به گزارش ایرنا، بوریس جانسون وزیر خارجه انگلیس بیان داشت كه در دهه 90 میلادی غرب تصور می كرد كه در اجرای دمكراسی موفق بوده و زمان آن فرا رسیده است تا آن را به خارج از مرزهایش صادر كند.
وی افزود: اما بایستی با فروتنی بپذیریم این نظریه كه ما می توانیم قلمرو دمكراسی را گسترش دهیم در جریان حمله عراق در سال 2003 به شدت آسیب دید.
جانسون ادامه داد: در همین حال مدل سرمایه داری آنگلوساكسون غرب با وقوع بحران مالی سال 2008 اعتبارش را از دست داد.
وی افزود: به دنبال این دو مساله و از بین رفتن اعتماد نسبت به این دو نظریه، دنیا به مكانی نا امن، نگران كننده و خطرناك بدل گشته است.
وزیر خارجه انگلیس همچنین با اشاره به افزایش شمار كشته شدگان و آوارگان طی پنج سال گذشته، افزود: بخش زیادی از این افزایش به دلیل جنگ سوریه و خشونت های رژیم اسد در حلب است. ضمن آنكه روسیه نیز در این جنایت جنگی در این كشور مشاركت كرده است.
جانسون تصریح كرد: این وضعیت سبب شده است تا از سرگیری مذاكرات صلح در سوریه غیر ممكن و بحران آوارگان را به درازا بكشاند.
وزیر خارجه انگلیس در بخش دیگری از سخنانش تهدید داعش در اروپا را بر بخش های تجاری و گردشگری این قاره قابل توجه توصیف كرد و گفت: این مساله برای كشوری اقتصاد محور مانند انگلیس عمیقا نگران كننده است.
وی در همین حال بیان داشت كه انگلیس با تخصیص دو درصد از سهم تولید ناخالصی اش به بودجه دفاعی، یكی از كشورهای پیشرو در عرصه نظامی در اروپا به شمار می آید.
جانسون همچنین همه پرسی 23 ژوئن را كه در آن اكثر مردم انگلیس به خروج از اتحادیه اروپا رای دادند را، واكنشی برای رسیدن به آزادی برشمرد.
وی بیان داشت كه انگلیس با خروج از اتحادیه اروپا متضرر نخواهد شد بلكه با انرژی بیشتر و فعال تر در عرصه اقتصادی جهان ظاهر خواهد شد.
جانسون گفت: ما اتحادیه اروپا را ترك خواهیم كرد اما به ارزش های اروپایی پایبند بوده و به همكاری های سیاسی مان ادامه می دهیم.
وی همچنین در بخشی از سخنانش از قاره آفریقا به عنوان 'كشور آفریقا ' یاد كرد كه برخی از رسانه های انگلیسی از آن به عنوان یك اشتباه 'احمقانه ' از سوی وزیر خارجه انگلیس یاد كردند.
وزیر خارجه انگلیس در جریان سخنرانی اش با اشاره به مسایل و مشكلات كشورهای آفریقایی گفت: به رغم تمامی مشكلات، نرخ امید به زندگی در آفریقا به نحو شگفت آوری افزایش یافته و این 'كشور' توانسته است وارد سیستم اقتصاد جهانی شود.
پیش از او ' ترزا می' نخست وزیر انگلیس در سخنانی ضمن تاكید بر عزم دولتش برای فعال كردن ماه 50 پیمان لیسبون و شروع مذاكرات برگزیت تا پایان ماه مارس، تصریح كرد: برگزیت یعنی برگزیت و ما برای بهتر انجام شدن آن تلاش می كنیم.
گفت: برخی از سیاستمداران بر این باورند كه می توانیم همه پرسی را انكار كنیم. اما برگزیت یعنی برگزیت و ما برای بهتر انجام شدن آن تلاش می كنیم.
وی با بیان اینكه برخی از منتقدین برگزیت، دیوید كامرون نخست وزیر سابق انگلیس را بابت برگزاری همه پرسی 23 ژوئن مورد نكوهش قرار می دهند، افزود: اما به همه آنهایی كه می گویند برگزاری همه پرسی یك اشتباه بود، عرض می كنم كه او به مردم انگلیس اعتماد كرد.
رهبر حزب محافظه كار گفت: چیزی كه ما امروز درباره آن سخن می گوییم متفاوت است. خواه مردم بخواهند یا نخواهد، انگلیس به خروج از اتحادیه اروپا رای داد و این بدین معناست كه ما اتحادیه اروپا را ترك خواهیم كرد.
كنفرانس چهار روزه حزب محافظه كار روز یكشنبه همزمان با تظاهرات گسترده گروه های مدنی ضد جنگ و مخالف ریاضت اقتصادی در شهر بیرمنگام، گشایش یافت.
اروپام**5**ن**1552/انتشار دهنده: قاسم شریعتی
در كنفرانس سالانه حزب محافظه كار انگلیس در بیرمنگام عنوان كرد؛
جانسون: حمله به عراق درسال 2003 موید ناكامی غرب در صدور دمكراسی بود
۱۱ مهر ۱۳۹۵، ۲۱:۱۹
کد خبر:
82253480
لندن - ایرنا - بوریس جانسون وزیر خارجه انگلیس روز یكشنبه در سخنانی در كنفرانس حزب محافظه كار در بیرمنگام، ضمن اعتراف به ناكامی غرب در حمله به عراق در سال 2003 و وقوع بحران های مالی، تصریح كرد: بایستی بپذیریم كه نظریه گسترش دمكراسی و اعتبار مدل سرمایه داری غرب بشدت آسیب دیده است.