۲۵ مهر ۱۳۹۵، ۱۴:۴۷
کد خبر: 82268627
T T
۰ نفر
سن ازدواج 4 تا 6 سال افزایش یافته است

ایلام - ایرنا - مدیركل دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدارس وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكی گفت: هم اكنون سن ازدواج چهار تا 6 سال افزایش یافته است و با برنامه ریزی مناسب باید سن ازدواج را تا 2 سال در كشور كاهش داد.

به گزارش ایرنا، محمداسماعیل مطلق روز یكشنبه در همایش تدوین سیاست های كلی جمعیت مبتنی بر سلامت مادر و كودك در راستای ارتقای نرخ باروری اظهار كرد: كاهش سن ازدواج موجب افزایش نرخ باروری در جامعه می شود.
وی عنوان كرد: بیشترین نرخ باروری در كشور مربوط به سال 62 با 6.8 درصد بوده كه از سال 65 سیر نزولی داشته و هم اكنون به 1.9درصد رسیده است كه در این میان نرخ باروری در استان ایلام كمتر از میانگین كشور و 1.7 است.
مدیركل دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی افزایش متوسط فاصله بین ازدواج و فرزند آوری و فاصله تولد بین فرزندان، روند رو به افزایش تمایل به تك فرزندی و افزایش آسیب های اجتماعی از جمله اعتیاد، طلاق سقط جنین و رفتارهای پر خطر را از دیگر عوامل تاثیرگذار بر رشد ناباروری دانست.
مدیركل دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدارس وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكی بدون اشاره به سن ازدواج دختران و پسران گفت: هم اكنون رواج تك فرزندی در میان خانوارهای ایرانی مایه نگرانی است.
وی در ادامه گفت: سیاست های جمعیتی ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب سال 93 در 14 بند به همه دستگاه ها ابلاغ شد كه پنج بند آن مربوط به وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكی است.
وی افزود: بند اول این سیاست ها شامل ارتقای پویایی بالندگی و جوانی جمعیت با افزایش نیروی بارور به بیش از سطح جانشینی كه 2.1 درصد است و طبق گزارش مركز آمار در سال 90 نرخ باروری در كل كشور 1.8 درصد است.
مدیركل دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی ادامه داد: رفع موانع ازدواج، تسهیل و ترویج تشكیل خانواده، افزایش فرزندآوری، كاهش سن ازدواج ، حمایت از زوج های جوان و توانمندسازی آنها در تامین هزینه های زندگی و تربیت نسل سالم و كارآمد از دیگر سیاست های ابلاغی به این وزارت است.
مطلق تاكید كرد: اختصاص تسهیلات مناسب برای مادران در دوره بارداری و شیردهی، پوشش بیمه ای هزینه های زایمان و درمان ناباروری زنان و مردان ، تقویت موسسه های حمایتی ذیربط ، آموزش مهارت های فرزند پروری و ارائه خدمات مشاوره ای بر مبنای فرهنگ و ارزش های ایرانی و اسلامی باید مد نظر مسئولان امر قرار گیرد.
وی ارتقای امید به زندگی، تامین سلامت برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی از جمله اعتیاد، سوانح و نرخ آلودگی محیط زندگی و بیمارستان را از جمله برنامه هایی برشمرد كه وزارت بهداشت موظف است روی آنها كار كند.
رئیس دانشگاه علوم پزشكی ایلام نیز در این همایش گفت: قبل از انقلاب برای فرزند كمتر و 2 فرزندی تبلیغ می شد و خانواده ها را به داشتن 2 فرزند تشویق می كردند در حالیكه در كشورهای اروپایی سیاست های جمعیتی برای فرزندآوری با تشویق همراه بود و تمام امكانات و هزینه ها را خود دولت ها تامین می كردند.
دكتر علی دلپیشه تاكید كرد: نباید در این زمینه سیاست افراط و تفریط را پیش بگیریم و بدون حساب و كتاب جمعیت كشور را افزایش یا كاهش دهیم، باید با پیروی از سیاست های تعیین شده از سوی رهبر معظم انقلاب حركت كنیم كه وزارت بهداشت نیز با توجه به سفارش رهبری برنامه ریزی های گسترده ای را دنبال می كند.
وی اضافه كرد: جامعه ای كه پیر شود، دیگر خلاق نیست، جامعه جوان است كه می تواند خلاقیت داشته باشد كه مقام معظم رهبری نیز در چند سال گذشته همواره بر این موضوع تاكید و آنرا تبیین می كنند.
خبرنگار: لیلا خاكی **انتشار دهنده : سیدحسین قدسی
7180/6034/ 6042
۰ نفر