به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری روز یكشنبه در آیین امضای تفاهم نامه در ساختمان این وزارتخانه با بیان اینكه ایران و آلمان یك رابطه تاریخی و گسترده دارند، گفت: دو كشور در زمینه های علمی با توجه به سوابق تاریخی خوب گذشته از جمله تبادل استاد، آینده بسیار خوبی می توانند رقم بزنند.
محمد فرهادی، خواهان گسترش همكاری های علمی، تحقیقاتی و فنی و حرفه ای با كشور آلمان شد و اظهار كرد: مراكز و دانشگاه های علمی ایران اكنون در رتبه های برتر دنیا و همچنین سطح اول كشورهای آسیایی قرار دارند.
وی اضافه كرد: توسعه همكاری های بین المللی از جمله با كشورهای ایتالیا، ژاپن، فرانسه و اتریش را دنبال می كنیم و با آلمان كه از جایگاه علمی خاصی برخوردار است نیز همكاری های گسترده تری را دنبال خواهیم كرد.
وزیر علوم یادآورشد: در جمهوری اسلامی ایران تعدادی دانشگاه تك جنسیتی وجود دارد كه از آن جمله می توان به دانشگاه الزهرا (س) ویژه خواهران اشاره كرد.
فرهادی با تشكر از حضور موسسات علمی و تحقیقاتی آلمان در ایران افزود: جمهوری اسلامی ایران بر ادامه همكاری های علمی دو كشور با توجه به سوابق و تجربیات گذشته اراده راسخ دارد و آمادگی داریم در حد معاونت های دو وزارتخانه و با همكاری موسسات علمی و تحقیقاتی و فنی و حرفه ای دو كشور نیازهای مختلف و ضروری دو ملت در زمینه های علمی را پیگیری و برطرف كنیم.
وی گفت: باید در زمینه آموزشی و مساله فنی و حرفه ای با برگزاری نمایشگاه و تحقیقات مشترك بویژه در زمینه مدیریت منابع آب و انرژی های تجدیدپذیر همكاری ها را به پیش بریم.
وی با بیان اینكه با امضای این تفاهم نامه مقرر شد150 نفر از اساتید و دانشمندان برای تبادل كارهای تحقیقاتی با موسسات آلمانی در این كشور حضور یابند و كارهای پژوهشی و علوم تحقیقات را دنبال كنند و در زمینه آموزش های مختلف از جمله هنر اسلامی ، ایرانی و مسایل مطالعات خاورمیانه و علوم اسلامی محققین و دانشمندان آلمانی می توانند در ایران حضور پیدا كنند.
معاون وزیر آموزش و تحقیقات جمهوری فدرال آلمان نیز در این مراسم گفت: ما تاكنون سه دیدار با مسوولان جمهوری اسلامی ایران برای توسعه همكاری ها داشته ایم و این نشانه اراده آلمان برای گسترش همكاری های مختلف علمی و تحقیقاتی و فنی و حرفه ای است.
گئورگ شوته اظهار داشت: برای توسعه همكاری در این زمینه در سطح گسترده گفت و گوها را ادامه خواهیم داد و تلاش می كنیم تا در اجرایی و عملیاتی كردن مفاد تفاهم نامه به سرعت كارها دنبال شود.
وی یادآورشد: روابط ایران و آلمان سابقه طولانی داشته و حضور هیات علمی، تحقیقاتی و فنی و حرفه ای به نام آلمان در ایران خود نشانه ای از اهمیت این ادعاست.
شوته اضافه كرد: ساختار علمی آلمان تحولات گسترده ای یافته و تنوع نهادهای علمی كه از استقلال كافی و لازم برخوردارند بسیار دیده می شود.
وی خاطرنشان كرد: آلمان همواره سعی می كند تعاملات مشترك خود را در سطح بین المللی و علمی با جمهوری اسلامی ایران گسترش دهد.
معاون وزیر آموزش و تحقیقات آلمان گفت: همكاری های ایران و آلمان سنتی و تاریخی است به طوری كه از سال 1907 این همكاری ها در زمینه فنی و حرفه ای وجود داشته و یك تفاهم نامه علمی در سال 1975 بین دو كشور منعقد و از سال 1977 به مورد اجرا گذاشته شده و این نشانه یك سابقه طولانی و مشترك بین دو كشور است.
وی با بیان اینكه این رهاورد یك تجربه خوبی برای دو كشور است، یادآورشد: در این رابطه می توان از گذشته درس گرفت تا آینده روشنی برای دو كشور رقم زده شود.
گئورگ توشه گفت: علاقه به همكاری با ایران در آلمان بسیار وجود دارد و برای شروع هركاری تشكیل كمیسیون و كمیته های همكاری باید وجود داشته باشد و از این نظر ما پیشنهاد می كنیم از سال جدید میلادی همكاری ها را شروع كنیم و بر همین اساس لازم است تا موضوعات را مشخص كنیم.
وی افزود: گفت وگوها بین افراد را حمایت می كنیم تا رفت و آمدها شروع شود و در این خصوص از تبادل دانشمندان برای پیشبرد كار نیز حمایت می كنیم.
معاون وزیر آموزش آلمان حضور مسئولان موسسات و نهادهای علمی این كشور در ایران را نشانه اهمیت همكاری های علمی دو كشور دانست و افزود: برای اینكه این فرصت ها را به خوبی مغتنم شماریم، پیشنهاد می شود یك روز علمی برای دو كشور در نظر گرفته و بدین طریق از حضور جوانان و دانشجویان و اندیشمندان برای تبادل افكار دعوت و تجربیات آنان بهره مند شویم.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری كشورمان نیز از این پیشنهاد مقام آلمانی استقبال كرد و گفت: برای این امر باید كمیته ای مشترك تشكیل و از موسسات علمی و بین المللی و دانشگاه های دو كشور نیز در این زمینه دعوت شود.
گئورگ توشه با اشاره به تفاهمنامه همكاری علمی دو كشور گفت: همكاری ها را نباید منوط به امضای تفاهمنامه دانست بلكه باید با سرمایه گذاری مختلف و گام به گام به پیشبرد و مفاد آن كمك كرد.
بنابراین گزارش در مراسم امضای دو تفاهم نامه تحقیقاتی و فنی و حرفه ای كه به امضای قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل و معاون وزیر آموزش تحقیقات جمهوری فدرال آلمان
رسید، معاونین وزیر علوم و تحقیقات و فناوری و روسای برخی از دانشگاه های تهران و رایزن فرهنگی و مسئولان موسسات و انجمن های علمی تحقیقاتی آلمان حضور داشتند.
فراهنگ**1417**1883**1027*خبرنگار: سیدمهدی حسینی*انتشار دهنده: جواد دهقانی
ایران و آلمان تفاهم نامه همكاری تحقیقاتی و فنی و حرفه ای امضا كردند
۱۸ مهر ۱۳۹۵، ۱۱:۲۹
کد خبر:
82261808
تهران-ایرنا- وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران و آلمان تفاهم نامه همكاری در زمینه های فنی و حرفه ای و تحقیقات امضا كردند.