به گزارش ايرنا، بهزاد سلطاني بعدازظهر سه شنبه در نشست با شركت هاي دانش بنيان كه در پارك علم و فناوري امام خميني (ره)قزوين برگزار شد، افزود: فلسفه راه اندازي مجتمع هاي فناوري ايجاد نماد و فرهنگ معماري جديد در استان ها است تا در كنار مجتمع هايي چون مجتمع وكلا، تجاري و اداري اين مراكز نيز حضور جدي فناوري در عرصه ملي را در نظر جوانان مطرح كنند.
وي اضافه كرد:براين اساس،دفاتر كاري به صورت اجاره به شرط تمليك به شركت هاي دانش بنيان متناسب با تجهيزات، نيروي انساني و توانايي آن شركت به بازپرداخت وام ارائه و اين شركت ها بايد 30 درصد ارزش ملك را به عنوان پيش پرداخت، بپردازند.
وي ادامه داد: از 4 هزار شركت داخل پارك هاي علم و فناوري كشور، 500 مورد آن دانش بنيان بوده و از 2 هزار و 600 شركت دانش بنيان شده نيز 500 مورد داخل پارك ها و مابقي آن يعني 2 هزار و 100 شركت نيز خارج از پارك بوده كه در صدد آن هستيم تا با ساختن مجتمع هاي فناوري، اين شركت ها نيز داراي دفاتر كار شوند.
به گفته وي، ماموريت صندوق نوآوري و شكوفايي تجاري سازي نتايج تحقيقات، توسعه فناوري و كمك به تحقق اقتصاد دانش بنيان از طريق توزيع هدفمند منابع مالي خود است.
سلطاني اضافه كرد: صندوق براي پژوهش و توليد نمونه آزمايشگاهي، تسهيلات و كمك هزينه نمي دهد و تنها مي تواند براي مرحله نمونه سازي صنعتي به بعد تسهيلات خود را ارائه كند.
وي ادامه داد: صندوق، نگاه اقتصادي به طرح هاي دانش بنيان و فناوري هاي برتر دارد و سياست ورود نكردن به طرح هاي دولتي، اهرم كردن منابع بانكي براي توسعه فناوري و استفاده شركت هاي دانش بنيان، برون سپاري 80 درصد فعاليت هاي ارزيابي و نظارت طرح ها به شركت هاي خصوصي معتمد، استخدام نكردن نيروهاي دولتي و توسعه منابع انساني با قراردادهاي يك ساله، تقويت بازار محصولات شركت هاي دانش بنيان با ابزار ليزينگ ارزان و كمك به توسعه توان صادراتي شركت هاي دانش بنيان را دنبال مي كند.
اين مسئول يادآور شد: طي 2.5 سال گذشته 2 هزار و 500 طرح به صندوق داده شده كه از اين تعداد 523 طرح در دست بررسي و حدود 2 هزار مورد هم شامل يك هزار و 300 طرح مصوب و مابقي طرح ها مردود نيز تعيين و تكليف شده اند.
سلطاني، يك هزار و 300 طرح مصوب را به معناي ايجاد موج فناورانه بزرگ در كشور دانست و گفت: رقم تصويب اين تعداد طرح 8 هزار و 200 ميليارد ريال است.
رئيس صندوق نوآوري و شكوفايي كشور با بيان اينكه امروز آئينه تمام نمايي از فعاليت بخش خصوصي در اقتصاد دانش بنيان شكل گرفته، اضافه كرد: بيوتكنولوژي با 198 شركت و يك هزار و 850 ميليارد ريال تسهيلات مصوب يكي از بيشترين طرح هاي اين صندوق بوده كه بيانگر حركت بسيار قوي و پررنگ كشور در اين عرصه است.
سلطاني ادامه داد: استان قزوين با دارا بودن 1.6 دهم درصد جمعيت كشور، كمتر از يك درصد شركت هاي دانش بنيان را در خود جاي داده كه با وجود ظرفيت هاي عظيم دانشگاهي استان، متاسفانه چندان از اين توانمندي ها استفاده نشده و در اين زمينه تمام دستگاه هاي استاني بايد به كمك آن بيايند.
وي اضافه كرد: كل طرح هاي دريافتي صندوق از قزوين 25 مورد بوده كه باز هم حدود يك درصد كل طرح ها را شامل مي شود اما مبلغ مصوب آن 176 ميليارد ريال يعني 2.1 درصد از كل مبلغ مصوب طرح هاي دريافتي بوده كه اين مهم بيانگر كيفيت مناسب طرح هاي دريافتي را مي رساند.
سلطاني نبود شناخت كامل از صندوق در دستگاه ها و معرفي ناكافي آن، تعدد ناظران صندوق، تعداد كم شركت هاي دانش بنيان شده و كمبود طرح هاي دانش بنيان قوي، ضعف يا نبود صندوقي براي پرداخت مالي به صورت بلاعوض (گرنت) در حوزه علم و فناوري و رواج فرهنگ پول ارزان در كشور را از جمله چالش هاي پيش روي صندوق دانست.
وي در ادامه، راه اندازي صندوق هاي سرمايه گذاري خطرپذير يا مشاركت در صندوق هاي موجود،تعريف ابزارهاي جديد مالي و پرداخت در ارتباط با بانك ها، كمك به راه اندازي شركت هاي دانش بنيان دانشگاهي، مشاركت با ايرانيان خارج از كشور، مشاركت با قطب هاي اقتصادي كشور در توسعه فناوري از طريق شركت هاي دانش بنيان، تعامل با وزارتخانه هاي داراي فناوري به منظور جذب شركت هاي دانش بنيان بزرگ خصوصي، تامين مالي جمعي و تعريف طرح هاي بزرگ فناوري محور استاني را از برنامه هاي آينده اين صندوق اعلام كرد.
در تمام سفرهاي استاني رياست جمهوري و نيز در سفرهاي مستقل رئيس صندوق نوآوري و شكوفايي و مشاور صندوق، در نشست با شركت هاي دانش بنيان استاني، استادان و دانشجويان دانشگاه ها، مسئولان اتاق بازرگاني و ايرانيان مقيم خارج از كشور آن استان در باره تسهيلات اين صندوق توضيح داده مي شود.
7388/8054* خبرنگار: پريسا نوروزي/انتشار دهنده: رضا اسدي
رئيس صندوق نوآوري و شكوفايي كشور:
مجتمع هاي فناوري در كشور راه اندازي مي شود
۶ مهر ۱۳۹۵، ۱۸:۱۱
کد خبر:
82246393
قزوين - ايرنا - رئيس صندوق نوآوري و شكوفايي از راه اندازي مجتمع هاي فناوري در سطح كشور خبر داد و گفت: اين مجتمع ها با تجميع حداقل 10 شركت دانش بنيان ايجاد مي شوند.