كودكان پنج میلیون نفر اتباع افغان در ایران می توانند تحصیل كنند

تهران-ایرنا- وزیر تعاون،كار و رفاه اجتماعی گفت: بر اساس آمار های غیر رسمی حدود پنج میلیون نفر افغانستانی در ایران حضور دارند و با توجه به طرح این موضوع در هیات وزیران مصوب شد كه فرزندان آنان بتوانند در ایران تحصیل كنند .

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا علی ربیعی روز یكشنبه در دیدار 'دورین مالنگا ' معاون نماینده منطقه خاورمیانه و شمال افریقا در صندوق كودكان ملل متحد(یونیسف) با وی كه در محل وزارت تعاون،كار و رفاه اجتماعی انجام شد،افزود: علاوه بر همكاری سایر وزارتخانه ها و دستگاه های مرتبط، وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی كانون برنامه ریزی برای كودكان است .
وی تصریح كرد : مسئولیت شورای حمایت از كودكان زیرمجموعه شورای عالی رفاه از مجموعه های این وزارتخانه است.
ربیعی یادآور شد: قرار است معاونت رفاه این وزارتخانه با یونیسف همكاری های عمیق تر و جدی تر داشته باشد و با دفتر یونیسف درتهران درزمینه های مختلفی همكاری می شود.
وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی خاطرنشان ساخت: محدودیتی برای همكاری دو طرف وجود ندارد و هر قدر یونیسف ظرفیت داشته باشد، جمهوری اسلامی هم آماده گسترش مراودات است.
وی تاكید كرد : تاكنون براساس اهداف انسانی و بشردوستانه یونیسف ایران حركت كرده و نیاز به یادگیری بیشتری داریم و باید دانسته های خود را از نظر اخلاقی انتقال دهیم.

**راه اندازی گفتمان زنان سرپرست خانوار
وزیر تعاون،كار و رفاه اجتماعی تاكید كرد : دولت یازدهم از زمان فعالیت خود در حوزه این وزارتخانه توسعه گفتمان در خصوص زنان سرپرست خانوار را دنبال كرده و این موضوع پیش از این به گفت و گوی اجتماعی پیوند نخورده بود .

**ایران آماده همكاری با یونیسف در منطقه
ربیعی گفت: وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی از سوی جمهوری اسلامی آماده است تا با یونیسف برای فعالیت های منطقه ای در جهت اهداف بشر دوستانه همكاری داشته باشد.
وی افزود: ایران امروز كشور باثبات منطقه است و در عین حال اطراف كشورمان بچه های بی پناه زیربمباران قرار دارند كه نیازمند امداد و كمك هستند.
ربیعی آمادگی وزارتخانه متبوع خود را برای همیاری با نمایندگی دفتر یونیسف در تهران و نیز همكاری های جنوب جنوب مطرح ساخت و خواستار انجام اقدامات لازم در این زمینه شد .
ربیعی یاد آورشد : ظرفیت علمی كشورمان به اندازه ای است كه می توان دستاوردهای خوبی برای دیگران نیز به همراه داشته باشد و در واقع می شود از تجربیات، تبادل دانش و دستاوردهای سایر كشورها نیز بهره مند شد و از این موضوع استقبال می كنیم .

**دولت یازدهم دارای مشخصه خیرجمعی
وزیر تعاون،كار و رفاه اجتماعی دولت یازدهم را دارای مشخصه اجتماعی و خیرجمعی دانست و گفت : آمادگی لازم وجود دارد تا با توجه به ظرفیت های یونیسف در این زمینه بیش از گذشته فعالیت شود .

**همكاری با هنرمندان درارتباط با كودكان
ربیعی همكاری با هنرمندانی كه برای كودكان فعالیت دارند، از رویكردهای این وزارتخانه در دولت یازدهم معرفی كرد و گفت: فیلم هایی كه محتوای آن بازگو كردن رنج كودكان و معلولان كم سن و سال است مورد حمایت قرار دارد و این موضوع به شكل عمیق دنبال خواهد شد.

**هیچ كودك ایرانی فاقد بیمه نیست
وزیرتعاون،كار و رفاه اجتماعی تصریح كرد: دو سال گذشته تعدادی از ایرانیان دارای مشاغل غیررسمی و یا حاشیه نشین بیمه شده اند و هیچ كودك ایرانی فاقد دفترچه بیمه نیست .
ربیعی همچنین بیمه رایگان 20 میلیون نفر از جمعیت روستایی را خاطرنشان كرد و گفت: خدمات ارزنده ای در دولت یازدهم در زمینه بیمه صورت گرفت و حدود 11 میلیون نفر از جمیعت مناطق محروم و حاشیه شهرها نیز كه فاقد شغل رسمی بودند، تحت پوشش قرار گرفتند.
وی افزود: مهدكودك ها از زیرمجموعه های این وزارتخانه به شمار می روند و قرار است در مناطق فقیرنشین در مهدهای كودك، یك وعده غذای گرم داده شود و علاوه بر آن به مادران دارای سوء تغذیه و فرزندان آنها نیز در یكهزار روز نخست زندگی چهار بار در طول سال سبد حمایت غذایی تحویل می شود.
وزیر تعاون،كار و رفاه اجتماعی افزود : مراكزی نیز در این وزارتخانه طراحی شده و كودكانی كه والدین آنها دچار نارسایی جسمی هستند و یا با فقدان آنها روبرو، در این مراكز نگهداری شوند .
وی افزود: یونیسف تاكنون به شكل سازمانی به موضوع كودكان پرداخته، اما امروز كودكان در معرض تنهایی مفرط قراردارند واین نوعی از آسیب به شمار می رود .
به اعتقاد وی سبك همسرگزینی در خانواده ها در دنیا رو به سمتی می رود كه كودكان بی سرپناه و تنهاتر بزرگ می شوند .

**دولت ایران با یونیسف همكاری عالی دارد
خانم' دورین مالنگا ' معاون منطقه ای خاورمیانه وشمال آفریقا سازمان یونیسف نیزهمكاری دولت ایران و وزارت تعاون،كار و رفاه اجتماعی را با سازمان عالی توصیف كرد .
وی افزود : تجربیات پیشین و شرایط كنونی اقتضا می كند كه برنامه های حمایت اجتماعی را به شكل مشترك دنبال كنیم .
معاون منطقه ای خاورمیانه وشمال آفریقا سازمان یونیسف تجربه دیرینه ایران در زمینه رفاه اجتماعی و گستردگی همكاری های معنا دارجنوب-جنوب ودانش وتجربه ای كه كشور ایران می تواند به كشورهای خارج از منطقه ارایه نماید، خاطرنشان ساخت .
مالنگا ضمن تاكید بر گستردگی حوزه های مشاركت در زمینه های متعدد با ایران گفت: این همكاری ها بر پایه ارزیابی برنامه های اجتماعی، مدیریت دانش، حمایت های اجتماعی ازكودكان و تجزیه و تحلیل فقر صورت خواهد گرفت.
به گزارش ایرنا، ویل پاركس دیماه 94 هنگام دیدار با مرتضی سرمدی قائم مقام وزیر امور خارجه به عنوان نماینده جدید یونیسف در ایران گفته بود، مشاركت دولت و بویژه همكاری نزدیك وزارت امور خارجه ایران با یونیسف در هفتاد سال گذشته قابل تقدیر است و بر اهمیت لغو تحریم ها در تحكیم روابط دوجانبه به منظورتأمین منافع كودكان ایرانی تأكید كرده بود .
وی حمایت همه جانبه دولت تهران از منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا را یادآور شد و ابراز امیدواری كرد، ایران مشاركت بیشتری در عرصه بین المللی برای حل مسائل كودكان در منطقه داشته باشد.
اقتصام ** 9123 ** 1559 ** خبرنگار: زهره دریغ گفتار** انتشار دهنده : حسین عضدی فسا