال به شركت ها و پيمانكاران بخش خصوصي سپرده و وظيفه تاييد صلاحيت رانندگان اين سرويس ها به سازمان تاكسي راني واگذار شده است.
وي پيش بيني كرد: 700 تا 800 دستگاه تاكسي و وسيله نقليه بخش خصوصي امسال نامزد و پيگير مجوز فعاليت در حوزه سرويس مدارس در اراك هستند و براي تاييد صلاحيت به اين سازمان حضور مي يابند.
رئيس سازمان تاكسي راني شهرداري اراك افزود: بر اساس برنامه ريزي انجام شده در شوراي ترافيك استان مركزي راهنمايي و رانندگي وظيفه رسيدگي به تخلفات رانندگي، سازمان تاكسي راني ، تاييد صلاحيت و تامين خودرو و وظيفه نظارت بر اعمال سرويس مدارس با انجمن اوليا و مربيان است.
علي نقي پور گفت: به منظور نظم بخشي هرچه بيشتر و جلوگيري از سواركردن اضافه سرنشين در سرويس هاي مدارس فرم واحدي در سرويس ها قرار داده شده كه نام راننده و سرنشينان خودرو در آن درج شده است و در صورت ارتكاب هرگونه تخلف برخورد قانوني صورت مي گيرد.
وي، ناهماهنگي بين دستگاه هاي فعال در حوزه سرويس مدارس را از جمله مشكلات اين بخش عنوان كرد و گفت: برخي مدارس بدون هماهنگي با اين سازمان اقدام به همكاري با رانندگان فاقد صلاحيت مي كنند كه اين مهم در برخي موارد مشكلاتي را براي مدارس به همراه دارد كه اين سازمان در اين خصوص هيچ گونه مسئوليتي را به عهده نخواهد گرفت.
رئيس سازمان تاكسي راني شهرداري اراك نيز، پايين بودن نرخ سرويس مدارس اين شهرستان را از ديگر مشكلات اين بخش عنوان كرد و گفت: اين مهم موجب مي شود اغلب رانندگان تاكسي با هماهنگي والدين دانش آموزان اقدام به سواركردن مسافر بيش از ظرفيت خودروها كنند.
علي نقي پور افزود: نرخ كرايه هاي سرويس مدارس در اين شهرستان امسال 12 تا 15 درصد افزوده شده است.
به گزارش ايرنا، وي ادامه داد: تاكسي راني شهرداري اراك براي ساماندهي تاكسي ها و جلوگيري از كاهش تاكسي در ساعت هاي پيك مسافر تنها به 10 تا 15 درصد از خودروهاي هر خط مجوز حضور در سرويس مدارس داده است.
رئيس سازمان تاكسي راني شهرداري اراك مدت زمان حضور تاكسي ها براي انجام سرويس مدارس را حدود 20 دقيقه تا نيم ساعت عنوان كرد و گفت: تا كنون مشكلي براي كمبود تاكسي در ساعت هاي پيك مسافر در كلانشهر اراك وجود نداشته است.
رئيس پليس راهنمايي و رانندگي فرماندهي انتظامي استان مركزي گفت: نظارت بر سرنشين هاي سرويس مدارس به صورت ويژه و مستمر در دستور كار اين پليس قرار دارد.
سرهنگ ابوالفضل اميدي افزود: رانندگان سرويس هاي مدارس موظف هستند بر اساس ظرفيت تعيين شده در كارت خودور سرنشين داشته باشند و اگر اضافه بر آن سوار كنند با آنان برخورد مي شود.
وي بيان كرد: تعيين صلاحيت رانندگان سرويس مدارس بر عهده آموزش و پرورش است اما، پليس راهنمايي و رانندگي بحث تخلف احتمالي اين سرويس ها را پيگيري مي كند.
رئيس پليس راهنمايي و رانندگي فرماندهي انتظامي استان مركزي ادامه داد: داشتن مجوز سرويس مدارس و برچسب براي اين خودروها امري ضروري است.
سرهنگ اميدي بيان كرد: كارت خودروي رانندگان سرويس هايي كه داراي سه بار تخلف حادثه ساز باشند ، ضبط مي شود و اجازه فعاليت به آنها داده نمي شود.
وي اظهار كرد: مسئوليت اصلي سرويس مدارس برعهده مدير مدرسه است و اگر تخلفي از رانندگان اين خودورها سر بزند مدير مدرسه عهده دار تذكر تا پيگيري برخورد قضايي است.
رييس پليس راهنمايي و رانندگي فرماندهي انتظامي استان مركزي افزود: خانواده ها نسبت به فعاليت و عملكرد سرويس هاي مدارس فرزندان خود حساس باشند و هر گونه تخلف را براي پيگيري اطلاع دهند.
227 هزار دانش آموز استان مركزي در مقاطع مختلف تحصيلي در 2470 مركز آموزشي فعاليت تحصيلي خود را آغاز كردند.
15 هزار و 449 نفر كار تربيت و علم آموزي به دانش آموزان استان مركزي درا در قاطع مختلف تحصيلي برعهده دارند.
1955/6013/ خبرنگار- مهدي عظيمي** انتشار دهنده- مژگان حيدري
اراك - ايرنا - بازگشايي مدارس سرآغاز فعاليت هاي دانش آموزي و نظام تعليم و تربيت است كه در لايه هاي مختلف آن برنامه ريزي و نظارت بر امور از اهميت ويژه اي برخوردار است.