وزیر دفاع انگلیس بار دیگر با تشكیل ارتش اروپایی مخالفت كرد

لندن - ایرنا - 'مایكل فالون' وزیر دفاع انگلیس روز سه‌شنبه همزمان با نشست وزیران دفاع 28 كشور عضو اتحادیه اروپا در اسلواكی بار دیگر بر مخالفت لندن با هر گونه طرح پیشنهادی كه منجر به تشكیل ارتش اروپایی و تضعیف ناتو شود، تصریح كرد.

به گزارش ایرنا، مایكل فالون وزیر دفاع انگلیس در حاشیه نشست وزیران دفاع كشورهای عضو اتحادیه اروپا در 'براتیسلاوا' پایتخت اسلواكی به خبرنگاران گفت: لندن با هر گونه طرح دفاعی اتحادیه اروپا كه تهدیدی برای سازمان پیمان آتلانتیك شمالی ( ناتو ) شود، مخالف است.
وی تصریح كرد: ما همچنان مخالف هر ایده‌ای برای تشكیل یك ارتش اروپایی یا دفاتر ارتش اروپا خواهیم بود كه بتواند موجب تضعیف ناتو شود.
مایكل فالون مدعی شد كه انگلیس در مخالفت با این سیاست پیشنهادی دفاعی اروپا، تنها نیست.
پاریس و برلین از پیشنهاد تشكیل یك ارتش اروپایی به‌ منظور تقویت توان امنیتی و دفاعی اروپا در جهانی آسیب‌پذیر حمایت می‌كنند و این پیشنهاد از جمله مواردی است كه قرار است برای اولین بار در نشست امروز( سه‌شنبه) وزیران دفاع اروپایی مورد بحث قرار گیرد.
این دو كشور بر این باور هستند كه اتحادیه اروپا نیاز است كه بتواند بدون اتكا به ناتو، با تهدیدات ناشی از تروریسم و نیز مهاجران مقابله كند.
مایكل فالون پیش ‌از این هشدار داده تا زمانی كه انگلیس عضو اتحادیه اروپا است، هر اقدامی را برای تشكیل این ارتش كه به باور لندن اقدامی اشتباه خواهد بود، وتو خواهد كرد.
وزیر دفاع انگلیس همچنین در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت: ما اتحادیه اروپا را ترك خواهیم كرد اما این مساله به معنای خروج از اروپا نخواهد بود.
وی با اشاره به همكاری انگلیس با سایر شركای اروپایی‌اش در مقابله با تهدیدات امنیتی از جمله بحران مهاجرت و حملات سایبری افزود: افزایش همكاری‌های امنیتی با اروپا به نفع منافع ملی انگلیس است و هم ‌اینك نیز نیروی دریایی انگلیس در حال مقابله با قاچاق انسان و مهاجران غیرقانونی در جنوب دریای مدیترانه است.
در همین حال به گزارش اسكای نیوز، 'مارتین شولتز' رییس پارلمان اروپا روز سه‌شنبه در سخنانی در اسلواكی از انگلیس خواست كه مانع همكاری نزدیك‌تر دفاعی كشورهای اروپایی نشود.
براساس این گزارش، مارتین شولتز گفته است كه به‌رغم اینكه انگلیس رأی به خروج از اتحادیه اروپا داده همچنان متعهد به امنیت اروپا است .
وی افزود: اتحادیه اروپا نیاز دارد كه گام‌هایی برای مقابله با چالش‌هایی همانند تروریسم و مهاجرت بردارد.
وزیر دفاع آلمان نیز در سخنانی گفته است: انتظار ندارم كه انگلیس با طرح ابتكاری پاریس و برلین برای تعمیق همكاری‌های دفاعی بین 27 كشور اتحادیه اروپا مخالفت كند.
ایده تشكیل ارتش مشترك اروپایی سال‌هاست كه در داخل اتحادیه اروپا مطرح ‌شده ، با این‌حال به دلیل عدم تمایل سایر كشورهای این اتحادیه به مشاركت در ارتش اروپایی و نیز مطرح‌ شدن ایجاد یك ساختار نظامی به‌ موازات ناتو، در عمل طرح تشكیل این ارتش تاكنون چندان پیشرفتی نداشته است.
در این میان دولت انگلیس از مخالفان اصلی تشكیل ارتش اروپایی بوده و ایجاد آن را با توجه به وجود سازمان پیمان آتلانتیك شمالی (ناتو) به معنای موازی‌سازی و اتلاف منابع مالی و نیروی انسانی می‌دانسته است.
اما اكنون شرایط با توجه به رأی انگلیسی‌ها به برگزیت در همه‌پرسی 23 ژوئن ( سوم تیرماه ) دچار تحول شده و شاید به همین دلیل است كه این پیشنهاد با حمایت فرانسه و آلمان در دستور كار اتحادیه اروپا قرار گرفته است .
روزنامه تایمز پیشتر در گزارشی نوشته بودكه تهدید به وتوی پیشنهاد تشكیل ارتش اروپایی، به مثابه تزریق سم بیشتری به روابط انگلیس با بروكسل بعد از رای (انگلیسی ها) به برگزیت در همه پرسی 23 ژوئن، خواهد بود و سبب می شود كه فرانسه و آلمان مواضع سرسختانه تری را در مذاكرات آتی در خصوص دسترسی انگلیس به بازار مشترك اروپایی اتخاذ كنند.
رهبران اروپایی پیش از این گفته اند كه دولت انگلیس اگر خواهان دسترسی آزاد به بازارهای اروپا است، نمی تواند فقط مقرراتی را كه به نفع خودش است به صورت گزینشی انتخاب كند.
فرانسه و آلمان جدول زمان‌بندی را برای تشكیل ارتش مشترك اروپایی ارائه داده‌اند و انتظار می‌رود كمیسیون اروپا پیشنهاد‌ها مربوط به این طرح را در نشست دسامبر مطرح كند.
وزارت دفاع فرانسه اعلام كرده است كه این سند كه توسط وزیران دفاع آلمان و فرانسه در حال آماده‌ شده است، پایه و اساسی برای بازنگری در سیاست دفاعی اروپا خواهد بود.
هدف اصلی از تنظیم این سند، فعال‌تر كردن نقش دفاعی اروپا بدون جایگزین كردن آن با نهادهای دفاعی ملی خواهد بود، در واقع نهادهای ملی دفاعی در اروپا همچنان به فعالیت خود ادامه خواهند داد.
به گزارش منابع انگلیسی، وزیران دفاع اتحادیه 28 عضوی اروپا، در جریان نشست اسلواكی همچنین قرار است در خصوص مسایل امنیت بین الملل از جمله اوضاع در لیبی و منطقه ساحل در آفریقا مذاكره كنند.
وزیران دفاع اروپایی، در این نشست كه با حضور «ینس استولتنبرگ» دبیر كل سازمان پیمان آتلانتیك شمالی (ناتو) برگزار می شود، درباره همكاری بین اتحادیه اروپا و این سازمان گفت و گو خواهند كرد.
سازمان پیمان آتلانتیك شمالی( ناتو) كه در بعد از جنگ جهانی دوم در آوریل سال 1949 میلادی در واشنگتن پایه‌گذاری شده است، و هم‌اكنون دارای 28 عضو ازجمله آمریكا، كانادا و تركیه است.
براساس ماده پنجم پیمان ناتو، كشورهای عضو این تشكل دفاعی، توافق كرده‌اند حمله نظامی علیه یك یا چند كشور عضو در اروپا یا آمریكای شمالی را به‌عنوان حمله به‌تمامی كشورهای عضو تلقی كنند و به مقابله آن برخیزند.
اروپام**4**1552** انتشار دهنده: قاسم شریعتی