به گزارش ايرنا از دانشگاه صنعتي اميركبير، 'فاطمه حجازي' پژوهشگر طرح به توليد داربستهاي نانوليفي براي ترميم بافت استخوان در اين پروژه تحقيقاتي اشاره كرد و گفت: داربستهاي نانو ليفي به دليل شباهت ساختاري به ماتريس برون سلولي طبيعي بدن، بسيار مناسب براي رشد و تكثير سلولها است.
وي با بيان اينكه در صورت طراحي سهبعدي اين داربستهاي نانوليفي، سلولها ميتوانند در يك محيط سه بعدي رشد كرده و عملكردهاي طبيعي خود را بيان كنند، اظهار كرد: از همين رو در اين مطالعات ما از ساختارهاي سه بعدي نانو ليفي بهره برديم تا با ترغيب سلولها به رشد، تكثير و تمايزات استئوژنيك، بازسازي بافت استخوان را ارتقا بخشيده و ترميم آسيب استخواني را تسريع كنيم.
حجازي خاطرنشان كرد: در اين پروژه از روش الكتروريسي اصلاح شده استفاده كرده و توانستيم داربستهاي نانو ليفي سه بعدي و ضخيم توليد كنيم تا امكان استفاده از آنها براي هر نوع آسيبي با هر ابعادي فراهم شود.
وي از كاربرد مرجان دريايي در اين داربستها براي اوّلين بار خبر داد و يادآور شد: در كنار فاز پليمري داربست از مرجان دريايي استفاده شد چراكه مرجانها به دليل ساختار ويژه خود خواص استخوان سازي شديدي در داربست ايجاد كرده و همين امر به بازسازي استخوان آسيب ديده كمك ميكند.
اين محقق جوان با بيان اينكه در طرح خود از مزاياي ساختارهاي پليمري نانوليفي همراه با خواص استئوژنيك مرجان دريايي براي ترميم نقصهاي استخواني بهره جسته است، توضيح داد: استفاده در زمينههاي پزشكي و به ميزان بسيار بسيار كم از مرجانهاي دريايي خليج فارس دريچه جديدي در استفاده بهينه از اين منبع ملي ميگشايد.
به گفته وي، داربستهاي تهيه شده از خواص مكانيكي بالايي برخوردارند و تا زمان ترميم بافت استخوان قادر به تحمل بارهاي وارده هستند.
حجازي تصريح كرد: مطالعات سلولي برون تني (In Vitro) نشان دادند كه اين داربستها هيچ سميتي براي بدن ايجاد نكرده و بستر مناسبي براي رشد و تكثير و تمايز سلولها هستند و علاوه بر اين، مطالعات درون تني (In Vivo) از حضور اين داربستها در نقيصه جمجمهاي مدل حيواني موش صحرايي حاكي از شكلگيري بافت كامل و يكپارچه استخوان در كمتر از سه ماه بود.
علمي**1055**1440
دريافت كننده : زينب كارگر** انتشاردهنده: معصومه گلشن
موفقيت محققان ايراني در ترميم استخوان آسيب ديده در كمتر از سه ماه
۱۱ مهر ۱۳۹۵، ۹:۱۲
کد خبر:
82252245
تهران- ايرنا-محققان دانشگاه صنعتي اميركبير با استفاده از تركيب مرجان دريايي در بستر پليمري نانوليفي داربست­هايي را عرضه كردند كه قادر است در كمتر از سه ماه، بافت يكپارچه استخواني توليد كند.