۴ مهر ۱۳۹۵، ۱۶:۱۹
کد خبر: 82243138
T T
۰ نفر
استاد كريم صالح عظيمي در فرهنگسراي ارسباران تجليل مي شود

تهران-ايرنا-آيين تجليل از استاد كريم صالح عظيمي رديف دان و خواننده سنتي ايراني روز جمعه در ويژه برنامه «نقش عشق» با حضور پيشكسوتان و هنرمندان موسيقي در فرهنگسراي ارسباران برگزار مي شود.

به گزارش روز يكشنبه ايرنا به نقل از روابط عمومي فرهنگسراي ارسباران، دراين برنامه فاضل جمشيدي و داود آزاد درباره فعاليت هاي هنري استاد صالح عظيمي به سخنراني مي پردازند. پخش فيلم، ساز و آواز با حضور هنرمندان عبدالحسين مختاباد (آواز)، حسين پرنيا(سنتور)، هادي منتظري (كمانچه) و سبحان مهدي پور (آواز) در دو بخش اجرا مي شود.
كريم صالح عظيمي سال 1325 در تبريز متولد شد، وي با شنيدن صداي آواز استاد بزرگ ابوالحسن خان اقبال آذر(اقبال السطان) به موسيقي سنتي علاقه مند شد و پس از معرفي توسط شادروان محمود فرنام به محضر شادروان استاد ابوالحسن اقبال آذر به فراگيري رديف آوازي و شيوه آوازخواني آن استاد مبادرت ورزيد.
صالح عظيمي تاكنون تنها ارائه‌دهنده سبك و شيوه آوازي استاد اقبال آذر است و وفادارترين شاگردي به شمار مي رود كه استاد آذر طي يك صد و چند سال زندگي خويش تربيت كرد.
انس و مودت صالح عظيمي تا آخرين لحظه حيات به اقبال ادامه يافت و او از محضر آن خواننده بزرگ بهره بسيار برد و به حد مقبول اهل فن از لحاظ اجراي آواز ايراني رسيد تا جايي كه روزي در حضور استاد شهريار، استاد محمود فرنام و دكتر بهروزيه به امر استاد اقبال آذر، دنباله آواز چهارگاه را پس از استاد در گوشه هاي حصار، كرشمه، مويه و فرود ادامه داد و مورد تشويق حاضران كه همگي صاحب نظران موسيقي اصيل ايران بودند، قرار گرفت.
در حقيقت مي‌توان استاد كريم صالح عظيمي را در بخش آموزش رديف‌هاي مكتب تبريز، تنها يادگار اقبال آذر بزرگ دانست.
عظيمي پس از فوت شادروان استاد اقبال آذر بنا به درخواست وزارت فرهنگ و هنر وقت، به تهران آمد و پس از گذراندن دوره عالي رديف آوازي در محضر زنده‌ياد عبدالله دوامي موفق به اخذ گواهينامه با دستخط استاد شد.
تاكنون دو اثر(آواي همايون و آواز شور) از صالح عظيمي منتشر شده كه در جاي خود جزء آثار فاخر اجراي آواز دستگاهي است.
صالح عظيمي از سال 1360 در مركز موسيقي صداوسيما، مركز حفظ و پژوهش موسيقي سنتي ايران، حوزه هنري، مركز موسيقي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و دانشگاه سوره به تدريس موسيقي و آواز مشغول بود.
علاقه مندان براي حضور در آيين تجليل از استاد صالح عظيمي مي توانند جمعه 9 مهرماه ساعت 19 به فرهنگسراي ارسباران به نشاني خيابان شريعتي، بالاتر از پل سيد خندان، خيابان جلفا مراجعه كنند.

*بررسي طراحي آواز در موسيقي ايراني
سومين نشست آيين آواز با حضور پيشكسوتان و هنرمندان موسيقي به موضوع «طراحي آواز در موسيقي ايراني» اختصاص دارد.
در اين نشست، علي رستميان و علي شيرازي خواننده و آوازپژوه به بررسي اصول و پايه هاي طراحي آواز در موسيقي ايراني مي پردازند و به ضرورت براي روشن شدن نكته هاي بحث، قطعات كوتاه آوازي نيز با حضور رستميان اجرا مي شود.
همچنين اجراي آواز امير مداح خواننده قديمي راديو و مدرس آواز با شعري از سهيل محمودي در مايه آوازي دشتي به همراه تار رامتين راستي بخش ديگر اين برنامه است.
امير مداح سال 1341 در تهران متولد شد. اولين نغمه‌هاي زندگي را نزد پدرش حسين مداح كه تعزيه‌خواني قديمي است آموخت و از 9 سالگي در تعزيه‌ها با پدر همراه شد و نقش‌هاي موافق خوانهاي جوان را بر عهده گرفت.
مداح سال 1358 به هنر تئاتر روي آورد، وي نزد ركن‌الدين خسروي به فراگيري هنر تئاتر پرداخت اما به طور جدي به آموختن آواز پرداخت. وي از سال 1361 در گروه معارف راديو خواندن اشعار مذهبي و عرفاني را زير نظر زنده‌ياد حسين صبحدل در پيش گرفت كه تا امروز و پس از كوچ هميشگي استادش نيز ادامه دارد.
آثار فراواني از امير مداح از جمله چند اثر اركسترال به آهنگسازي هادي آرزم در آرشيو راديو و تلويزيون موجود است كه هنوز هم پخش مي‌شود.
مداح عمده وقتش در سالهاي اخير را به تربيت و آموزش هنرجويان آواز اختصاص داد. دارابودن لحن و صداي شخصي و دقت در تلفيق شعر و موسيقي و ارائه جمله بندي هاي صحيح از مشخصه هاي آواز امير مداح است.
علاقه مندان براي حضور در سومين نشست آيين آواز مي توانند روز سه شنبه 6 مهرماه ساعت 17 به فرهنگسراي ارسباران مراجعه كنند.
خبرنگار: معصومه جوان معبودي - انتشار دهنده: محسن فتاحي
تهرام/7245// 1625