به گزارش روز شنبه ايرنا از دانشگاه علوم پزشكي ايران ، رعايت نكردن موازين بهداشتي در توزيع نذورات در مراسم عزاداري، مساجد، تكايا و هيات ها مي تواند احتمال بروز بيماري هاي مرتبط با غذا به ويژه بيماري هاي عفوني روده اي را افزايش دهد بنابراين هرگونه پخت وپز بايد در مكان هايي با شرايط بهداشتي صورت پذيرد و همه افراد درگير در توزيع آب، چاي و غذا بايد داراي كارت بهداشت معتبر بوده و رعايت بهداشت فردي در هنگام ارائه خدمت ضروري است.
اين گزارش توصيه كرده است كه مواد خام مصرفي سالم و بهداشتي باشد و از مواد غذايي مشمول بسته بندي مورد تائيد وزارت متبوع ، استفاده شود .
بنا به اين گزارش هنگام نذري در اين ايام بايد از فرآورده هاي خام دامي با كشتار مجاز يا بسته بندي شده مورد تائيد وزارت بهداشت و سازمان دامپزشكي استفاده شود .
براساس اين گزارش ، در تهيه و پخت غذا، برنج و مصرف روي سفره ها ، استفاده از نمك هاي بسته بندي يد دار تصفيه شده داراي مجوز ساخت از سازمان غذا ودارو و در تهيه غذا ، استفاده از روغن هاي داراي مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو با ترانس پايين، ضروري است.
در اين گزارش به مردم توصيه شده كه از ظروف مناسب در آشپزي استفاده كرده و هنگام توزيع غذا، از راه رفتن افراد توزيع كننده غذا روي سفره ها خودداري شود. مواد غذايي پخته شده نيز نبايد در دماي محيط به مدت طولاني نگهداري شوند. در صورت الزام به نگهداري بيشتر از دو ساعت، بايد مواد غذايي پخته زير 4درجه سانتي گراد يا بالاي 63درجه سانتي گراد (روي شمعك گاز) نگهداري تا درجه حرارت ماده غذايي به زير 63درجه نرسد.
مواد غذايي خام و پخته شده نبايد كنار هم داخل يخچال يا سردخانه، نگهداري شوند و در صورت توزيع سبزي و سالاد رعايت مراحل چهارگانه سالم سازي شامل پاك سازي، انگل زدايي، گندزدايي و شست و شو، ضروري است و توصيه مي شود از سالاد و سبزي بسته بندي شده با پروانه ساخت از وزارت بهداشت استفاده شود.
اين گزارش به تكايا و هيات هاي عزاداري توصيه كرده است كه با نصب تابلوها يا اطلاعيه ممنوعيت استعمال دخانيات و جمع آوري زير سيگاري ها از استعمال مواد دخاني در محل هاي مسقف خودداري كنند.
استفاده از آب آشاميدني سالم و شستشو و گندزدايي مستمر ظروف چندبار مصرف براي توزيع آب، چاي و مواد غذايي از ديگر توصيه هاي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي تهران به شمار مي رود.
بنا به اين گزارش براي استفاده از ظروف يكبار مصرف براي توزيع چاي و مواد غذايي گرم بايد از ظروف يكبار مصرف مناسب و ترجيحا ظروف يكبارمصرف گياهي ، سلولزي و آلومينيومي استفاده شود. استفاده از ظروف يكبار مصرف پلي استايريني براي موادغذايي و نوشيدني گرم وداغ (بالاي65درجه سانتي گراد )مناسب نيست.
همچين به تكايا و هيات هاي عزاداري توصيه شده كه با رعايت نظافت، شستشو و گندزدايي مستمر سرويس هاي بهداشتي نسبت به نصب سيستم لوله كشي مايع دستشويي يا نصب جاي مايع محتوي مايع دستشويي اقدام كنند و پسماند هاي توليد شده به صورت بهداشتي جمع آوري، انتقال و دفع شود. به ويژه كنار هر ايستگاه صلواتي سطل يا كيسه جهت جمع آوري مرتب ظروف و ليوان هاي يكبار مصرف استفاده شده نگهداري شود.
اگر توزيع آب، شربت و يا شير بين دسته هاي عزاداري يا در مراسم با ليوان يكبار مصرف صورت گيرد بايد از فرو بردن ليوان و پارچ به داخل ظروفي كه آب و شربت داخل آن است، جلوگيري شود.
همچنين ضروري است احشام مورد استفاده براي ذبح و قرباني از مراكز مجاز مورد تائيد دامپزشكي تهيه شود.
اجتمام**9185**1569 **دريافت كننده: سادات حسيني خواه *انتشاردهنده: علي حبيبي
تهران - ايرنا - معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي ايران به مناسبت فرا رسيدن ايام عزاداري محرم و آيين هاي تاسوعا و عاشورا ، توصيه هاي بهداشتي توزيع نذورات در مراسم عزاداري، مساجد و تكايا را ارائه كرد.