۲۴ مهر ۱۳۹۵، ۱۳:۲۵
کد خبر: 82267131
T T
۰ نفر

افزايش نفوذ نظامي آمريكا در سودان جنوبي

۲۴ مهر ۱۳۹۵، ۱۳:۲۵
کد خبر: 82267131
افزايش نفوذ نظامي آمريكا در سودان جنوبي

تهران - ايرنا - نفوذ نظامي آمريكا در سودان جنوبي با تصميم وزارت دفاع اين كشور (پنتاگون) مبني بر افزايش تدابير امنيتي و نظامي براي ورود به خاك سودان جنوبي، افزايش يافته است.

به گزارش امروز (شنبه) ايرنا به نقل از تارنماي خبري 'استارز اند استرايپ'، ارتش آمريكا با هدف نفوذ نظامي در سودان جنوبي، تعدادي از جنگنده هاي خود را از ماه ژوئيه( تيرماه) در مناطق گوناگون شرق آفريقا مستقر كرده است.
بر اساس اين گزارش، مركز فرماندهي ارتش آمريكا در قاره آفريقا روز سيزدهم اكتبر (22 مهر) با صدور بيانيه اي اعلام كرد كه وزارت دفاع آمريكا (پنتاگون) از ماه ژوئيه (تير / مرداد) به طور مخفيانه تعدادي از جنگنده هاي 'اف 16' و هواپيماهاي سوخت رسان 'كي سي 135' را به پايگاه دريايي 'لمونير' در جيبوتي منتقل كرده است.
بيانيه پنتاگون تاكيد كرده كه استقرار اين تجهيزات نظامي، اقدامي بازدارنده به منظور حفاظت از مردم آمريكا و منافع اين كشور در سودان جنوبي است.
اقدامات نظامي و سياسي آمريكا در سودان جنوبي در حالي افزايش يافته است كه «سوزان رايس» مشاور امنيت ملي كاخ سفيد اعلام كرده است كه حضور نيروهاي منطقه اي در داخل خاك سودان جنوبي به سرعت انجام شود.
بر اساس اين گزارش، پنتاگون علاوه بر استقرار اين تجهيزات نظامي، 50 نيروي نظامي پياده نيز را به اين كشور آفريقايي اعزام كرده است.
اين در حالي است كه اوباما رئيس جمهوري آمريكا پيشتر از استقرار 47 سرباز در سودان جنوبي براي حفاظت از سفارت آمريكا و كارمندانش در اين كشور خبر داده بود.
«مارك تونر» قائم مقام سخنگوي وزارت خارجه آمريكا نيز با اشاره به حمله نيروهاي دولتي سودان جنوبي، از دولت اين كشور خواسته است كه در مورد اين رويداد تحقيقات لازم را به انجام رسانده و عاملان اين حمله را مجازات نمايند».
مولي في سفير آمريكا در سودان جنوبي نيز پيشتر و درگفتگو با مسئولين كميته ويژه سازمان ملل در اين كشور هدف از اعزام اين نيروها را علاوه بر محافظت از جان كاركنان باقي مانده سفارت آمريكا و تامين كمك هاي انساندوستانه براي آوارگان سودان جنوبي، ايجاد تسهيلات براي آمريكايي هايي عنوان كرد كه قصد خروج از جوبا را دارند.
در همين خصوص، «سامانتا پاور» نماينده آمريكا در شوراي امنيت سازمان ملل پيشتر و پس از سفر سه روزه خود به جوبا و بازديد از مناطق جنگ زده و رايزني با مقامات سياسي اين كشور مدعي شده بود: در حال حاضر اعزام نيروهاي تحت نظارت سازمان ملل بايد صورت گيرد، چرا كه اين كار به پيشرفت روند ثبات در اين كشور و نيز حذف موانع پيش رو كنشگران بين المللي در حوزه كمك هاي انسان دوستانه كمك مي كند.
خاورم**9377** مترجم: حميد اوضح* انتشار دهنده: مجيد جعفري