این روزنامه آمریكایی در سرمقاله ای افزود: اگر بتوان سالی را برای شهروندان آمریكای لاتین تبار آمریكا به عنوان سالی برای تمرین استفاده از حق رای ایشان به حساب آورد، آن سال 2016 است.
'دونالد ترامپ' نامزد جمهوریخواهان انتخابات ریاست جمهوری آمریكا، محور تمامی مبارزات انتخاباتیش را دیوار كشیدن در طول مرزهای آمریكا با همسایگانش و اخراج 11 میلیون آمریكایی خارجی تبار از كشور قرار داده است.
ترامپ در تمامی سخنرانی های انتخاباتی خود از ورود مهاجران آمریكای لاتین تبار به كشور به عنوان یك تهاجم یاد كرده است، تهاجمی كه باید جلوی آن گرفته شود. به اعتقاد ترامپ این خارجی ها دارند چهره آمریكا را بسیار عمیق و سریع تغییر می دهند .
ترامپ در مبارزات انتخاباتیش شعار «بیایید عظمت آمریكا را احیا كنیم» را سر لوحه همه طرحها و برنامه هایش قرار داده است و فلسفه این شعار هم این است كه آمریكا فقط زمانی عظمت داشت كه ملتش از تنوع جمعیتی كمتری برخوردار بود و اعاده آن عصر مستلزم انجام اقداماتی بسیار بزرگ است.
همین شعار را تعدادی از سفیدپوستان هم تكرار كردند، اینها كسانی بودند كه از تغییرات اجتماعی و احیاء اقتصادی نامتناسب ناراضی بودند .
این مواضع در واقع نوعی توهین به آمریكای لاتین تبارهای كشور است و آنها را ترسانده است. این درحالیست كه همین قشر، یكی از جامعه رای دهندگان آمریكا را تشكیل می دهند كه از قضا جمعیتشان هم بسرعت رو به رشد است،
ترامپ یك نامزد ریاست جمهوری است كه به جنگ همه اصول و مبانی متانت سیاسی رفته است .
اگر چنین فردی رئیس جمهوری آمریكا شود، آتش بیگانه ستیزی در كشور نه تنها مشتعل خواهد شد، بلكه به یك حركت فاجعه بار بدل خواهد شد. البته تحقق این فرض بستگی به آن دارد كه 27 میلیون اسپانیایی تبار واجد شرایط رای دادن در ماه نوامبر به پای صندوقهای رای بیایند. حضور این جمعیت از جامعه آمریكا برای احراز این فرض كاملا تعیین كننده است .
در یك رقابت سخت، حضور چشمگیر و پرطنین آمریكای لاتین تبارها در پای صندوقهای رای در ایالت هایی كه نبرد دو نامزد بسیار سخت و تنگاتنگ است، می تواند تلنگری باشد به سود نامزد دمكراتها یعنی 'هیلاری كلینتون' .
وانگهی حضور طنین افكن آمریكای لاتین تبارها در پای صندوقهای رای می تواند منشاء تغییراتی مهم در آینده كشور باشد و مشخص كند كه در آینده احزاب سیاسی باید چه نوع درك و شعوری درقبال رای دهندگان اسپانیایی تبار جامعه آمریكا داشته باشند و با آنها به چه كیفیتی برخورد و تعامل كنند.
استقبال این جمعیت از انتخابات، تصدیق خواهد كرد كه آمریكای لاتینی ها در حال شكل دادن سرنوشت ملتی هستند كه همواره هرگاه در تاریخ خود تازه واردها را پذیرفته و در آغوش گرفته ؛ قوی تر شده است .
در سال 1960 'جان اف. كندی' در جریان مبارزات انتخاباتی خود برآن شد به مكزیكی تبارهای جامعه آمریكا شدیدا اظهار عشق و علاقه كند. اتفاقا این شگرد كارساز افتاد و كندی با اختلاف رای بسیار ناچیز انتخابات را برد.
از آن هنگام تا بدین سو، همه نامزدهای انتخابات سعی كرده اند بنوعی دل رای دهندگان آمریكای لاتین تبار كشور را به دست آورند .
آمریكای لاتینی ها یك جمعیت رای دهنده ای هستند كه هم بسرعت جمعیتشان رشد می كند و نیز بسرعت هم دچار دسته بندی می شوند، اما همچنان در انتخابات ریاست جمهوری نامزد مورد نظرشان دمكراتها هستند . منتها هنوز كه هنوز است حضور این قشر از جامعه آمریكا در انتخابات كمرنگ است.
سند دیگر دال بر نقش تعیین كننده آمریكای لاتین تبارها در انتخابات آمریكا، پیروزی انتخاباتی 'جرج بوش' در انتخابات سال 2004 بود. بوش به زحمت توانست 40 درصد آرای آمریكای لاتین تبارها را به دست آورد و با همین رای كم اما بسیار مهم به پیروزی برسد.
اما همین كه بوش كاخ سفید را ترك كرد، موضع حزب جمهوریخواه در مورد مساله مهاجرت بطرزی وحشتناك سخت تر از قبل شد .
از آن هنگام تاكنون، رهبران حزب جمهوریخواه در حركتی كوته بینانه به صرافت افتاده اند با انجام یك سری اقدامات از جمله تقسیم بندی مجدد مناطق و حوزه ها و تصویب قوانین رای هندگان موسوم به ' ID' این اقلیت دارای قدرت رای را زیر ستم و سركوب قرار دهند.
مصداق دیگر این مدعا باخت 'میت رامنی' در سال 2012 است. رامنی فقط موفق شده بود 27 درصد آرای آمریكای لاتینی ها را بدست آورد .
این شكست انتخاباتی رامنی موجب شد تا استراتژیستهای جمهوریخواهان بنشینند و به طور جدی راجع به تجدید نظر در روابط حزب با آمریكای لاتینی ها چاره اندیشی كنند.
اصولا محور اعتقادات ترامپ، برتری نژاد سفیدپوستان است و او قصد دارد كه این دیدگاه را به جریان اصلی سیاست آمریكا نیز وارد سازد. اما همین مواضع و سخنانش در مورد مهاجران مكزیكی و اهریمنی و خبیث نشان دادن آنها ؛ همه شانس او برای پیروزی در انتخابات را از بین برد .
او حتی مسلمانان را هم از گزند هتاكی هایش مصون نداشته است و در این امتداد درباره آفریقایی تبارهای جامعه آمریكا هم اظهارات جاهلانه ای عنوان كرده و آنها را مورد تحقیر و اهانت قرار داده است .
سازمانهای مردمی امیدوارند وقاحت ترامپ باعث شود تا قفل پتانسیل قوی رای دهندگان آمریكای لاتین تبار در انتخابات باز شود .
چنین خواهد شد.
اسپانیایی تبارهای جمعیت آمریكا یك خیز بلندپروازانه برداشته اند تا به عنوان شهروندانی كه دارای تابعیت آمریكا هستند به رسمیت شناخته شوند. این جمعیت بخصوص در ایالتهایی كه آرای دو نامزد در آنها نوسان دارد فوج فوج برای شركت در انتخابات ثبت نام كرده اند. فشار حجم زیاد تقاضا نامه ها برای ابتیاع شهروندی دولت را دست پاچه كرده است.
آمریكای لاتین تبارها نه تنها مشتاقند مانع از پیروزی انتخاباتی یك آدم قلدر زورگو شوند، بلكه دلائل و توجیهات زیادی برای حمایت مشتاقانه اشان از رقیب انتخاباتی ترامپ دارند .
خانم كلینتون برنامه ها و طرحهای منسجمی برای رفع و رجوع تمام مشكلات و مسائلی دارد كه اولویت نخست دغدغه های آمریكای لاتینی هاست. كلینتون به خوبی بر روی تك تك این طرحها فكر كرده است.
این موضوعات شامل اقتصاد، دسترسی به مراقبت های بهداشتی مقرون به صرفه، امنیت ملی و آموزش و تحصیل است.
البته كلینتون در فرازهایی از تجربه كاریش در زمینه سیاستهای مربوط به مهاجرت نقاط تاریك هم دارد. او در سال 2007 در كسوت سناتور با تصویب قانون مجاز شمرده شدن مهاجران غیر مجاز برای اخذ گواهینامه رانندگی در نیویورك مخالفت كرد. اما مواضع او در این زمینه بعدها تغییر كرد و او قول داد در اولویت كارهایش این باشد كه در اولین فرصت ممكن سیاست های ورشكسته آمریكا در زمینه مهاجرت را كه انجام آن سالها به تاخیر افتاده بود مورد مرور و بازنگری كلی قرار دهد.
او ضمن آن قول داد برنامه ای كه آن را رئیس جمهوری 'اوباما' به راه انداخت تا از اخراج میلیونها مهاجر جوان غیر مجاز كه ریشه هایی عمیق در آمریكا دارند جلوگیری كند و آنها را موقتا زیر چتر حمایتی خود قرار دهد نیز ادامه دهد و آن را بسط و توسعه دهد .
بدون تردید تصویب اصلاحیه ای برای قانون مهاجرت، یك مبارزه سخت سیاسی را می طلبد. اما آمریكای لاتینی ها می توانند با آمدن به پای صندوقهای رای در ماه نوامبر؛ این خوش بینی را ایجاد كنند كه سیاستهای مهاجرت بطور كلی بازنگری خواهد شد .
حضور ضعیف این قشر از رای دهندگان در پای صندوقهای رای، بخت پیروزی ترامپ را بالا خواهد برد و این یعنی اخراج دسته جمعی و تداوم حملات كوبنده به مهاجران در كشور.
65 میلیون نفر از جمعیت آمریكا را آمریكای لاتین تبارها تشكیل می دهند و یك سوم آنها زیر 18 سال سن دارند. به كمك این جوانان آینده آمریكا در كلاسهای درس، محل كار و كسب و در كوچه و محلات شهرها ساخته می شود.
اكنون عصر آن است كه اثر گذاری جمعیت آمریكای لاتین تبار جامعه آمریكا به صحنه آید و یك بار دیگر اثر گذاری اش بر پهنه سیاست آمریكا را به منصه ظهور بنشاند همانگونه كه تا به حال در سایر حوزه ها و شئون كشور تاثیر گذار بوده است .
آن لحظه مهم باید از همین حالا شروع شود .
اروپام**1591**1479
مترجم: اقدس السادات حسینی **انتشاردهنده: حسن سالك رضائی
نیویورك تایمز:
سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری آمریكا در دستان آمریكایی های لاتین تبار
۱۲ مهر ۱۳۹۵، ۱۲:۳۲
کد خبر:
82254125
تهران - ایرنا - نیویورك تایمز خود نوشت: سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری آمریكا را، امسال نیز همچون ادوار پیش، 65 میلیون جمعیت آمریكای لاتین تبار این كشور مشخص خواهند كرد، كه عموما مانند گذشته مایل به نامزد دمكراتهاست.