۴ مهر ۱۳۹۵، ۱۹:۴۶
کد خبر: 82243411
T T
۰ نفر
رئيس سازمان پدافند غيرعامل: رزمايش كاشان نماد آمادگي كشور در مقابل هر حادثه اي است

كاشان - ايرنا - رئيس سازمان پدافند غيرعامل كشور گفت: برگزاري رزمايش پدافند پرتويي كاشان نماد آمادگي ملت ايران در مقابله با هر نوع حادثه هسته اي است كه خواسته يا ناخواسته بوجود آيد.

به گزارش ايرنا، سردار غلامرضا جلالي عصر يكشنبه در حاشيه برگزاري رزمايش پدافند پرتويي در منطقه كاشان در جمع خبرنگاران افزود: طرح هاي مقابله و پيشگيري جزو الزام هاي آژانس بين المللي انرژي هسته اي براي كشورهاي هسته اي است كه حتما بايد در جوار زيرساختارهاي اتمي خود، از آن بهره بگيرند.
وي افزود: اين مهم در ايران نيز انجام و تاكنون چهار رزمايش در شهرهاي اصفهان، اراك، تهران و بوشهر برگزار شده است.
وي رزمايش پدافند پرتويي كاشان با عنوان «حضرت روح الله» در منطقه عمومي مجتمع غني سازي شهيد احمدي روشن را شامل دو بخش دانست و خاطرنشان كرد: بخش نخست آن در داخل سايت شهيد احمدي روشن اجرا شد.
جلالي، برگزاري رزمايش در داخل سايت را ششمين رزمايش در نوع خود بيان كرد و گفت: اين رزمايش نسبت به رزمايش هاي گذشته بسيار خوب و جا افتاده بود و تمام ابزارها و امكانات كنترل حادثه نيز بطوركامل در اختيار عوامل اجرايي قرار داشت.
به گفته وي، بخش دوم رزمايش نيز مربوط به مردم بخصوص مردم روستاهاي اطراف سايت بود كه با ايجاد ايستگاه راديويي به مردم منطقه در اين زمينه اطلاع رساني شد.
وي افزود: در اين رزمايش، دستگاه هاي خدمات رسان اعم از مخابرات، آب و فاضلاب، شهرداري، آتش نشاني برق و گاز موظف شدند، آمادگي خود را در برابر خطرهاي احتمالي افزايش دهند.
رئيس سازمان پدافند غيرعامل تصريح كرد: پيش از برگزاري رزمايش نيز آموزش هاي لازم به كاركنان بيمارستان ها و پرستاران براي آمادگي پذيريش مصدومان داده شد.
وي همچنين از بكارگيري بالگرد براي انتقال مجروحان احتمالي به بيمارستان كاشان نيز خبر داد.
جلالي در باره نقش پدافند غيرعامل در حملات احتمالي در حوزه هسته اي نيز گفت: در اين پيوند، گام هاي نخست را براي پنج استان پرتويي كشور برداشته ايم.
وي تصريح كرد: براي اين پنج استان، ساختار قرارگاه پرتويي طراحي شده و استانداران بعنوان فرماندهان اين قرارگاه ها و فرماندهان سپاه استان نيز بعنوان جانشين و فرمانده صحنه عملياتي تعيين شده اند.
رئيس سازمان پدافند غيرعامل كشور همچنين يادآور شد: براي همه مسئولان دستگاه هاي اجرايي در قالب كارگروه ها، وظيفه كار تقسيم و تعيين شده است تا آمادگي لازم را براي مقابله با خطرات احتمالي داشته باشند.
وي گام دوم را آموزش اعلام كرد و گفت: تمام عناصر و كارشناسان دستگاه هاي اجرايي آموزش هاي لازم را براي مقابله با حوادث و خطرات احتمالي فراگرفته اند.
جلالي،گام سوم را شامل تمرين ستادي بدون كار اجرايي و گام چهارم را تمرين اجرايي در قالب رزمايش برشمرد و گفت: اين رزمايش در استان هاي پرتويي كشور برگزار شده است.
وي در بخش ديگر اين گفت و گو يادآور شد: در برگزاري رزمايش هاي پرتويي از ظرفيت هاي دفاعي كشور يعني سپاه، ارتش و نيروي انتظامي استفاده مي شود و اگر در سناريويي اين نيروها در جاي ديگري مشغول باشند بايد با توجه به ساختار طراحي شده از ظرفيت هاي خود منطقه و شهرستان هاي نزديك سايت ها بهره گرفته شود.
سردار جلالي همچنين از ساخت يك نرم افزار شبيه ساز خبر داد گفت: تمام اطلاعات مربوط به منطقه اعم از پستي و بلندي زمين، اطلاعات هواشناسي(مسير باد و هوا) و ساير مولفه هاي ديگر كه براي تحليل نياز است را به نرم افزار شبيه ساز مي دهيم و اين سيستم به ما مي گويد در چه ساعتي، چه مقدار آلودگي و در چه منطقه اي وجود دارد كه با توجه به نمونه ها و كاليبره شدن، اقدامات و توصيه هاي ضروري را نيز اعلام مي كند.
وي تاكيد كرد: اين نرم افزار كه بطور كامل بومي است، هم اكنون تهيه شده و در اختيار استانداران و فرمانداران قرار گرفته است.
رزمايش پدافند پرتويي كشور با عنوان «حضرت روح الله» صبح روز يكشنبه در منطقه عمومي مجتمع غني سازي شهيد احمدي روشن در محدوده شهرستان كاشان به مدت يك روز برگزار شد.
6027/7408/6136** خبرنگار - يوسف صائب ** دبير: محمدرضا شكراللهي
۰ نفر