لاریجانی: جهانشمولی حقوق بشر به معنای تحمیل سبك زندگی غربی به جهان نیست

تهران- ایرنا- «محمدجواد لاریجانی» دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه گفت: جهانشمولی در حقوق بشر به معنای تحمیل سبك زندگی یك گروه خاص به تمامی جهان نیست، بلكه به معنای ورود دسته جمعی كشورها در غنی كردن و توسعه حقوق بشر است.

به گزارش ایرنا به نقل از ستاد حقوق بشر، لاریجانی كه برای انجام گفت وگوهای حقوق بشری و قضایی به برازیلیا پایتخت برزیل سفر كرده، به دعوت آكادمی دیپلماتیك این كشور، روز دوشنبه به وقت محلی در جمع دانشجویان و دیپلمات های جوان برزیلی در مؤسسه «ریو برانكو» حاضر و در حضور معاون سیاسی وزیر روابط خارجی و رئیس این مؤسسه به ایراد سخنرانی پرداخت و نظرات جمهوری اسلامی ایران در مورد جایگاه حقوق بشر در توسعه مدنی كشورها و رابط بین الملل، جهانشمولی و تنوع فرهنگی را تشریح كرد.
وی ضمن اشاره به پیروزی انقلاب اسلامی ایران و شكل گیری نظام سیاسی- اجتماعی جدید بر اساس مردم سالاری دینی و عقلانیت اسلامی، به ویژگی ها و تفاوتهای دو مكتب تشیع و تسنن اشاره كرد و گفت: رجحان منطق، عقل و مصلحت اندیشی جزء ویژگی های مكتب تشیع است و نظام جمهوری اسلامی به دنبال راه حل های منطقی و عقلانی برای حل مشكلات و چالش های ناشی از زندگی مدرن است.
دبیر ستاد حقوق بشر كشورمان، ویژگی بارز دیگر مكتب تشیع را در نوع رویكرد آن به مقوله قدرت سیاسی دانست و گفت: اگر حكومت، مشروع باشد مردم موظف به اطاعت از آن هستند و اگر حكومت مشروعیت نداشته باشد، مردم باید از كمك به آن پرهیز كنند.
لاریجانی در ادامه، به روند های دموكراتیك در ایران اشاره و اظهار كرد: به طور متوسط همه سالانه در ایران انتخابات دموكراتیك برگزار می شود و دموكراسی، راه و روش رسیدن به قدرت است و بركناری از قدرت نیز از طریق رأی مردم صورت می گیرد.
لاریجانی افزود: دموكراسی و حقوق بشر، كالا و هدیه غرب نیست؛ بلكه از درون جوامع قلیان و جوشش پیدا می كند و كشورهای غربی نمی توانند به بهانه جهانشمولی حقوق بشر، فرهنگ خود را به دیگران تحمیل كنند. تمدن ها باید به فرهنگ، اعتقادات و سبك زندگی یكدیگر احترام بگذارند و شأن و منزلت انسانی افراد نباید بخاطر تفاوت جوامع در سبك زندگی مورد تحقیر قرار گیرد.
دبیر ستاد حقوق بشر كشورمان تأكید كرد كه پیشرفت حقوق بشر در عرصه بین المللی به استقرار نظام های مردم سالار، توجه به ارزش های مختلف و تنوع فرهنگی، اجتناب از رویكردهای دوگانه و سیاست زدگی در حقوق بشر بستگی دارد.
لاریجانی در بخشی از سخنان خود گفت كه جهانشمولی در حقوق بشر به معنای تحمیل سبك زندگی یك گروه خاص به تمامی جهان نیست، بلكه به معنای ورود دسته جمعی كشورها در غنی كردن و توسعه حقوق بشر است.
وی همچنین با تشریح ساختارهای حمایت و حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران در دو بخش دولتی و غیردولتی، به توجه ویژه كشورمان به وضع زنان به ویژه در سه حوزه ارتقای آموزش، تقویت قوانین و تسهیل حضور زنان در زندگی اجتماعی اشاره كرد.
در این جلسه، برخی دیپلمات های حاضر نیز به ارائه دیدگاه ها و طرح سؤالات خود پرداختند و پاسخ های لازم نیز از سوی دبیر ستاد حقوق بشر كشورمان ارائه شد.
گفتنی است؛ آكادمی دیپلماتیك برزیل معروف به ریو برانكو كه وابسته به وزارت امور خارجه این كشور است، 70 سال قبل تأسیس شد و وظیفه اصلی آموزش دیپلمات های مورد نیاز این كشور و افراد جدیدالورود به وزارت خارجه برزیل را برعهده دارد.
شبد**1953**1095
دریافت كننده: مرتضی شحنه**انتشار دهنده: رضا رضائی مجد
۰ نفر