۱۸ مهر ۱۳۹۵، ۱۶:۲۲
کد خبر: 82262383
T T
۰ نفر
رسانه ها درد تفرقه را برای سازمان ها بیان كنند

تهران-ایرنا- دبیر كل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی از رسانه ها و مطبوعات خواست تا خطرات تفرقه میان مذاهب اسلامی را برای سازمان ها و نهادهای فرهنگی كشور بیان كنند.

به گزارش خبرنگار معارف ایرنا آیت الله محسن اراكی روز یكشنبه درباره میزان همكاری نهادها و سازمان های فرهنگی برای فعالیت های وحدت بخش در كشور گفت: كسی كه احساس درد می كند سراغ درمان می رود ولی اگر احساس درد در بیمار وجود نداشته باشد، این بیماری بسیار خطرناك است و برخی سازمان ها متوجه درد و خطر تفرقه نمی شوند و درمان این كار با رسانه هاست.
وی در پاسخ به خبرنگار ایرنا در نشست خبری بیست و ششمین سالگرد تاسیس مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، اضافه كرد: بسیاری از نهادها همكاری های خوبی در زمینه وحدت و تقریب مذاهب دارند كه از جمله می توان به نیروی قدس سپاه پاسداران، صدا و سیما، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و مجمع جهانی اهل بیت(ع) اشاره كرد.
اراكی ابتدای امسال از نهادها و مسئولان كشور خواسته بود تا مجمع جهانی تقریب را یاری كنند، زیرا تقریب موضوعی نیست كه یك نهاد بتواند آن را به تنهایی انجام دهد.
البته وی از حمایت برخی نهادها مانند دفتر مقام معظم رهبری تشكر كرد اما دل خوشی از سایر سازمان ها نداشت و از جمله به موضوع بودجه اشاره كرد و گفت: با توجه به حجم گسترده فعالیت های مجمع جهانی تقریب و همچنین تلاش گسترده دشمنان برای ایجاد تفرقه در جهان اسلام، اختصاص بودجه 240 میلیارد ریالی برای مجمع جهانی تقریب بسیار ناچیز است.

** طرح بانك اسلامی را به رئیس جمهوری ارائه كردم
دبیركل مجمع تقریب مذاهب اسلامی در پاسخ به سوال دیگر ایرنا مبنی بر ویژگی های بانك 100 درصد اسلامی كه در مراسمی اعلام كرده بود، از ارسال یك نامه به حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری خبر داد.
اراكی گفت: یكی از مهمترین عرصه های تقریب مذاهب بازرگانی است و نهادهای اقتصادی در این زمینه نقش مهمی ایفا می كنند كه بانك از مهمترین نهادهای اقتصادی برای ایجاد وحدت و تقریب است.
وی با اشاره به وضعیت بانكداری در كشور اظهار داشت: به همین دلیل نامه ای به رئیس جمهوری نوشتم و طرح خود را برای ایشان مطرح و دیداری نیز با ولی الله سیف رئیس كل بانك مركزی داشتم و مسائلی را بیان كردم.
دبیر كل مجمع تقریب مذاهب همچنین گفت: ما می توانیم برای ایجاد بانكداری اسلامی به ارائه راهكار و تشویق دیگران بپردازیم ولی نمی توانیم وارد مسائل اجرایی شویم.
اراكی دیماه سال گذشته با انتقاد از شیوه بانكداری در ایران بر لزوم تشكیل یك بانك صد درصد اسلامی و بدون ربا تاكید كرد و گفت كه متاسفانه در جامعه ما، سیستم بانكداری اسلامی دارای روح اسلامی نیست.
وی در نشست كمیسیون تجار و بازرگانان جهان اسلام، مشكل اصلی در این زمینه را سیستم پوسیده و غیركارشناسانه بانكی جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: كسانی كه فكر می كنند، تحریم بازار ما را متوقف كرده، قطعا در اشتباهند.
اراكی افزود: مهمترین كاری كه اتحادیه تجار و بازرگانان جهان اسلام می توانند انجام دهند این است كه در جهت ایجاد یك بانك صد در صد اسلامی كه واسطه بین تولید كننده و مصرف كننده باشد، تلاش كنند. یعنی باید بانكی تاسیس شود كه مبتنی بر نفی حقیقی ربا و استفاده از سرمایه باشد.

** برگزاری همزمان كنفرانس وحدت و جشنواره فیلم وحدت
اراكی دو ویژگی را برای سی امین كنفرانس وحدت اسلامی برشمرد و گفت: امسال كنفرانس وحدت همزمان با ایام سالروز میلاد پیامبر اعظم(ص) در تهران برگزار می شود و یكی از ویژگی های آن برپایی همزمان با جشنواره فیلم وحدت است.
دبیركل مجمع تقریب مذاهب اسلامی افزود: مقدمات خوبی از سوی جشنواره بین المللی فیلم وحدت با مسئولیت هاشم میرزاخانی شكل گرفته و این جشنواره برای اولین بار در جمهوری اسلامی ایران برگزار می شود.
وی برگزاری مجمع عمومی مجمع تقریب مذاهب اسلامی را ویژگی دوم كنفرانس وحدت دانست و گفت: امسال علاوه بر حضور میهمانان خارجی، اصل این كنفرانس برای اعضای مجمع عمومی تشكیل می شود.
اراكی به سایر برنامه های كنفرانس وحدت همچون شب شعر و جشن میلاد اشاره كرد و درباره اعضای شركت كننده در مجمع عمومی مجمع تقریب گفت: یكصد كشور در این مجمع عضو هستند و اعضای كنفرانس از صد كشور شركت خواهند كرد.

** منتظر تشكیل فراكسیون تقریب در مجلس هستیم
دبیركل مجمع تقریب مذاهب اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا مبنی بر تشكیل فراكسیون تقریب مذاهب در مجلس شورای اسلامی گفت: با نمایندگان مجلس جلسه ای داشتیم و توافق كردیم تا این فراكسیون تشكیل شود.
وی مشغله های نمایندگان دوره دهم مجلس شورای اسلامی را یكی از دلایل تشكیل نشدن این فراكسیون دانست و اظهار امیدواری كرد تا هرچه زودتر این فراكسیون با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی راه اندازی شود.
اراكی تیرماه سال جاری در دیدار جمعی از نمایندگان اهل سنت و تشیع مجلس شورای اسلامی از ضرورت وحدت و تقریب و مبارزه با جریان افراطی و تكفیری به عنوان مهمترین موضوع جهان اسلام یاد كرد و پیشنهاد تاسیس فراكسیون تقریب در مجلس شورای اسلامی را با حضور نمایندگان اهل تسنن و تشیع مطرح كرد.

** پیشنهادهایی برای پیگیری پرونده شهدای فاجعه منا
وی درباره اقدامات مجمع تقریب مذاهب اسلامی برای رسیدگی به پرونده شهدای فاجعه منا گفت: این فاجعه همچنان زخمی خونین برای ملت ایران است و از هر تلاشی برای التیام زخم خانواده های آنان فروگذار نیستیم و آمادگی خود را برای هرگونه همكاری در این زمینه اعلام كرده ایم.
اراكی از برگزاری جلسات و همایش هایی برای بزرگداشت شهدای فاجعه منا سخن گفت و افزود: پیشنهادهایی برای پیگیری پرونده فاجعه منا در این زمینه به بعثه مقام معظم رهبری ارائه داده ایم و از نظر حقوقی نیز آماده هرگونه كمك و همكاری هستیم.
وی همچنین گفت: سركشی از خانواده های فاجعه منا در برنامه های این مجمع است و چند تن از شهدای این فاجعه همچون خانم نازقلیچی فرماندار بندر تركمن و غضنفر ركن آبادی جزو عناصر فعال مجمع تقریب مذاهب بودند.

** شعبه های دانشگاه مذاهب اسلامی در بغداد و سوریه
اراكی در پاسخ به خبرنگاری درباره فعالیت های مجمع تقریب مذاهب گفت: توسعه دانشگاه مذاهب اسلامی یكی از برنامه های مجمع است كه در داخل و خارج كشور دنبال می شود و به عنوان نمونه می توان به تاسیس شعبه ای در بغداد اشاره كرد كه با همكاری اوقاف شیعه و سنی عراق راه اندازی خواهد شد.
وی افزود: گفت وگوهایی نیز با مقامات سوریه داشته ایم تا شعبه ای از دانشگاه مذاهب ایجاد شود و در داخل كشور نیز در بندرعباس، زاهدان، كردستان و گلستان شعبه هایی ایجاد شده است.
اراكی ایجاد مركز گفت و گوی بین المذاهب را از دیگر فعالیت های مجمع تقریب مذاهب دانست كه هر سال یك یا دو گفت و گو را با حضور دانشمندان برجسته جهان اسلام برگزار می كند و همین جلسات باعث شده تا جریان تفرقه به سمت وحدت تغییر مسیر دهد.
وی از تاسیس مجامع تقریبی محلی به عنوان برنامه های آینده مجمع تقریب یاد كرد و با اشاره به فعالیت های كمیته مساعی حمیده گفت: اگر آزادسازی موصل و حلب صورت گیرد، نیاز بیشتری به حضور این كمیته خواهیم داشت تا زخم های طوایف اسلامی را التیام بخشد.
فراهنگ**1003**1027**خبرنگار: محمدرضا جعفرملك**انتشار دهنده:محمدجواد دهقانی
۰ نفر